|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prednosti i mane vrtica
2.9.2011 11:32:00   
anaxx
IZVORNA PORUKA: Krky

Meni je to vrlo jednostavno. Prednost je u tome što ti je dijete zbrinuto dok ti moraš zarađivati i usput uči živjeti u društvu, a mane što je malcima ta odvojenost teška, jer je prirodno da bi željeli biti s mamom i tatom i što u ovako velikim grupama, neki put, njegove individualne potrebe, ne mogu biti zadovoljene. A sad, ako se to uspoređuje s tetama čuvalicama i "baka servisom", tu već i financije igraju veliku ulogu, ali i druge stvari. Neki put je bolje da je dijete u vrtiću nego da ga čuva i odgajabaka koja za to nije sposobna i primjerena. Nemojte se zavarati time da bake samo čuvaju, a mi odgajamo, jer veći dio dana radimo, i ostaje nam vrijeme za parkić i pred spavanje i vikend.

user posted image

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 26
2.9.2011 11:51:35   
lilia
S time se ni ja ne slažem. Ali ako je dijete doma i svakodnevno izlazi u parkić, druži se sa djecom od kućnih prijatelja, ne bi trebalo imati problem sa socijalizacijom.
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Evo ovako i ja mislim, ako je dijete svaki dan u parkiću sa drugom djecom ne treba ići u vrtić da bi bio socijaliziran.
S tim da bi ja bez obzira na parkić i društvo druge djece svoje dijete sa tri godine stavila u vrtić.  Obavezno.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 27
4.9.2011 17:51:12   
Ann
 Jaslice samo u nuždi,morala sam ići radit,bake za čuvanje nemam a tete čuvarica skuplja od jaslica.Vrtić obavezno-sve +5

Imam 2 anđela!
Velika M i mala M.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 28
19.9.2011 15:37:11   
MKata
IZVORNA PORUKA: Krky

Meni je to vrlo jednostavno. Prednost je u tome što ti je dijete zbrinuto dok ti moraš zarađivati i usput uči živjeti u društvu, a mane što je malcima ta odvojenost teška, jer je prirodno da bi željeli biti s mamom i tatom i što u ovako velikim grupama, neki put, njegove individualne potrebe, ne mogu biti zadovoljene. A sad, ako se to uspoređuje s tetama čuvalicama i "baka servisom", tu već i financije igraju veliku ulogu, ali i druge stvari. Neki put je bolje da je dijete u vrtiću nego da ga čuva i odgajabaka koja za to nije sposobna i primjerena. Nemojte se zavarati time da bake samo čuvaju, a mi odgajamo, jer veći dio dana radimo, i ostaje nam vrijeme za parkić i pred spavanje i vikend.

Potpisujem!!
Iako bih ja radije da moja mama može čuvati moje dijete do tri godine, a onda bih ga dala u vrtić, ali...nama su jaslice bile jedina prihvatljiva opcija.

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 29
15.6.2012 23:34:08   
malena 35

IZVORNA PORUKA: lidac0605

Jaslice sam pokušala čim duže izbjegavat tak ga mi je dijete koje je najmlađe išlo u vrtić imalo 2g i 10mj,dečki su išli sa 3 god,L će ić isto sa 3.U vrtiću ne vidim nikakvih mana,vidim ih u ne pohađanju vrtića!
Najveći plus je socijalizacija,socijalizacija i opet socijalizacija,dijete nauči funkcionirati u grupi,jako bitno za mene-nauči da nije centar svijeta i da se Zemlja ne vrti oko njega,ima edukaciju primjenjenu dobi-moji su konkretno od 4.god učili svakodnevno engleski,i meni jako bitno-kao što mi veliki idemo na posao,smatram da je ovo posao za djecu,jer im je mjesto među vršnjacima a ne doma sa babom,tetom il ne znam kim.
Istina da prvih par mj budu boležljivi,al to je proces imunizacije koje dijete mora proć čim se nađe u kolektivu,pa bio to vrtić,škola il nekaj treće,moraju i to proć kad-tad...
Uvijek sam ZA vrtić(i sama sam ga pohađala)!

slažem se sa svim navedenim moji dečki imaju 2 i 4 g i stariji mali će mi najesen u vrtić bez obzira što ima svu moguću užu i širu familiju, i to ne zato što je meni problem čuvat ga već upravo zato da shvati da nije centar svita i da se pripremi za nadolazeći razvoj. i iako mi je vrtić udaljen uru vrimena nije mi problem ža mi je samo šta to nisam još lani napravila.

23.06.2008.
28.05.2010. moji anđeli

život je prekratak da bismo se okretali i pitali zašto

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 30
19.6.2012 7:41:31   
niina
Uvijek za vrtić.Mi smo krenuli već s godinu dana i jedan i drugi,istina rano je to,ali ako nemaš izbora.......no u svakom slučaju mislim da dijete najkasnije do 3 godine treba krenuti u vrtić.Moj nećak će napuniti 3 god. za mj. dana ne ide u vrtić i vjerojatno ne će još godinu dana.Ne petljam im se, ali je to prestrašno kak je razmažen,kak cvili po cijele dane.Niti ima kakav dodir s ostalom djecom osim s mojima,fali mu igre,samostalnosti,samostalnog pijenja i jedenja..........

Moji anđeli;

M 13.03.2000.
J 28.11.2007.

(Odgovor članu malena 35)
Neposredna veza do poruke: 31
12.3.2013 8:56:14   
snowwhite
prednost: druženje s djecom svoje dobne skupine
mana: česte bolesti

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 32
12.3.2013 8:57:45   
vandax
Slažem se s tobom.
I mi ćemo uskoro u vrtić.

IZVORNA PORUKA: snowwhite

prednost: druženje s djecom svoje dobne skupine
mana: česte bolesti

(Odgovor članu snowwhite)
Neposredna veza do poruke: 33
12.3.2013 9:01:47   
seraphyme
među vršnjacima je, uči se redu, imam vremena za sve. mana: boleštine

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu vandax)
Neposredna veza do poruke: 34
12.3.2013 9:02:44   
Tanjica Tanja
učenje, razvijanje mašte, druženje s vršnjacima, usvajanje socijalnih vještina su prednosti, a kao mane samo vidim boležljivostuser posted image

Helena 11.05.2011. Mamina ljuba zuba!

(Odgovor članu vandax)
Neposredna veza do poruke: 35
12.3.2013 9:04:49   
snowwhite
ja sam doma,na proguženom porodiljnom ali smo curicu upisali u vrtića,amališa će druge god isto

(Odgovor članu Tanjica Tanja)
Neposredna veza do poruke: 36
12.3.2013 9:12:05   
troubled
sve same prednosti....nema nedostataka....to što budu boležljivi prve godine im jako pomaže u izgradnji imuniteta za u buduće....prema tome ni to ne smatram nedostatkom...

imam novi ticker :)

Neposredna veza do poruke: 37
12.3.2013 9:12:14   
snowwhite
boležljivost je najgora,mi u tri tj na drugom antibiotiku user posted image

Neposredna veza do poruke: 38
12.3.2013 9:13:23   
BUMBI
Ja potpisuje troubled u potpunostiuser posted image user posted image user posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

Neposredna veza do poruke: 39
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!