Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 2.9.2011 11:32:00
|
|
|
|
anaxx
|
IZVORNA PORUKA: Krky Meni je to vrlo jednostavno. Prednost je u tome što ti je dijete zbrinuto dok ti moraš zarađivati i usput uči živjeti u društvu, a mane što je malcima ta odvojenost teška, jer je prirodno da bi željeli biti s mamom i tatom i što u ovako velikim grupama, neki put, njegove individualne potrebe, ne mogu biti zadovoljene. A sad, ako se to uspoređuje s tetama čuvalicama i "baka servisom", tu već i financije igraju veliku ulogu, ali i druge stvari. Neki put je bolje da je dijete u vrtiću nego da ga čuva i odgajabaka koja za to nije sposobna i primjerena. Nemojte se zavarati time da bake samo čuvaju, a mi odgajamo, jer veći dio dana radimo, i ostaje nam vrijeme za parkić i pred spavanje i vikend.
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 2.9.2011 11:51:35
|
|
|
|
lilia
|
S time se ni ja ne slažem. Ali ako je dijete doma i svakodnevno izlazi u parkić, druži se sa djecom od kućnih prijatelja, ne bi trebalo imati problem sa socijalizacijom. IZVORNA PORUKA: Zvonki Evo ovako i ja mislim, ako je dijete svaki dan u parkiću sa drugom djecom ne treba ići u vrtić da bi bio socijaliziran. S tim da bi ja bez obzira na parkić i društvo druge djece svoje dijete sa tri godine stavila u vrtić. Obavezno.
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 4.9.2011 17:51:12
|
|
|
|
Ann
|
Jaslice samo u nuždi,morala sam ići radit,bake za čuvanje nemam a tete čuvarica skuplja od jaslica.Vrtić obavezno-sve +5
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 19.9.2011 15:37:11
|
|
|
|
MKata
|
IZVORNA PORUKA: Krky Meni je to vrlo jednostavno. Prednost je u tome što ti je dijete zbrinuto dok ti moraš zarađivati i usput uči živjeti u društvu, a mane što je malcima ta odvojenost teška, jer je prirodno da bi željeli biti s mamom i tatom i što u ovako velikim grupama, neki put, njegove individualne potrebe, ne mogu biti zadovoljene. A sad, ako se to uspoređuje s tetama čuvalicama i "baka servisom", tu već i financije igraju veliku ulogu, ali i druge stvari. Neki put je bolje da je dijete u vrtiću nego da ga čuva i odgajabaka koja za to nije sposobna i primjerena. Nemojte se zavarati time da bake samo čuvaju, a mi odgajamo, jer veći dio dana radimo, i ostaje nam vrijeme za parkić i pred spavanje i vikend. Potpisujem!! Iako bih ja radije da moja mama može čuvati moje dijete do tri godine, a onda bih ga dala u vrtić, ali...nama su jaslice bile jedina prihvatljiva opcija.
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 15.6.2012 23:34:08
|
|
|
|
malena 35
|
IZVORNA PORUKA: lidac0605 Jaslice sam pokušala čim duže izbjegavat tak ga mi je dijete koje je najmlađe išlo u vrtić imalo 2g i 10mj,dečki su išli sa 3 god,L će ić isto sa 3.U vrtiću ne vidim nikakvih mana,vidim ih u ne pohađanju vrtića! Najveći plus je socijalizacija,socijalizacija i opet socijalizacija,dijete nauči funkcionirati u grupi,jako bitno za mene-nauči da nije centar svijeta i da se Zemlja ne vrti oko njega,ima edukaciju primjenjenu dobi-moji su konkretno od 4.god učili svakodnevno engleski,i meni jako bitno-kao što mi veliki idemo na posao,smatram da je ovo posao za djecu,jer im je mjesto među vršnjacima a ne doma sa babom,tetom il ne znam kim. Istina da prvih par mj budu boležljivi,al to je proces imunizacije koje dijete mora proć čim se nađe u kolektivu,pa bio to vrtić,škola il nekaj treće,moraju i to proć kad-tad... Uvijek sam ZA vrtić(i sama sam ga pohađala)! slažem se sa svim navedenim moji dečki imaju 2 i 4 g i stariji mali će mi najesen u vrtić bez obzira što ima svu moguću užu i širu familiju, i to ne zato što je meni problem čuvat ga već upravo zato da shvati da nije centar svita i da se pripremi za nadolazeći razvoj. i iako mi je vrtić udaljen uru vrimena nije mi problem ža mi je samo šta to nisam još lani napravila.
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 19.6.2012 7:41:31
|
|
|
|
niina
|
Uvijek za vrtić.Mi smo krenuli već s godinu dana i jedan i drugi,istina rano je to,ali ako nemaš izbora.......no u svakom slučaju mislim da dijete najkasnije do 3 godine treba krenuti u vrtić.Moj nećak će napuniti 3 god. za mj. dana ne ide u vrtić i vjerojatno ne će još godinu dana.Ne petljam im se, ali je to prestrašno kak je razmažen,kak cvili po cijele dane.Niti ima kakav dodir s ostalom djecom osim s mojima,fali mu igre,samostalnosti,samostalnog pijenja i jedenja..........
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 12.3.2013 8:56:14
|
|
|
|
snowwhite
|
prednost: druženje s djecom svoje dobne skupine mana: česte bolesti
|
|
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 12.3.2013 8:57:45
|
|
|
|
vandax
|
Slažem se s tobom. I mi ćemo uskoro u vrtić. IZVORNA PORUKA: snowwhite prednost: druženje s djecom svoje dobne skupine mana: česte bolesti
|
|
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 12.3.2013 9:01:47
|
|
|
|
seraphyme
|
među vršnjacima je, uči se redu, imam vremena za sve. mana: boleštine
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 12.3.2013 9:02:44
|
|
|
|
Tanjica Tanja
|
učenje, razvijanje mašte, druženje s vršnjacima, usvajanje socijalnih vještina su prednosti, a kao mane samo vidim boležljivost
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 12.3.2013 9:04:49
|
|
|
|
snowwhite
|
ja sam doma,na proguženom porodiljnom ali smo curicu upisali u vrtića,amališa će druge god isto
|
|
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 12.3.2013 9:12:05
|
|
|
|
troubled
|
sve same prednosti....nema nedostataka....to što budu boležljivi prve godine im jako pomaže u izgradnji imuniteta za u buduće....prema tome ni to ne smatram nedostatkom...
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 12.3.2013 9:12:14
|
|
|
|
snowwhite
|
boležljivost je najgora,mi u tri tj na drugom antibiotiku
|
|
|
|
RE: prednosti i mane vrtica 12.3.2013 9:13:23
|
|
|
|
BUMBI
|
Ja potpisuje troubled u potpunosti
|
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!