Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 22.11.2011 21:46:37
|
|
|
|
BUMBI
|
I mi
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 23.11.2011 10:00:45
|
|
|
|
mariola
|
Moram se malo potužiti...Naime, Toni ide u vrtić od prvog mjeseca, navikao se u roku odmah, nekad ne bi bio od volje pa mu se ne ostaje ali ništa strašno. Jednu tetu ima istu od početka a druge su se mijenjale, do osmog mjeseca je bila jedna(ona čiji je mali grizao,otišla je i ona i mali), došla druga, teta D koju je T obožavao(malo je čak i to reći). I nedavno je ta teta premještena iz jaslica u drugu grupu a njima je došla teta A koju T isto voli jer ljeti su svi skupa i navikao se i zavolio i tetu A. Međutim otkad je otišla teta D u drugu skupinu on je tako ljut na nju, i tužan. Kad god ona njemu dođe on samo spusti glavu i napravi tužnu facu i odtad više neće teti A. I svako jutro kad je teta A on ostaje nekako tužan a nekad i plače. Mada teta kaže da to traje minutu. Jutros je bila teta K(od prvog dana s njima), i nosili smo neki materijal što smo trebali kupiti da prave ukrase i on izlazeći iz auta sav sretan nosi vrećicu i govori da to nosi teti K.Međutim kad smo ušli u vrtić njemu se više nije ostajalo,došla mu se javiti teta D,on tužan, ja na vrata on u plač. Ne znam šta mu je i to me baš muči. Mame i mame-tete šta vi mislite??? Ima još nešto,on je ne što je moj ali zbilja je omiljen i svi ga gnjave a njemu to nekad ide na živce. Najviše ga gnjave njih par velikih(4-5 godina) i svako jutro kad uđemo u vrtić oni skaču na nas.Meni su ta djeca dosadna za popi_dit pa mi nije ni čudno što ni T nema volje svaki dan za njih. Možda ga oni frusrtiraju
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 23.11.2011 10:04:12
|
|
|
|
BUMBI
|
Joj,draga neznam šta da ti kažem,mislim da i moj D nebi podnio promjenu teta.A što se tiče tih dečkiju,vjerujem da ti smeta,a vjerovatno i njemu,a sad dali je zbog toga takav ili ne,neznam.A jesi probala njega pitati?
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 23.11.2011 10:46:05
|
|
|
|
Zvonki
|
IZVORNA PORUKA: mariola Ne znam šta mu je i to me baš muči. Mame i mame-tete šta vi mislite??? Ja mislim da je to jedno normalno ponašanje i da nije povezano sa djecom u vrtiću. Niti sa tetama. Neka djeca jednostavno tako reagiraju na odlazak u vrtić. Moje su bile takve. Dok najmanja odlazi bez tuge unutra iako da je pitaš rekla bi da rađe ne bi išla u vrtić. Pripremi se da ćeš vjerojatno imati malo burnije razdoblje kada dođe beba. Tada će vjerojatno gruntati da si ti doma s pridošlicom a on je morao otići.
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 23.11.2011 10:55:49
|
|
|
|
mariola
|
Do promjene teta on se nije budnio ni spuštao glavu kad uđemo u vrtić.Rijetko kad je ostao bez volje. U zadnje vrijeme je počeo. mm je pričao s tetom i ona kaže da je možda reakcija na bebu. On inače o bebi priča s oduševljenjem i stalno ljubi i mazi trbuh. Ima još nešto, kad je teta A prešla u jaslice u skupinu do njih je došla nova teta, (vratila se s porodiljnog) i nju T obožava i kad je ona ujutro tamo on trči njoj u zagrljaj a teti A neće.
< Poruku je uredio mariola -- 23.11.2011 10:57:06 >
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 23.11.2011 13:00:09
|
|
|
|
anaxx
|
mariola i mi imamo isti problem...iako je G stariji (za par dana slavimo 5. rođ.) svejedno jako teško ostaje u vrtiću već neko vrijeme... i dok mi mali T veselo maše papa i ide odmah na doručak s G se opraštam 10 min. grlim ljubim pozdravljam i onda opet ispočetka i na kraju bude i suza i on ima novu tetu od nedavno, i kod nas je mlađi brat u centru svih i meni je teško i ne znam kako da mu pomognem da svlada tu neku emocionalnu krizu... nadam se da će proći, trudimo se s njim biti što pažljiviji... ne znam da još dodam da je i on s T jako dobar, slažu se, igraju i jako se vole...vidim da si fale kad jednog nema... a opet nekako kad dođu nona, baka... i slična ekipa i kad okruže T vidim da se G zna povući u svoju sobu... onda ja pokušavam izvlačiti situaciju i animirati ga, ali nije to to...
< Poruku je uredio anaxx -- 23.11.2011 13:06:38 >
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 23.11.2011 22:14:25
|
|
|
|
mariola
|
Kad sam došla po njega bio je super volje. I ostatak dana, rekao je da i sutra želi u vrtić. Pitam ga zašto je jutros plakao aon meni odgovara: zato što nije bilo tete A. Nadam se da će ga to brzo proći jer je on i u vrtiću nakon rastanka a i doma ostatak dana sretan i veseo.
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 24.11.2011 11:42:08
|
|
|
|
danery
|
nova teta? staru su prebacili? sasvim dosta za dječje promjene raspoloženja.... djeca vole imati neku sigurnost,predvidljive obrasce ponašanja,stalne osobe koje o njima brinu i to ih čini sigurnima i opuštenima.... ja sam x puta bila ta nova teta i x puta su djeca znala reći da im fali njihova teta xy,mada su mi trčali u zagrljaj ujutro i na odlasku.... ajd sad zamisli da ti ideš na posao i svaka 4 mjeseca dobivaš novog šefa sa novim pravilima,karakterom,ponašanjem....bilo bi ti strašno teško prilagoditi se nabrzinu,i dok naučiš donekle na jednog,evo ti drugog.... nažalost,kod nas je u struci uobičajena stalna rošada teta (sad govorim za os).....tete ne primaju nove,rade stare,ili s volonterkama na stažu,ili same,povremeno uskoči koja zamjena i to je sve na hu-bu da se ni odrasli ne snađu,a kamoli djeca....
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 27.11.2011 12:43:04
|
|
|
|
BUMBI
|
Ajme,ja ću više izluditi s D i njegovim "ja ne želim ići u vrtić" Svako malo pa to govori,danas je opet rekao.Mislila sam ovaj tjedan ako bude još govorio popričati s tetama da vidim kakav je tamo,iako mislim da bi mi one rekla da vide neke promjene ili nešta....
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 27.11.2011 14:11:45
|
|
|
|
pepeljuga
|
Ah bumbi znam kako ti je,ja to slusam svako jutro,ako nije T onda vice R,a ima dana kad u duetu vicu Al evo dozivila sam i to da je mm dosao neki dan po T a on nije htio ici ca jer je nesto crtao,vratila se ja po njega za uru vimena Pricala sam i sa jednim i drugim tetama,R hvale samo tako a i za T su rekli da je sve ok,spava,jede,lipo se igra.....
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 28.11.2011 8:20:55
|
|
|
|
BUMBI
|
Ajme,draga znači nisam jedina A zašto onda to stalno govore??????? i ja sam nedavno doživila da mi je rekao da on još nebi,da malo sačekam de se još malo igra
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 28.11.2011 9:08:44
|
|
|
|
mariola
|
I moj je jutros prvi put rekao, ne bi ja u itić A pošto je to brbljavac, ja nisam ništa morala reć on je sam zaključio: mama i tata idu aditi pa će doć po mene Tonija Ostao je veseo
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 14:01:19
|
|
|
|
pincirotvajler
|
teta nam kaže da moramo d učiti empatiji prema drugoj dječici on je veći i jači od njih a doma se samo s nama odraslima igra,naravno grub je,nije on kriv bojim se da ne napravi nekome nešto,i u igri kamoli ako se naljuti nekaj on je tam među njima ko kingkongić
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 14:03:56
|
|
|
|
pepeljuga
|
Pa naviknut ce se u vrticu,kako ces ga ti nauciti
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 14:05:36
|
|
|
|
pincirotvajler
|
pa neznam,,on djecu vidi kod dr jedino..pogotovo sad kad nejde u park,, kak da mu ja dokažem da mora paziti i dok se igra da nekog ne nagazi
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 14:08:15
|
|
|
|
mariola
|
Ovu sezonu je jedan mali u T grupi bio dosta grub prema svoj djeci. Jednom mi je teta rekla da ne znaju više šta će s njim, i malo po malo, sad je dobro. Jadničak se nastojao u kutu ali se uspio prilagodit i sad je sve ok. One su ga i kažnjavale kutom ali i radile i pričale s njim i sad je ok.
< Poruku je uredio mariola -- 2.2.2012 14:09:09 >
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 14:10:07
|
|
|
|
mariola
|
Pinči pričaj, i pričaj i pričaj...
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 14:10:52
|
|
|
|
pincirotvajler
|
pa nadam se da budu i one,,jer ja uopće ni neznam da je on takav s djecom dođe i on sa masnicama ogrebotinama i ugrizima doma,pa mi lakše,,znači pokažu oni njemu
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 14:15:52
|
|
|
|
mariola
|
Pinči koliko sam shvatila D je doma dobar. Pričaj mu da su mu to prijatelji, da su svi manji od njega, da ih on treba čuvati biti nježan s njima, da dijeli igračke. Ako nekog udari da mora u kaznu itd.
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 14:20:03
|
|
|
|
mayathebee
|
Neznam kako ga ti tome mozes nauciti ako mu takve stvari krenes objasnjavati dok drug djeca nisu u blizini. Pa premali je on da bi to shvatio. To ce ga valjda one nauciti. Dok sam ja bila sa Ivanom na prilagodbi, uglavnom su veca djeca nesvjesno gurala manju u prolazu ili svjesno bila gruba prema njima, ali tete reagiraju na to i objasnjavaju im da moraju paziti. Pa i manja djeca su prema svojim vrsnjacima isto takvi, jer se jos ne dozivljavaju kao frendovi, vec soliraju, i ljubomorni su, pogotovo kad tete nekog drugog pomaze ili prime. Ti mu takve stvari mozes probati objasniti jedino kad i ako ste vani sa drugom djecom, pa bude takav. Ali barem iz mog iskustva gdje u drustvu imamo 8 malih klinaca u dobi do 3 god. svi oni su ponekad ili uvijek takvi.
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 15:02:26
|
|
|
|
pincirotvajler
|
aha,ok je doma je ok,,kad popi hoće nas udariti ali mi dreknemo i kazna,,da nas to boli da nesmije,blabla.. maya da,tak mu i radimo kad smo s djecom,samo kaj baš sad kak je zima ih ni neviđamo osim u vrtiću tnx curke
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.2.2012 17:07:41
|
|
|
|
berny
|
Pinci, slažem se s curama. Naučit će iz prakse. Kad bi nas netko učio voziti automobil i samo nam o tome pričao mjesecima... ništa od toga.
|
|
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 3.2.2012 11:31:23
|
|
|
|
Indy
|
tete u vrticu su malo bezobrazne, i nama su se zalile na patrika. neka i one nesto rade, malo ih motiviraju na neku igru ili nesto. neka ih malo bolje paze, ipak djeca vecinu svoga dana provedu s njima.
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 4.2.2012 10:15:26
|
|
|
|
bubaMaja
|
IZVORNA PORUKA: Indy tete u vrticu su malo bezobrazne, i nama su se zalile na patrika. neka i one nesto rade, malo ih motiviraju na neku igru ili nesto. neka ih malo bolje paze, ipak djeca vecinu svoga dana provedu s njima. ajme šta reče i osta živa... a što drugo tete pobogu rade????
|
|
RE: Prilagodba na vrtic 2.4.2012 13:52:43
|
|
|
|
danery
|
iiiii,evo,prvi "dan" odrađen....bila je nekih pola sata sa klincima danas čisto da škicne sobu.... u grupi je 16 djece,1 dječak sa posebnim potrebama.... soba povelika,nova oprema,imaju mali trampolin u sobi i ofkors da je odmah na njega sunula čak je i juhicu pojela sa ekipom,ali je isto tako expresno probala zdimit iz sobe (bogu hvala na turbo visokim kvakama,al past će one kad-tad ) sve u svemu,ništa strašno nije bilo....ja ju pričekala vani da se ne dere...a sutra,eh,sutra....
|
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!