|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Neću se ispričati!
10.8.2011 18:08:18   
Zvonki
S ponosom govorim kako imam evo već punih 10 godina staža kao mama ali me sa mojim trećim djetetom svako malo po glavi bubne činjenica da imati staža u odgoju ništa ne znači, svakim danom neki novi izazov. Sa svoje prve dvije kćeri nisam imala puno pitanja jer sam uglavnom znala što i kako, ponajprije zbog njihovog mirnog karaktera. Pedagozi bi ih nazvali "lako odgojiva djeca". Ali ova treća sreća me iznenađuje. Evo, danas, neće i neće se ispričati sestri kojoj je porušila sve igračke. I bila je u kutiću za razmišljanje, izašla, razgovor, molim te ispričaj se seki, znaš nije to lijepo...bla bla...kako to već ide...I znate što? Neće! Molim? Kako nećeš??? Moraš!user posted image Neću i neću... I trajalo je to...Nakon pola sata razgovora sa jedvatrogodišnjakom, ispade nekakav jadan oprosti user posted image  Moje pitanje - treba li kljucati dok se ne ispričaju ili ipak ako ne žele, pustiti? Mislim, ja znam da se treba moći ispričati, ali što kad ne ide? Jer ja sam danas imala osjećaj da neće ta isprika prijeći preko njenih usta user posted image  Falilo mi je mrvicu da odustanem (ma dajte priznajte, dok vam se na štednjaku brčka ručak, pola sata nagovaranja trogodišnjaka da se ispriča ne djeluje jako važno user posted image ). Da sam odustala, koju poruku bi dala? Da sam pola sata nagovarala, koju poruku sam poslala? Ajme... Pucajte user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.8.2011 18:09:18 >


_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

Neposredna veza do poruke: 1
   [Obrisani korisnik]
10.8.2011 18:17:15   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Neću se ispričati!
10.8.2011 19:01:00   
Ruža
Ah Zvonki često i sama vodim takve bitke i ponekadje preteško ostati ustrajan.user posted image U stanju je odraditi po 3 kazne koje podnese stoički bez pobune, no na kraju ustraje u onom svom neću pa pribjegnemo nekoj drugoj metodi. Nije to nužno neću za oprosti već za bilo što drugo. Tako da tinemam pametan savijet.
A i samo oprosti, u zadnje vrijeme imam dojam da odrađuje taj oprosti, bez da shvaća pravo značenje te riječi.

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Neću se ispričati!
10.8.2011 21:13:43   
mamacita
Ponekad i meni bude tesko reci "Oprosti" odmah nakon ljutnje, treba mi malo da se skuliram, razmislim o svemu... i tek onda uspijem procijediti to Oprosti, ponekad iskreno, ponekad preko volje, no ipak ga izgovorim.
Sta se tice moje djece, njih isto ucimo da se moraju ispricati, izmedju sebe, nama roditeljima ako su nama nesto napravili, djedu, baki, prijateljima... Jednostavno je to onih par zlatnih rijeci: Molim, Hvala, Izvoli, Oprosti. Nakon sto odrade time-out, moraju se ispricati... i dobro je ako se ustraje u takvom odgoju user posted image .

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Neću se ispričati!
10.8.2011 22:06:51   
inesica
Sjecam se jedne situacije kad sam imala 5 godina, mami sam nesto skrivila, i trebala se ispricati, sjecam se kao jucer, da mi je to bio jedan od najtezih OPROSTI ikad! Jednostavno sam se osjecala preponosna da tako nesto kazem. Ali onda sam bar vidjela da nije tako strasno kad to kazes...

_____________________________

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Neću se ispričati!
10.8.2011 22:22:11   
Nika 24052006
Uh,ne znam što da ti kažem...N se ispriča uvijek kad nešto pogriješi ili ružno napravi,ali ponekad imam dojam da to kaže eto tek toliko da se riješi.Ona jako dobro shvaća bit riječi oprosti,većinom joj u očima vidim da joj je zaista žao,i da se ispričava od srca,ali ponekad to kaže baš radi reda...Tebi svaka čast na ustrajnosti....

_____________________________

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Neću se ispričati!
10.8.2011 23:20:49   
njanja
mi pak imamo 2.problem, jan se sad hoce ispricati, poljubi dijete kojega je npr prethodno gurnuo, prizna da je kriv, vidim da shvaca, ali opet ponovi, kao da mu vrag neda mira.
Mislim da je stvar u karakteru i da s takvom djecom jednostavno treba biti dosljedan, uporan i strpljiv (sto je uzasno tesko,a li nema nam druge)

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Neću se ispričati!
11.8.2011 10:40:34   
jagodicabobica
ja nisam uvjek konsekventna ali ipak sam vrlo zadovoljna majka jer moje djete odrsta u finu osobu...
uopste ne volim citati i slusati price kako se mora biti konsekventno u odgoju..ja nazalost nemogu izdrzati takovo sto..pravim greske kao i svi ostali...i puno puta mislim da pedagozi nas uce da sve bude perfekt...zivot nije perfekt!odrasli su isto tako bezobrazni kao mala djeca...odrasli se ne zahvaljuju i ne izvinjuju.najjaci ili najbolji uspjeva..
mislim da treba nekada djete pustiti da se izbori za sebe..da se osamostali...sto se tice nasilja normalno da treba svoje djete uciti nenasilju i psovanju...

< Poruku je uredio jagodicabobica -- 11.8.2011 10:41:03 >

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Neću se ispričati!
11.8.2011 19:56:39   
bubaMaja
mislim da taj oprosti nije imao učinak koji si htjela jer za dijete od tri godine pola sata nagovaranja??? da kaže oprosti nema učinak kao i kod starije djece... nakon pol sata nagovaranja tako malo dijete ponovilo bi i teoriju evolucije ))))
mislim da bi možda bilo bolje nakon 5 minuta razgovora ako nema uspjeha napraviti pauzu te oduzeti neku privilegiju (crtić prije spavanja, priča prije spavanja...), razgovor ponavljati dok ga dijete ne usvoji ali u trajanju do 10 min. jer je i to već jako puno pažnje za tako malo dijete...možda poveže pravo značenje oprosti...

_____________________________

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Neću se ispričati!
11.8.2011 20:32:48   
Krky
Hmmm. njima je u toj dobi još uvijek priznati da su krivi...i sama imam 30-mjesečnog malog "žifčeka",koji kad "poludi" i grize i tresne. Meni baš to "oprosti" i ne znači puno, jer ga želim navest da mu zaista bude žao i da vidi da to drugoga boli. Zato mu prije inzistiranja na "oprosti" tupim da pogleda što je učinio i da mu je brat zbog toga tužan....bla, bla. Obično ga to potakne da ga zagrli i kaže oprosti, a ako ne, odvedem ga iz sobe u kojoj se igrao i to mu je svojevrsna kazna iako mu ne spominjem to tako. Naravno, imam i one, malo upornije koji su znali vrištat u sobi od jada, ali se ne bi ispričali...ah, znam kako ti je...

_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Neću se ispričati!
30.9.2011 22:04:06   
ivanicapeca
Dal tako malo dijete zna uopće što znači riječ oprosti i kakvu težinu nosi? Meni se čini da je važnije da spozna što je krivo napravio, a ne toliko da kaže oprosti. Naučiti će samo da je ok radit loše stvari i reć kasnije "oprosti" i sve 5.
Neke stvari u toj dobi po meni stvarno nemaju smisla.

< Poruku je uredio ivanicapeca -- 30.9.2011 22:05:27 >

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Neću se ispričati!
13.7.2012 11:51:35   
valnea

IZVORNA PORUKA: ivanicapeca

Dal tako malo dijete zna uopće što znači riječ oprosti i kakvu težinu nosi? Meni se čini da je važnije da spozna što je krivo napravio, a ne toliko da kaže oprosti. Naučiti će samo da je ok radit loše stvari i reć kasnije "oprosti" i sve 5.
Neke stvari u toj dobi po meni stvarno nemaju smisla.


slažem se u potpunosti.. bitno je da znaju da se to ne smije raditi.. a s vremenom dođe taj oprosti. iako ih nije loše učiti od malena da uđe u uho.. :)

(Odgovor članu ivanicapeca)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Neću se ispričati!
13.7.2012 14:16:38   
pincirotvajler
naučili smo d da kaže oprosti ako nekoga udari,,
ali naravno da nekad neželi,i ljuti se,,onda bar pomazi i zagrli

_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu valnea)
Neposredna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!