|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   inducirani porod
3.12.2008 13:27:21   
troubled
to je ono kad se unaprijed s liječnikom dogovoriš kad će to biti user posted image

je li koja tako rodila?
prednosti?
nedostaci?

opet mi se javljaju "glasići"  u glavi user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: inducirani porod
3.12.2008 13:30:08   
ZVRK
da,to bi bio dogovor sa dr-om,
ali troubled kupi čepiče za uši da ne čuješ glasiće.mogli bi te samo jaaaaaaaako zbuniti.ne misliš li tako?

nemam nikakva iskustva osim što mi je cimerica u rodilištu tako rodila svoje blizance-trojke.u 36 tjednu

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 2
3.12.2008 13:35:31   
troubled
kupi čepiče za uši da ne čuješ glasiće

user posted image user posted image user posted image

ne dam se ja tako lako zbuniti...ali moram pitati i biti informirana za svaki slučaj user posted image

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 3
4.12.2008 11:40:18   
ninolina
Ja sam rodila tako i opet bi. 

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 4
4.12.2008 11:50:50   
sanjalica
mora da sam glupa, ali moram pitati: da li to znači da potaknu trudove dripom ili nešto drugo user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 5
4.12.2008 11:52:58   
ninolina
Ispuste ti plodnu vodu i trudovi počinju sami kao i kod običnog poroda znači kvaka je u plodnoj vodi

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu sanjalica)
Neposredna veza do poruke: 6
4.12.2008 11:55:59   
sanjalica
aaaaaaaa.... ima li šanse da tako ide brže ?

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 7
4.12.2008 11:57:56   
ninolina
Ovisi koliko se brzo otvaraš. Ja za sat 3 cm a idučih 4 mic po mic i onda buf i evo bebice. Nema pravila mislim ovisi od žene do žene

(Odgovor članu sanjalica)
Neposredna veza do poruke: 8
4.12.2008 12:29:43   
Dajana
Ja nisam za inducirani porod, nekak mi je to bezveze koda ideš na neki dogovoreni sastanak. Priroda je nezamjenjiva.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 9
4.12.2008 13:15:45   
ninolina
Istina ali kad sam rađala treće nisam jednostavno znala kako će ostati, gdi će taj trenutak ići. Pošto nisam ni jedno rodila u terminu doktor je sam rekao da je ovo najbolja opcija. I bila je ja smirena otišla po našu bebicu a dječica kod bake. Tako da neznate dok ne probate. Meni je u tom trenutku tako odgovaralo i sada ražmišljam o njemu.

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 10
4.12.2008 15:46:21   
spužvasta
IZVORNA PORUKA: ninolina

Ispuste ti plodnu vodu i trudovi počinju sami kao i kod običnog poroda znači kvaka je u plodnoj vodi

mislim  ninolina da nije kvaka u vodi jer je meni puknuo vodenjak,sve iscurilo a trudova odnikud pa sam morala na drip. A za takav porod dobiješ terapiju tj. hormone koji izazovu trudove,šire zdjelicu i spuštaju plod-tako je bar pisalo u jednom med. članku-posljedica nikakvih,rizika još manje i navodno oporavak brži nego kod običnog poroda (prirodnog)

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 11
4.12.2008 16:39:34   
ninolina
Dali su i meni drip al tek kasnije jer sam se ja počela otvarati sama kasnije je sa ljekovima išlo kao i kod poroda prije. Meni je to bilo ok. Beba je bila dovoljno velika i imala je dobru kilažu za porod i doktor je odobrio porod prije termina

(Odgovor članu spužvasta)
Neposredna veza do poruke: 12
4.12.2008 18:52:51   
spužvasta
Pa to je ok. Zašto da guraš do kraja ak je beba već dosta velika i razvijena.....tak sam i ja mislila,al me iznenadilo ranije

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 13
5.12.2008 18:20:26   
Laila
Prvo dijete sam tako rodila iz razloga sto sam prenijela pa je doktorica rekla;
U CETVRTAK KAD BUDEM DEZURNA IZAZIVAT CEMO POROD!user posted image user posted image
Ja naivna budala, misla da to tako mora!, kasnije skuzila da je to njen princip rada.
Svaku trudnicu koju vodi nju i porodi, i to na ovaj nacin.

Uglavnom pocelo je sa gelom, pa puknuce vodenjaka (sto su me ubijedili da sam mokrila, tako da mi je beba bila nekoliko sati bez plodne vode, a oni pojma nisu imali)
zatim opet gel, pa groznica, ... ma UZAS!!!!!
To je sve trajalo od 7h do 20h.
Trudovi ludjacki, svaku minutu a ja 1 prst otvorena.
Nakon 13h beba krenila van, ja sama u radjaoni, nigdije nikoga osim mene i muza (hvala bogu da je bio uz mene), ja u nekim filmovima, sanjam neke gluposti izmedju trudova.
Nevjerovatno trudovi jedan za drugim a ja uspijem sanjati i to 100 na sat, a "umirem" od bolova (kasnije sam saznala da mi je to bilo od groznice).
da se vratim na "beba krenila" , ja stiscem i nedam van jer se bojim sto nikog nema, muz otrcao da ih nadje, a dame probavale neke majice sto su kupile.user posted image za poludit.
Kad su dotrcale, bebici je glavica vec virila van.....
Par puta stisla i NAPOKON rodila se RAFAELA!!!!user posted image

Sa drugim djetetom cekala kod kuce dok ne dobijem trudove, dosla u bolnicu i rodila bez ikakvih problema.

Moj savjet, BJEZI OD INDUCIRANOG PORODA, cekaj trudove i tada za bolnicuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Rafaela- Mihael- Gabrijel* mamini mali andjeli

Neposredna veza do poruke: 14
5.12.2008 18:26:44   
Laila
IZVORNA PORUKA: spužvasta

IZVORNA PORUKA: ninolina

mislim  ninolina da nije kvaka u vodi jer je meni puknuo vodenjak,sve iscurilo a trudova odnikud pa sam morala na drip. A za takav porod dobiješ terapiju tj. hormone koji izazovu trudove,šire zdjelicu i spuštaju plod-tako je bar pisalo u jednom med. članku-posljedica nikakvih,rizika još manje i navodno oporavak brži nego kod običnog poroda (prirodnog)

To za oporavak da je brzi je glupost.
Mjesec dana nakon takvog poroda nisam  mogla kako spada sjadit, hodat, a da ne spominjem umijece ulaska u kaduuser posted image
Kod prirodnog poroda, treci dan sam vec sjedila, a nakon 2 tjedna i zaboravila na ranu i porod.
Oporavci su nebo i zemlja!
Induciraniuser posted image user posted image
Prirodniuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 15
5.12.2008 22:14:46   
ninolina
Inducirani
Prirodni
  Iskreno se ne slažem. Moji su bili svi tu negdje a i mislim da si ti imala previše bolan porod i duuuug za razliku od mene. Moj dok je slušao moje prijedloge, on je samo brinuo da je moja beba dovoljno zrela za porod. Načitala sam se prije o tome i znala sam kaj me čeka a tvoja dok nije pri sebi. Ja sam išla kod privatnika i bila spremna platiti za to. Zahvalna sam mu na svemu. Bolje nije moglo bigti. A i nakon 4,5 sati je rekao ako neće biti ništa mogu na carski tako da mi nije jasno kako žene koje rađaju po 15-20 sati ne traže nešto takvo a imaju pravo na to

(Odgovor članu Laila)
Neposredna veza do poruke: 16
6.12.2008 11:29:53   
Laila
Ovdije te niko nista ne pita, odnosno kad dospijes kod neke toboze najbolje doktorice, nema tu previse diskusije. to je tako kako ona kaze.
A kao sto sam rekla, ja mlada, naivna, bez iskustva, mislila da je tako najbolje (ako slusam nju).
Sto se tice carskog, cim su mi izmjerili zdjelicu i vidijeli da sam po prilici siroka u kukovima, carski je bio prekrizen.
Cura u mojoj sobi rodila je bebu od 6kg, prirodno.
A u sobi do, toliko je bila uska da je popucala do debelog crijeva, kasnije joj led stavljali na ranu.
Ako to nisu kandidati za carski, neznam ko je.
Sto se tice poradjanja po 10-15h, nista neuobicajno kod nas. Nazalost

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 17
6.12.2008 11:45:58   
ninolina
A jadne baš mi vas je žao. Meni je stvarno bilo super. A za ovvo kod vas treba doći očito jedna ko ja da napravi redauser posted image . Ja tražim ono za šta znam da imam pravo tako da me nije bilo briga za sve ostalo al žalosno da žena ne smije reći šta misli i želi. Koma

(Odgovor članu Laila)
Neposredna veza do poruke: 18
   [Brisano sporočilo]
7.12.2008 12:21:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 19
7.12.2008 12:25:16   
ninolina
Iva piva koliko je trajao kod tebe porod? Meni je ovaj inducirani porod išao ko i prirodni.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Kako se riješiti dude?
Admin

Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!