|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tlak i porod
3.3.2011 21:33:25   
premija
Nisam uspjela pronaći temu u vezi visokog tlaka,a zanimaju me iskustva u vezi sljedećeg..

Za 5 dana mi je termin i hodam svaka dva dana na kontrole u bonicu.. I sve u redu i samnom i user posted image (hvala Bogu) Ali,ja sam uvijek nervozna kad trebam ići na pregled i uvijek mi je tlak viši nego inače (135/85,čak sam imala 160/90) a inače ustvari imam niži tlak (110/70 ili 100/70) i prije pregleda si doma izmjerim i uvijek je dobar,a kad dođem u bolnicu sva sam nekakva panična.. Kad sam imala 160/90 mi je sestra par puta mjerila dok nije došlo na 140/80 jer bi me inače zadržali u bolnici do poroda..  user posted image

Čula sam da kad je povišeni tlak rade carski rez,a ja stvarno to ne bih htjela jer inače nemam problema s tlakom.. Strah me da se toliko ne izbezumim pa da me pošalju na carski samo zbog toga.. Što Vi mislite? Kakva su vaša iskustva? I kakav je uopće normalan tlak u trudnoći-pred porod? user posted image

05.03.2011. u 1h rodio se naš frajer IAN..
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Tlak i porod
3.3.2011 21:48:13   
Nika 24052006
Meni je u prvoj trudnoći tlak cijelo vrijeme bio visok nikada niži od 150/90,2 puta sam bila hospitalizirana,i na kraju se nekako sam od sebe unormalio i rodila sam prirodno.U drugoj trudnoći sam imala idealan tlak,120/80,tek na kraju(jedan dan pred porod)je skočio na 180/100..Nastala cijela frka,ali su mi ga uspjeli regulirati nekim tabletama i isto sam rodila prirodno.Da dodam,i meni su spominjali carski rez u prvoj trudnoći,ali,hvala Bogu,nije bilo potrebno.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 2
3.3.2011 21:52:47   
lidac0605
Meni su u svakoj trudnoći pred porod dr.u bolnici govorilí da ima da odma dođem ako mi tlak pređe 140/90,al zato jer sam u 1.trudnoći imala abrupciju placente i hitni carski...al mislim da je to neki limit za trudnice

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 3
3.3.2011 23:48:44   
lilia
Moja prijateljica je doma izmjerila tlak i bio je 150/100, zvala je rodilište i rekli su neka dođe, to je bilo 5 dana prije termina, zadržali su je i stalno joj mjerili.
U jednom trenutku joj je skočio na 180/100 i inducirali su je, nije išlo baš glatko, bila je i kandidat za carski rez ali uspjela je roditi prirodnim putem.
Nije se igrat sa tlakom, zbog tebe i zbog bebe i ako ti jako skoči morati ćeš hitno rodit, bolje nego da se što zakomplicira.
Pokušaj se opustit i mjeri stalno doma, ako se povisi trk u rodilište.
Sretno.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 4
4.3.2011 0:06:48   
premija
Je znam da se s tlakom ne za igrati,ali velim,moj tlak je cijelo vrijeme uredan,čak i malo niži nego je normalno user posted image
Samo kod pregleda mi se to događa user posted image Neki panični napad dobijem.. Nadam se da bude sve ok dok bude moralo biti user posted image

05.03.2011. u 1h rodio se naš frajer IAN..

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 5
4.3.2011 0:48:33   
Ivana_26
ista stvar se i meni desila..inače mi je tlak normalan između 115-125/75-80..a kad sam išla na pregled je bio 135/85, ali isto mislim da je zbog nervoze..vodi si jedno vrijeme, pa ćeš vidjeti..ako je stvarno samo u tome stvar onda nema mjesta panici..samo se psihički pripremiti i to je to :) btw danas sam prvi dan tu, pa vas sve lijepo pozdravljamo ja i moja bebica u buši :)) user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 6
4.3.2011 7:39:03   
mišica 666
ja sam imala u prvoj trudnoći pred kraj 150 /100 pila sam lijekove za tlak i rodila prirodnim putem bez problema. 

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu Ivana_26)
Neposredna veza do poruke: 7
4.3.2011 8:28:00   
pincirotvajler
here i am user posted image
gestoza u trudnoći,hipertenzija
pred kraj 8tableta aldometa na dan da bi tlak bio 120/80
carski i tablete još 3mj nakon
al ja sam bila i debela user posted image
dr se jako boje tog tlaka,ležala sam 4d prije poroda i pokušali su indicirati prirodni ali nije išlo pa na carski

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 8
4.3.2011 9:53:45   
ejmama
Meni je bio visoki tlak,onaj dan kad sam došla roditi je bio školski, ali odmah poslije poroda je bio 150/90 i ništa mi nisu dali, nakon par dana se vratio u normalu. Rodila sam prirodno.

H 07 E 09

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 9
4.3.2011 11:00:56   
L4AURA
Pozzuser posted image
Ja ti imam preeklamsiju .Da te odmah kažem ti definitivno nisi u toj grupi rizčnog tlaka.Tlak je opasan slažem se ali isto tako ga mi psihički izazovemo.Mislim da je pred pregled normalno da se malo podigne ali ga treba kontrolirati , a ti si pred porod pa mislim da nemaš straha .Svejedno ipak ga mjeri dva-tri puta dnevno radi sigurnosti.

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 10
4.3.2011 11:03:45   
L4AURA
Ivana 26 Dobro došla user posted image

Kad ti je termin :user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Ivana_26)
Neposredna veza do poruke: 11
4.3.2011 11:08:15   
Točkica28
NORMALNO 140/90, MISLIM GORNJA GRANICA

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu L4AURA)
Neposredna veza do poruke: 12
4.3.2011 13:49:58   
Ivana_26
Hvala user posted image user posted image
Termin mi je 21.09. ...ima još do tog..user posted image

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 13
4.3.2011 15:03:14   
lilia
Dobrodošla Ivana i sretno.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Ivana_26)
Neposredna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Kada je vaše dijete prestalo koristiti bočicu?
пеперутка16

Moja mala ima 2 godine i koristi bočicu, u dilemi sam kako i kada je početi odvikavati od dojenja, pomozite mi.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!