|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Plodna voda "bježi" ili je to iscje...
6.10.2010 16:25:26   
Meduza
Ženice, može mala pomoć?
Ne bih vas gnjavila da doista nisam zabrinuta pojavom koja mi se dešava posljednja dva tjedna...Trenutno sam u četvrtom mjesecu trudnoće, i dva-tri puta dnevno osjetim kao da mi je upravo procurila menga...Doslovno osjetim kao da je nešto toplo krenulo iz mene...Na zahodu pri provjeri o čemu se radi gaćice mi budu mokre, no tekućina koja ih natopi...iako skroz tekuća, nije potpuno prozirna, nego kao zamućena...bjelkasta...To sam isto primjetila i na wc papiru, kod brisanja iza nužde...
I sad ne znam što da misim...user posted image user posted image Prva mi je trudnoća, i do sad je sve na pregledima bilo u redu...

Naime, nedavno mi je prijateljica izgubila bebu u 6 mj. trudnoće zbog toga što joj je plodna voda otpuno iscurila - ostavljajući dijete na "suhom"...Što je najgore, u njenom slučaju, ona to uopće nije kužila, jer su joj gaćice bile minimalno mokre, dok joj je ginićka rekla da joj je vjerovatno većina vode "curkala" za vrijeme piškenja ili tuširanja...kada nije ni mogla osjetiti...

Jako sam uplašena...i ne znam što da mislim.user posted image

HELP!!! Je li neka imala slično iskustvo?user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Plodna voda "bježi" ili je to i...
6.10.2010 16:30:00   
njanja
SUTRA KOD GINEKOLOGA!!!

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Meduza)
Neposredna veza do poruke: 2
6.10.2010 16:31:23   
njanja
btw, da te utješim, ja sam imala jak i intenzivan iscjedak do kraja trudnoće i stalno sam bila mokra....i puno trudnica koje znam....tako da je možda to i kod tebe tako, ali da sad ne slušaš babske priče, odi ravno sutra god svog ginekologa ili na polikliniku

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 3
6.10.2010 16:31:50   
pikachu
IZVORNA PORUKA: njanja

SUTRA KOD GINEKOLOGA!!!

POTPISUJEM!!!

Može biti iscjedak, ali zašto nagađati... Otiđi na pregled da si mirna...user posted image

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 4
6.10.2010 16:33:26   
Ninaa
Ja sam isto imala dosta iscjedak do kraja trudnoće ali bolje da odeš kod doktora da te pogleda nego da nagađamo jel drugo nism u stanju. Drži se!

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 5
6.10.2010 16:35:29   
Meduza
Hoću...odmah ujutro...Nadam se da će ginica, ukoliko se radi o curenju, to moći prepoznati...Užasno me strah budući da to do prije tjedan i pol , dva nisam primjećivala...Bilo jest iscjetka, ali je on bio svijetlo žućkasti gušći...Radila sam i briseve (svi su bili negativni)...tako da sam zbilja u balunu...

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 6
   [Brisano sporočilo]
6.10.2010 16:36:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu pikachu)
  Neposredna veza do poruke: 7
6.10.2010 16:43:28   
Meduza
Uh...tko će dočekati sutra?user posted image Najrađe bih sad otišla na "stol"...Nadam se da se i kod mene radi o iscjetku...Najgore što je teško razlikovati te izlučevine...Hm...pretpostavljam da ginićka (ako je sam početak) ne može još ni sama vidjeti evidentan manjak plodove vode...Čula sam za nekakve uloške kojima se može detektirati o kakvoj je izlučevini riječ (tj. radi li se o amnionu ili nečem drugom)...Budem otišla i u ljekarnu po ta čuda...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 8
   [Brisano sporočilo]
6.10.2010 16:47:37   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu Meduza)
  Neposredna veza do poruke: 9
6.10.2010 18:18:18   
Anoniman
Meni je tako bilo cijeli zadnji mjesec trudnoće. U svakom slučaju slažem se sa curama, ako misliš da nešto nije u redu idi na pregled. 

Neposredna veza do poruke: 10
6.10.2010 18:42:10   
Meduza
IZVORNA PORUKA: elinamama

je,  ima uložak koji detektira plodnu vodu, ali npr. ja živim u manjem gradu i tu niti jedna ljekarna nema taj uložak user posted image ja sam išla na hitnu, dali mi uputnicu za bolnički pregled i ostala u bolnici...ako sumnjaš da ti curi plodna voda i prijeti pobačaj to ti je za hitni pregled...

Draga elinamama, a koliko su te zadržali u bolnici i je li to na kraju doista i bila plodna voda ili? Zanima me kako si ti posumnjala na to?

Neposredna veza do poruke: 11
   [Brisano sporočilo]
6.10.2010 18:59:21   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu Meduza)
  Neposredna veza do poruke: 12
6.10.2010 19:04:50   
Meduza
IZVORNA PORUKA: elinamama

ma na kraju se o smirilo u bolnici i nije više curilo...što god bilo....ali vjerojatno nije bila plodna voda user posted image pa posumnjala sam jer sam taj tjedan par puta imam dosta mokre gaćice a nije izgledalo kao iscjedak (ni boje ni mirisa user posted image )  i onda po n oći se dignem na wc a ono iscuri možda i za pola čaše nečega, mokre gaće i mal na plahtiuser posted image pa onda više ništa...ali sam ipak ujutro na hitnu jer mi dr nije radila user posted image  

ma drago mi je da je sve proteklo u redu!!!! nadam se da i ja paranoiziram bez razlogauser posted image

Neposredna veza do poruke: 13
6.10.2010 19:07:01   
danery
meduza i mojoj frendici je tako jako curkalo i uzela je te uloške koje spominješ,na kraju je ipak samo iscjedak bio...
nadam se da je i kod tebe tako...sretno kod gin user posted image

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu Meduza)
Neposredna veza do poruke: 14
6.10.2010 19:18:04   
maja
To je jako teško za ustvrditi jeli plodna voda ili iscjedak...ja sam tek kad su me uhvatili trudovi napokon shvatila da je bila plodna voda, ali pošto si ti tek u 4 mjesecu trudnoće idi doktoru što prije...ja se nadam da će sve biti dobro, a i vjerujem da si u strahu zbog toga što je prijateljica izbugila bebu baš zbog toga

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 15
6.10.2010 20:21:20   
Meduza

IZVORNA PORUKA: maja

To je jako teško za ustvrditi jeli plodna voda ili iscjedak...ja sam tek kad su me uhvatili trudovi napokon shvatila da je bila plodna voda, ali pošto si ti tek u 4 mjesecu trudnoće idi doktoru što prije...ja se nadam da će sve biti dobro, a i vjerujem da si u strahu zbog toga što je prijateljica izbugila bebu baš zbog toga

da...to mi je bilo prestrašno za čuti...najgore što joj je cijelo vrijeme SVE bilo tip-top, sve uredno, po školski...kad je primjetila mrvicu vlažne gaćice...nakon dva, tri dana je otišla na kontrolu...i tad su je isti tren uputili hitno u Zagreb..kad je tamo stigla, samo su ustvrdili da je ostala bez plodne vode. dijete je bilo premaleno i nedovoljno zrelo, tako da je porodila mrtvu bebicuuser posted image nitko nije znao objasniti kako i zašto je došlo do toga.

možda sam paničar upravo zbog te tužne priče...no, svakako ću provjeriti brinem li bez razloga.ipak je to moja prva bebolinica i ne mogu zamisliti da ostanem bez njeuser posted image

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 16
6.10.2010 20:26:46   
Zvonki
Postoje neki ulošci AL-SENSE mi se čini da se zovu koji mogu pokazati radi li se o plodnoj vodi ili ne. Ne znam ima li kod nas u apotekama i koliko košta. Inače, plodova voda je obnovljiva, dakle, stalno se stvara nova. Tako da mislim da se ne trebaš puno brinuti ali ako osjetiš da nešto ipak nije u redu odi dr. Ja sam cijelo vrijeme imala vlažan dnevni u trudnoći.

(Odgovor članu Meduza)
Neposredna veza do poruke: 17
6.10.2010 23:06:42   
Wukovarka
Ne znam koliko je to količinski, ali ja sam u obadvije trudnoće non stop nosila uloške, jer mi je iscjedak bio prilično obilan.

Za svaki slučaj odi giniću, ali vjerujem da se radi o iscjetku

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 18
6.10.2010 23:55:38   
Tsmee
Meni je iscjedak toliko obilan da dođem da su mi gaćice pa i često hlače mokre kad to poteče. Jednom kod doktora bila u wc-u dat urin, a ono iz mene pljas. Bila sam uvjerena da je plodna voda, ali nije bila.
Ipak, za svaki slučaj odi na pregled jer se nije s tim za šaliti. Držim fige! user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 19
7.10.2010 0:30:02   
lilia
Prije neki dan na kod ginekologa je došla žena da joj curi plodna voda, u 32-om tjednu je, svi se ustrčali, na kraju lažna uzbuna. Tako da ne mora bit.
Odi sutra i javi nam se.
Sretno.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 20
7.10.2010 8:27:49   
ELENA35
Svakako kod ginića...
Meni je u 31.tjednu počela curiti plodna voda,konstantno,bez prestanka,onako kao da imam mengu,i 3 tjedna sam bila u bolnici,svaki dan na dopler uzv da se vidi količina plodne vode koja je ostala..i u 34.tjednu sam rodila svoju Vedranuuser posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 21
7.10.2010 8:49:37   
Gianna
IZVORNA PORUKA: njanja

btw, da te utješim, ja sam imala jak i intenzivan iscjedak do kraja trudnoće i stalno sam bila mokra....i puno trudnica koje znam....tako da je možda to i kod tebe tako, ali da sad ne slušaš babske priče, odi ravno sutra god svog ginekologa ili na polikliniku

Isto je i kod mene, iscjedak konstantno prisutan... Ali da umiriš sama sebe najbolje ti je otići na pregled pa da si sigurna, mada ja mislim da nije ništa strašno i da se radi o iscjetku..user posted image

Nebo strpljive voli....
Dino 06.07.2004.
Kiara 25.11.2010.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 22
7.10.2010 8:56:55   
JASNA33
ja sam u svakoj trudnoći imala jak iscjedak tako da nemora biti ništa loše ali svakako se slažem s curama da odeš na pregled....nadam se da je sve okuser posted image user posted image user posted image

M-16.08.1993.
J-05.05.1997.
A-24.12.2000.
L-27.02.2010.

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 23
7.10.2010 9:12:22   
ninolina
IZVORNA PORUKA: JASNA33

ja sam u svakoj trudnoći imala jak iscjedak tako da nemora biti ništa loše ali svakako se slažem s curama da odeš na pregled....nadam se da je sve okuser posted image user posted image user posted image

potpisujem te...nadam se da je sve ok

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu JASNA33)
Neposredna veza do poruke: 24
7.10.2010 11:33:30   
CallamityJane
nadam se da nije nista lose i da si vec bila kod doktora!
manjak plodne vode se moze otkriti i isto tako se moze otkriti je li se radi o plodnoj vodi ili samo iscjetku, ako je ono prvo to nije ni najmanje bezazleno i sigurno ces morati piti antibiotike i strogo mirovati, naglasak na ovo strogo jer ja sam smjela samo do wc-a otici tokom sedmog i osmog mjeseca

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Trudnica.
пеперутка16

Kada ti se počeo vidjeti trbuh? Kada su te počeli gledati kao da si trudna i pitati o trudnoći?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!