|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: normabel
24.9.2009 12:23:12   
ninolina
kaj te danas mući

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 26
24.9.2009 12:26:35   
m600
isto što i svaki dan...psiha,iščekivanje,strah...ne mogu normalno funkcionirati...ne spavam skoro ništa,bezvoljna sam,uplašena.... ne znam kako ću ja sve to izgurati... nina ja tu bebu čekam svaki dan već mjesec dana...pogotovo kad mi je moj ginić u 37tj.(po mom 35 tj.) rekao da bih mogla svaki dan roditi.... i tako svaki dan...čekaj,čekaj,čekaj....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 27
24.9.2009 12:28:30   
ninolina
a ljubač znam teško je sad pogotovo  kolko god ti pričala ja još malo, znam da nije ugodno. A jel osjetiš kakve bolove

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 28
24.9.2009 12:32:53   
Lady3
m600 ne brini se toliko ,kad Petra odluči doći na ovaj svijet doći će..samo nek se sve dobro i sretno završi..Vjerujem da si nervozna,napeta i sve to jer i prvo ti je dijete..Ali nemoj se toliko bedirati..Opusti se malo..izađi van,odi u šetnju,radi ono što te veseli i opušta..Šaljem ti hug i pusek..user posted image user posted image

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 29
24.9.2009 12:34:46   
m600
IZVORNA PORUKA: ninolina

a ljubač znam teško je sad pogotovo  kolko god ti pričala ja još malo, znam da nije ugodno. A jel osjetiš kakve bolove

ma već 2 tjedna me sve nenormalno boli...zato mi i je dostauser posted image
dolje kao da me netko reže nožem,njeni pokreti su mi jako bolni
lady ništa me više ne opušta,nikakve šetnjice ni ništa...jednostavno sam previše depresivna....nitko mi ne može pomoćiuser posted image

21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 30
24.9.2009 12:59:51   
mala pcelica
joj znam kako ti je,tako sam se i ja osjećala pogotovo kad je prošao termin poroda ...svi navalili sa pitanjima kad ćeš više roditi i još vise me bacali u depresiju....ali i to će proći i zaboravićeš na sve loše što te je pratilo u trudnoći ...hag hag cmok....

i da ,što se tiče normabela i  ja sam ga morala piti (uz sve antidepresive koje sam uzimala)od početka trudnoće da mi opusti maternicu,,izgleda da je to praksa kod svih dr da nam ih daju kao bombončiće

< Poruku je uredio mala pcelica -- 24.9.2009 13:06:43 >

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 31
24.9.2009 13:06:03   
tikica_69
I meni ga uvijek preporucuju nakon embrio transfera

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 32
24.9.2009 16:51:27   
Zvonki
Ja sam zamolila ginekologicu da mi ih da dan uoči nego sam trebala ležati u bolnici. Bila sam izvan sebe jer moram ležati gore a ostaviti svoje curke doma. I pomogao mi je da se opustim i naspavam.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 33
   [Obrisani korisnik]
24.9.2009 17:15:24   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 34
6.11.2009 9:44:16   
komarac1
Već 4 dan ležim ukočena u krevetu! Ne mogu se pomaknut! Inače imam problema s išijasom a očito ovih dodatnih 10 kg nije baš pomoglo. Uglavnom nazovem giničku da mirujem već 4 dana i da mi nije ništa bolje - a ona kaže da netko od mojih dođe po Normabel.user posted image Do sad mi je živac uvijek bio upaljen a ne uklješten, pa jel Normabel i za upalu živacauser posted image Ona kaže pa da za živce je - to je sve isto! Kaj sad?

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 35
6.11.2009 9:47:21   
curice
već sam čula da i za to daju normabel,valjda opušta sve moguće živceuser posted image nemam pojma

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 36
6.11.2009 9:49:55   
lueman
trebalo bi vidjet kaj piše za kaj se primjenjuje. i koliko mg je mislila da ti treba.???mislim da ima od 2,5 i 10 mg.ja sam u trudnoći(drugoj)uz prepare pila i normabel od 5 mg.

< Poruku je uredio lueman -- 6.11.2009 9:50:23 >

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

(Odgovor članu curice)
Neposredna veza do poruke: 37
6.11.2009 9:54:05   
Gianna
Istina, ja sam u trudnoći po preporuci ginićke smjela piti samo normabel, tako kad je došao "dan D" popila sam dva normića i samo uz njihovu pomoć rodila svog anđela... Samo ti popij, ako doktorica preporuča zašto ne, valjda oni znaju što čine... Nadam se da će ti bit bolje.       user posted image user posted image user posted image

Nebo strpljive voli....
Dino 06.07.2004.
Kiara 25.11.2010.

(Odgovor članu curice)
Neposredna veza do poruke: 38
6.11.2009 9:54:32   
komarac1
A mislim da ću pričekat još ovaj vikend, pa ak ne popusti onda razmišljat kaj dalje! Nekako mi se ne da ništa uzimat u trudnoći, pogotovo ak nije to što imam opasno za bebu! Jedino kaj boli,boli, a i na wc me mora netko prenet! Koma!

(Odgovor članu lueman)
Neposredna veza do poruke: 39
6.11.2009 9:56:11   
komarac1
A za šta su ti ih prepisali?

(Odgovor članu Gianna)
Neposredna veza do poruke: 40
   [Obrisani korisnik]
6.11.2009 12:15:07   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu komarac1)
  Neposredna veza do poruke: 41
6.11.2009 12:28:29   
osobno
ja znam da ću ga uzet kad mi dođe dan-d....šta je je, pomogne, a psiha igra jaaaako važnu ulogu...(bar kod mene)user posted image

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

Neposredna veza do poruke: 42
6.11.2009 12:32:36   
Nika 24052006
Meni su normabele davali dok sam ležala u bolnici za smirenje zbog visokog tlaka.A dijelili bi ih i navečer za spavanje.Ja ih uopće nisam pila,samo bi ih lagano spremila u ladicu.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

Neposredna veza do poruke: 43
6.11.2009 13:32:17   
Zvonki
Djele oni tablete šakom i kapom user posted image Ja sam uvijek za pokušati bez, pa ako ne ide uzeti

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 44
6.11.2009 16:11:35   
mišica 666
mislim kad ti lječnik prepiše neki ljek u trudnoći da je tat korist od ljeka veća nego moguće nuspojave i da ih baš ne djele šakom i kapom pa zaboga oni su završili mediciniu i valjda znaju šta rade. ako nemamo povjerenja u svog lječnika nema smisla.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 45
7.11.2009 10:37:23   
komarac1
Ma to kolko oni znaju! Znaju oni al ima previše pacjenata! Mene su mjesecima filali s antibioticima..pa možda ti je ovo, pa kad ispadne da nije, onda drugi antibiotik jer možda je ono.... tako da nemam previše povjerenja. Stvar je da ginička ne sluša - ja joj kažem upala živca a ne da se ukočio! Znam da je normabel za opuštanje živaca, al za upalu sam do sad dobivala antibiotike i tablete protiv bolova - a sad ni jedno ni drugo ne smijem. A stanje je i dalje nepromjenjeno, već 5 dan.user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 46
22.11.2009 15:44:56   
mamatina
Imam neku  potrebu vam sada ispricati svoju pricu, vidim da masa vas diskreditira lijecnicka misljenja. Ipak, ljudi su zavrsili itekakvu skolu da bi nam prepisivali sto treba. Ne znam sto bi vam trebali prepisivati za opustanje misica - sto je primarni razlog zbog kojeg se daje. Opustanje maternice a ne psihicke smetnje. Da on, indirektno djeluje na to je opusta  muskulaturu koja te cini meksom, samim time opustenijom pa luda glava i sama nakon toga popusti.

Pocetkom trudnoce sam imala veliki hematom, polegnuta maternica po defaultu, nedugo prije jedan spontani i malo duze prije jos jedan. Dokotor je odmah preporucio mirovanje i Normabel od 2mg 2 x dnevno ili po potrebi. Tada sam si bila jako pametna jer sam mislila, kao i mnoge od vas, da su to bomboni koji stete bebi. Mirovala nisam ni upola ali se nisam sekirala jer nisam tada radila, pa kao to je dovoljno. Kucanski poslovi su ionako pljuga. Mos mislit... Gori su za nekog tko ima iole problema u trudnoci nego sjedit 8 sati na poslu. Pritom mislim da silna saginjanja i podizanja vesa, peglanja, sauganja, presvacenja posteljine itd.

Kontrole su isle redom jedna za drugom, sve generalno ok, blaza probadanja, mog laganja kako pijem Normabele. U 25tj opet redovni pregled, i spotancija. Jel pijes Normabel. Da. Lazes. Otvaras se. Mirujes, da onak, ne hodam. Mirovanje je lezanje. Sad za ozbiljno u krevet, Partusisten, Ormidol i Normici.

I tako sve do 27tj kad sam na krvnoj slici imala povisen secer. Da budemo sigurni, daj ti dodji u bolnicu na profil. Vecer prije su me uhvatili takvi "grcevi" (citaj trudovi) da sam umrla od straha. Ali ne, trpim ja do ujutro jer kaj oni znaju, sigurno sam se preforsala, lagala oko normica pa je mozda zato. Popijem konacno taj Normalbel i to dva od 2mg za svaki slucaj. I dodjem ujutro u bolnicu.

Kroz zube procijedim kad sam srela doktora da me boli pa ako bi me mogao pogledati iako je redovni pregled tek za dva tjedna. I sok. Otvorena za puni prst, cerviks skracen i stanje, trudovi u spici sezone, mali glavom potpuno u zdjelici i ne mice se, pace gura van. Zakljucak. Ostajes do daljenjeg.

Drage moje to je bilo prije tocno 17 dana. I dalje lezim na neodredjeno... Kapa mi 13 boca Partusistena uz koji i dalje znam imati kontrakcije, srecom se ne otvaram vise. Opet Normici na popisu, ali sada 10mg intramuskularno da mogu odspavat bez kontrakcija. I drzi me u prosjeku do 6 kad krece prica s kontrakcijam. Ostatak dnevih Normica skidamo da ipak beba ne bi imala apstinencijsku krizu, ali noc ostaje jer i mama ipak mora spavat, odmorit se da po danu dura bez Normica.

Tko je "kriv"? Tko nije bio poslusan? Tko je najslabija karika? Kako biti pametan kad zaglavis u bolnici i cekas porod tu jos 10 tjedana ili dok doktor ne pusti da beba ide van? Jel trebalo slusat na vrijeme? Jesu li Normici u pocetku i cijela terapija ipak manje bezobasni od straha koji sada prozivljavam svake minute?

Tjesi me da sam tu i ne bi doma jer znam da sam ovdje na sigurnom. Ovo sto prolazimo sada pa kavo god da je je nista naspram ostatka njihovih zivota. Moja je jedina briga da li Normici zaista rade ostecenja na bebeama?

Moja ih je mama pila i samnom i burazom cijelu treudnocu i iskreno mislim da smo savim solidno ispali...

Ako netko ima iskustva da mu s bebom nesto nije bilo ok a potvrdjeno je da je od Normica, pls javite. U suprtonom, ovo je samo moja ispovjest... Hvala sto ste me citale, slusale...

user posted image user posted image

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 47
22.11.2009 21:04:33   
ZVRK
MAMATINA NADAM SE DA ĆEŠ izgurati user posted image do kraja ili barem još koji tjedan

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu mamatina)
Neposredna veza do poruke: 48
22.11.2009 21:58:22   
m600
ajoj mamatina žao mi jeuser posted image user posted image user posted image user posted image
želim ti da do kraja izguraš svoju trudnoću i na svijet nam doneseš još jednom rr bebača
drži seeuser posted image user posted image

21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 49
22.11.2009 22:06:47   
pepeljuga
mamatina drzi seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Igraone.
пеперутка16

Koliko cesto vodite djecu u djecije igraonice?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!