mamatina
|
Imam neku potrebu vam sada ispricati svoju pricu, vidim da masa vas diskreditira lijecnicka misljenja. Ipak, ljudi su zavrsili itekakvu skolu da bi nam prepisivali sto treba. Ne znam sto bi vam trebali prepisivati za opustanje misica - sto je primarni razlog zbog kojeg se daje. Opustanje maternice a ne psihicke smetnje. Da on, indirektno djeluje na to je opusta muskulaturu koja te cini meksom, samim time opustenijom pa luda glava i sama nakon toga popusti. Pocetkom trudnoce sam imala veliki hematom, polegnuta maternica po defaultu, nedugo prije jedan spontani i malo duze prije jos jedan. Dokotor je odmah preporucio mirovanje i Normabel od 2mg 2 x dnevno ili po potrebi. Tada sam si bila jako pametna jer sam mislila, kao i mnoge od vas, da su to bomboni koji stete bebi. Mirovala nisam ni upola ali se nisam sekirala jer nisam tada radila, pa kao to je dovoljno. Kucanski poslovi su ionako pljuga. Mos mislit... Gori su za nekog tko ima iole problema u trudnoci nego sjedit 8 sati na poslu. Pritom mislim da silna saginjanja i podizanja vesa, peglanja, sauganja, presvacenja posteljine itd. Kontrole su isle redom jedna za drugom, sve generalno ok, blaza probadanja, mog laganja kako pijem Normabele. U 25tj opet redovni pregled, i spotancija. Jel pijes Normabel. Da. Lazes. Otvaras se. Mirujes, da onak, ne hodam. Mirovanje je lezanje. Sad za ozbiljno u krevet, Partusisten, Ormidol i Normici. I tako sve do 27tj kad sam na krvnoj slici imala povisen secer. Da budemo sigurni, daj ti dodji u bolnicu na profil. Vecer prije su me uhvatili takvi "grcevi" (citaj trudovi) da sam umrla od straha. Ali ne, trpim ja do ujutro jer kaj oni znaju, sigurno sam se preforsala, lagala oko normica pa je mozda zato. Popijem konacno taj Normalbel i to dva od 2mg za svaki slucaj. I dodjem ujutro u bolnicu. Kroz zube procijedim kad sam srela doktora da me boli pa ako bi me mogao pogledati iako je redovni pregled tek za dva tjedna. I sok. Otvorena za puni prst, cerviks skracen i stanje, trudovi u spici sezone, mali glavom potpuno u zdjelici i ne mice se, pace gura van. Zakljucak. Ostajes do daljenjeg. Drage moje to je bilo prije tocno 17 dana. I dalje lezim na neodredjeno... Kapa mi 13 boca Partusistena uz koji i dalje znam imati kontrakcije, srecom se ne otvaram vise. Opet Normici na popisu, ali sada 10mg intramuskularno da mogu odspavat bez kontrakcija. I drzi me u prosjeku do 6 kad krece prica s kontrakcijam. Ostatak dnevih Normica skidamo da ipak beba ne bi imala apstinencijsku krizu, ali noc ostaje jer i mama ipak mora spavat, odmorit se da po danu dura bez Normica. Tko je "kriv"? Tko nije bio poslusan? Tko je najslabija karika? Kako biti pametan kad zaglavis u bolnici i cekas porod tu jos 10 tjedana ili dok doktor ne pusti da beba ide van? Jel trebalo slusat na vrijeme? Jesu li Normici u pocetku i cijela terapija ipak manje bezobasni od straha koji sada prozivljavam svake minute? Tjesi me da sam tu i ne bi doma jer znam da sam ovdje na sigurnom. Ovo sto prolazimo sada pa kavo god da je je nista naspram ostatka njihovih zivota. Moja je jedina briga da li Normici zaista rade ostecenja na bebeama? Moja ih je mama pila i samnom i burazom cijelu treudnocu i iskreno mislim da smo savim solidno ispali... Ako netko ima iskustva da mu s bebom nesto nije bilo ok a potvrdjeno je da je od Normica, pls javite. U suprtonom, ovo je samo moja ispovjest... Hvala sto ste me citale, slusale...
|