njanja
|
IZVORNA PORUKA: vjerae ..beba je okrenuta na zadak.doktorica mi preporuća carski a mene je strah i prirodnog i carskog poroda. Bok Vjerae!Ja sam u 37 tj saznala da se neće okrenuti sa zadka, iako su me svi tješili da se može okrenuti i pred porod (eto Koka je i dokaz za to)....ja sam se već tada počela pripremati na carski rez, a što je vrijeme više odmicalo i što sam više čitala o poorodu na zadak, sve sam ga više i željela....U rodilištu su probali vaginalno (riječko rodilište koje prvo ide na prirodne, a carski im je krajnja mogućnost), bila sam 5 h pod dripom i trudovima, ali nije išlo pa sam bila sva sretna kada su me odveli na carski....Jedino što sam htjela je da budem budna pa sam dobila spinalni blok (kao kod opercaije npr koljena, epiduralna ne dolazi u obzir kod carskog).....Prvi dan je bilo strašno, biti bez bebe nakon svog tog vremena što ste skupa, a uz to te sve boli, ali već kada sam došla 2. dan nakon odjela intenzivne na odjel babinjača i donjeli mi jana, svaka bol je bila umanjena samim pogledom na jana....već 3. dan sam bila kao nova, normalno hodala, doduše malo je bilo teže dizati se još 10-tak dana, ali ništa neriješivo.... Sretna sam što je sve tako ispalo jer znam da se Jan nije namučio.....Da je bio okrenut glavicom, carski bi mi bio veliki šok, ali ovako znam da je to za njega bila najbolja moguća opcija..... Ako te još šta zanima, samo piši..... Inače, želim ti sve najbolje i što laganiji porod, kakav god bio.....