Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 17:20:54
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Mi smo mjerili do 2. godine rektalno,a sada imam onaj toplomjer s kojim se prijedje prko cela,od sljepoocnice do sljepoocnice,jako je pouzdan,i izmjerimo za cas... Najprakticniji mi je za po noci,ne moram ju probuditi za mjerenje.
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 17:36:33
|
|
|
|
tikica_69
|
Rektalno....
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 17:56:41
|
|
|
|
dominik
|
guza
|
|
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 18:01:21
|
|
|
|
NikeNane
|
Uho-i(mamo super toplomjer koji provjereno pokazuje 0.5 više nego u guzi) pa ako je velika u uhu, potvrdimo i s guzom al je ne moramo maltretirati non stop bockanjem u guzu ako nema potrebe.
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 17.6.2009 18:29:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 18:37:59
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 Rektalno.... isto...
|
|
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 19:44:41
|
|
|
|
inna
|
u guzi. Kad sam bila u bolnici s Domijem žicala sam ih dal mogu mjeriti sa svojim jer je digitalan, a ne onaj na živu i sestra me odmah pitala jel to onaj za uho? Ja rekla ne, nego za guzu, a ona će onda ok jer da su ovi za uho nepouzdani.
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 20:58:33
|
|
|
|
mirna
|
Mjerim s digitalnim (braun) u uhu, izmjerim uvijek dva puta i kada je visoka temp prije snižavanja s lijekom izmjerimo još ispod pazuhe (prije to nije bilo moguće jer nije bio pri miru). Digitalni obično pokazuje malo više...
|
|
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 21:03:12
|
|
|
|
BUMBIKA
|
u guzu
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 21:03:25
|
|
|
|
bomboncic02
|
kontroliramo s digitalnim, u uho..a ako bude preko 38,5 u uhu provjeravamo u guzi, tako radimo i Luki i Mateju. nadražila bi mu guzu stalnim mjerenjem..sad kad je bio Luka bubani, mjerila sam svakih 15 min temp u uhu da ne bi rasla!
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 21:04:01
|
|
|
|
dikac
|
IZVORNA PORUKA: mirna Mjerim s digitalnim (braun) u uhu, izmjerim uvijek dva puta i kada je visoka temp prije snižavanja s lijekom izmjerimo još ispod pazuhe (prije to nije bilo moguće jer nije bio pri miru). Digitalni obično pokazuje malo više... potpisujem. u početku sam joj mjerila rektalno. jednom mi je zakurila tijekom noći i bilo mi je nespretno rektalno pa sam upotrijebila digitalni i dala joj čepić da bih ujutro otišla pedijatrici. nakon 2 sata sam joj opet izmjerila dok je spavala jer me je bilo strah da joj se opet ne digne kako još nisam otišla kod pedijatrice i baš mi je digitalac bio zgodan. ona nana a ja provjeravam temperaturu.
|
|
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 21:55:16
|
|
|
|
Ruža
|
IZVORNA PORUKA: Nika 24052006 Mi smo mjerili do 2. godine rektalno,a sada imam onaj toplomjer s kojim se prijedje prko cela,od sljepoocnice do sljepoocnice,jako je pouzdan,i izmjerimo za cas... Najprakticniji mi je za po noci,ne moram ju probuditi za mjerenje. Kakav je to i gdje ga ima za kupiti? Dali pokazuje točno kolika je temperatura ili samo njezino prisustvo?
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 21:56:37
|
|
|
|
BUMBIKA
|
I ja bi takav,nisam nigdje vidjela?
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 22:06:50
|
|
|
|
Zvonki
|
Rektalno. Koliko dugo držite toplomjer?
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 22:07:42
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Digitalni,marka braun,pokazuje tocnu temperaturu,nesto manje nego u guzi,znaci da je pouzdan. Mi smo ga kupili u Njemackoj,kod nas ga nisam vidjela,kostao je nekih 20 eura,nije tako puno...
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 17.6.2009 22:25:35
|
|
|
|
twitty
|
ispod ruke zivinim toplomjerom
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 18.6.2009 8:42:15
|
|
|
|
uciteljica
|
Ispod ruke živinim toplomjerom, a sada smo kupili neki digitalni. Meni rektalno strah mjeriti temperaturu, .
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 19.6.2009 5:35:48
|
|
|
|
koka
|
rektalno, tek kasnije ispod pazuha. imamo jedan digitalni al niš ne valja svaki put pokaže drugu vrijednost.
|
|
RE: Mjerenje temperature - obavezno rektalno 19.6.2009 11:26:14
|
|
|
|
miha
|
na odjelu djeci do godine,godine i pol isključivo rektalno živinim toplomjerom,tako ću i svome kad se rodi,čini mi se kao najpouzdanija metoda.
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!