|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sto iz ljekarne?
16.2.2009 14:42:57   
Thea
Da i meni je bilo čudsno za octenisept ali evo stvarno djeluje i pupak nam je otpao u roku 9 dana od rođenja...

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 26
16.2.2009 14:49:40   
ivanaa
oavak meni malom pupak nije opao tri tjedna tek kad sam pocela metat hidrogen i bivacin prasak je opao.naravno to omotas s ster gazicom.mrezicu za to netrebas ni flaster.octenisept ti treba za spricat sebe dolje,mada budu ti u bolnici rekli samo vodom se prati.trebas toplomjer,vatu i fiziolosku za cistit nosic

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 27
16.2.2009 19:58:27   
Zvjezdana777
pa mene to za alkohol cudi jer meni je jedan doktor rekao mislim ne odnosi se samo za bebe nego i za odrasle da se na ranu ne stavlja nista sto nebi i u oko stavio, i mislim da je to tocno...
a to za hidrogen neznam stvarno, mislim da je octeinsept dobar a vidjet cu sta ce mi rec kad rodim...

Per aspera ad astra

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 28
16.2.2009 20:55:02   
Iki_P
Generalno alkohol isušuje kožu svima, a kamoli bebama. A mislim da kad bi nekome od mojih pacijenata u ambulanti  previjala ranu s alkoholom da bi dnevno dobila bar 5-6 kvalitetnih šamarčinauser posted image A sad tko voli nek izvoliuser posted image

(Odgovor članu Zvjezdana777)
Neposredna veza do poruke: 29
   [Obrisani korisnik]
23.4.2009 17:26:31   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ciba)
  Neposredna veza do poruke: 30
15.5.2009 10:54:39   
zlato_tatino
ja sam kupila prasak bivacin u Bosni tak da ga ima...a ako imam bivacin jel onda koristim i octenisept ili...

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 31
15.5.2009 10:58:40   
ejmama
ja sam koristila samo bivacin i hidrogen.

H 07 E 09

(Odgovor članu zlato_tatino)
Neposredna veza do poruke: 32
15.5.2009 11:00:51   
zlato_tatino
znaci prvo sa hidrogenom pa bivacin i gazica?

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 33
15.5.2009 11:04:35   
ejmama
prvo bi nakapala hidrogen, onda to sve očistiš sterilnom gazicom i poslije poprašiš bivacinom.

H 07 E 09

(Odgovor članu zlato_tatino)
Neposredna veza do poruke: 34
15.5.2009 11:07:02   
Anoniman
Ja sam prvo naprskala octeniseptom, pa malo stavila bivacina, preko gazica i to je to. pupak joj je brzo otpao i nije bilo problema.

(Odgovor članu ejmama)
  Neposredna veza do poruke: 35
29.1.2016 12:52:07   
Draska
To ti najbolje provjeriti kod neta, kao ljekarna online .. pokusaj

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 36
29.1.2016 14:11:20   
Sunshine28
ja rodila prije 4mj., drugu bebu...

za pupak:
Tyrosur prasak (Bivacin se vise ne koristi)
najmanje sterilne komprese
mrežica za pupak (možeš i dvije da imas ako ti se jedna smoci kod kupanja ili od piskenja)
eventualno octenispet spray - on nije obavezan, njime se cisti pupak kada otpadne ako ostane iza otpadanja necistoce, a nije ga lose imati ako slucajno zavrsis na carskom jer ti onda on treba za servisiranje rane nakon sto izades iz bolnice....

- skines mrezicu koju ce u bolnici staviti preko pupka, i nakon toga gazicu...poskropis pupak Tyrosur praskom, zamotas cistom sterilnom kompresom i stavis preko toga mrezicu. Ta mrezica ti je kao pojas cija je funkcija da drzi kompresu na pupku...

uz to nije lose imati kuci fiziolosku za cisnje nosica - najjeftinija varijanta je uzeti ono pakovanje od 1l u staklenci sto koriste u bolnici i spricu sa iglom (sprica i igla su za izvuci fiziolosku iz boce - ja to nisam znala pa sam ju cijelu rasturila user posted image ) ili ako hoces jednostvaniju varijantu Sterimar baby spray koji se koristi, naravno, bez igle, samo na potisak

mozes uzeti i jedne Lupocet cepice baby od 120, za svaki slucaj.....
toplomjer...

a ako bas zelis biti spremna na sve i ako nemas nekoga pri ruci u da ti u prvo vrijeme trci u ljekranu preporucila bi i kupnju aspiratora za nosic, onog obicnog sto ide na usisavac, ja imam marku Ariana, ali cujem i da su ostali skroz ok....ako ti se bebica zacepi u sred noci - kako se dogodilo nama drugi dan nakon izlaska iz bolnice - nema bolje pomoci! nije skupo....oko 100kn

I + G = E & L

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 37
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Bočica.
пеперутка16

Moja mala ima 2 godine i koristi bočicu, u dilemi sam kako i kada je početi odvikavati od dojenja, pomozite mi.

Oznake

Sve najbolje!