Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 18.1.2009 21:26:44
|
|
|
|
BUMBIKA
|
Nemam pojma,nisam nikad ni razišljala o tome,a i nisam ih Dini nikad davala. Meni znaju nekad dosta teško sjesti na želudac,ko zna kako bi njima onda bilo
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 18.1.2009 21:31:42
|
|
|
|
Ruža
|
Inače gljive još zovu i biljnim mesom,jer su sličnije sastavom mesu nego povrću, a puno manje energergetske vrijednosti. Sve zavisi od načina pripreme, inače spadaju u lakoprobavljive namirnice.
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 18.1.2009 21:51:48
|
|
|
|
tikica_69
|
To sam i ja negdje cula, ali ne znam do koliko godina i zasto tocno
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 18.1.2009 23:15:10
|
|
|
|
dominik
|
skoljke i gljive se nebi smjele jesti do 12 tak i ja cula...ali sampinjoni tesko da spadaju pod gljive...tako da...
|
|
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 19.1.2009 4:56:41
|
|
|
|
Stella H
|
Ja sam isto cula do 12-e,jer tek tada jetra moze da ih preradi.
|
|
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 19.1.2009 9:08:12
|
|
|
|
ZVRK
|
evo šta sam našla http://www.coolinarika.com/faq/700007 a ja sam danijelu davala napravljene sa rižom ali ne da ih bude puno i nije bilo nikakvih problema. jede ih od nekih 2,5-godine
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 19.1.2009 9:12:09
|
|
|
|
ROZI
|
Ja sam pročitala u jednom članku da su opasne do 12-te godine ali isto mislim da tu baš šampinjoni ne spadaju!
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 19.1.2009 9:16:58
|
|
|
|
ZVRK
|
ja idem za tim da treba sve probati u manjim količinama
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 19.1.2009 9:18:02
|
|
|
|
koka
|
No dobro, ne žuri mi se i kad ti više puta kažu istu stvar ne misliš to radit, al zbunila me jedna kuharica za bebe gdje ima puno recepata za djecu gdje se rade s gljivama, pa me to malo zbunilo..tnx cure.
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 19.1.2009 9:20:13
|
|
|
|
koka
|
IZVORNA PORUKA: ZVRK ja idem za tim da treba sve probati u manjim količinama isto, al neke stvari ne treba požurivati ima vremena za probati ....a vidim da u vrtiću jedu juhicu od gljiva pa to je dovoljno za probu..
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 19.1.2009 10:22:13
|
|
|
|
božica
|
stvarno ne bih znala al ako u vrtiču jedu juhu onda ne vidim zakaj nebi doma no dobro to ovisi opet od nas roditelja naša viki jede šampinjone i jela je plodove mora sa rižom
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 19.1.2009 19:45:44
|
|
|
|
Didi71
|
Djeca ne bi smjela jesti gljive do 12 go,jer imaju neke štetne sastojke.Zato ih mi u našem vrtiću ne pripremamo,jer je naša glavna sestra napisala i knjigu o zdravoj prehrani djece predškolske dobi.
|
|
|
|
RE: Smiju li djeca jesti gljive? 20.1.2009 11:44:22
|
|
|
|
alien
|
negdje piše najmanje do 6 godina, negdje do 12 godina-upravo kako je već i ranije pisano zbog sposobnosti organizma da ih preradi...ja ću sačekati s gljivama što dulje moguće iako mi obožavamo gljive i često pravim jela sa šampinjonima...
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!