|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   komunikacija s djecom
10.5.2011 8:44:58   
jagodicabobica
citam s vama:

Djeca često dobiju poruku da su njihovi osjećaji :

1.    Nebitni - kada mu roditelj na njegov/njen zahtjev odgovori sljedeće : „Tamam posla da i tome brinem...“;
2.    Neodgojeni -  kada roditelj želi da ga/je smiri pa kaže: „Pametna djeca se fino ponašaju“ – dijete zaključi da nije pametno jer se ne ponaša fino;
3.    Destruktivni – kada dijete napravi nered igrajući se, onda se roditelj usudi reći : „Kuću ćeš nam raznijeti“;
4.    Štetni za druge – kada nema kraja pitanjima, onda roditelj alarmira : „Puknuće mi glava ako tako nastaviš“;
5.    Odbojni za okolinu – kada dobije ukor u školi onda roditelja brine: „Šta će reći drugi kakvo dijete imam“;
6.    Umanjuju im vrijednost – kada dođu gosti a dijete ne zna ispravno jesti za stolom onda roditelj komentariše :“Kako si smotan...“;
7.    Da nisu stvarni – kada dijete dođe iz škole i plače što su ga druga djeca vrijeđala onda roditelj umanjuje sve riječima :“Ma znam ja da to nije tako bilo...“;
8.    Nezreli – kada mu se ne kupi omiljena igračka onda dobije stručan savjet: „Veliki dječaci ne plaču zbog glupih stvari“;
9.    Neshvatljivi – kada osramoti roditelja svojim nestašlucima onda čuje sljedeće: „Ne shvatam kako se možeš tako ponašati...“.

user posted image

< Poruku je uredio jagodicabobica -- 10.5.2011 8:49:50 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: komunikacija s djecom
10.5.2011 8:49:34   
jagodicabobica
DJECA POSTAJU ONO ČEMU SMO IH UČILI

Ako dijete živi s kritikom, ono uči da sudi.
Ako dijete živi u neprijateljstvu, ono uči da se bori.
Ako dijete živi u poruzi, ono uči da se postidi.
Ako dijete živi sa sramom, ono uči da se osjeća krivim.
Ako dijete živi u toleranciji, ono se uči strpljenju.
Ako dijete živi sa ohrabrenjem, ono se uči povjerenju.
Ako dijete živi s pohvalom, ono uči da poštuje.
Ako dijete živi s pravednošću, ono se uči pravdi.
Ako dijete živi u sigurnosti, ono uči da vjeruje.
Ako dijete živi s odobravanjem, on uči da voli samog sebe.
Ako je dijete prihvaćeno i okruženo prijateljstvom, ono uči
da pronađe ljubav na svijetu.

< Poruku je uredio jagodicabobica -- 10.5.2011 8:57:31 >

(Odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: komunikacija s djecom
10.5.2011 9:09:42   
jagodicabobica
Nagrađivanje i kažnjavanje - StudioB

http://www.youtube.com/watch?v=MZkI7Fq3b74&NR=1

(Odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!