Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: iskustva s carskog reza 2.2.2011 18:54:53
|
|
|
|
pincirotvajler
|
mislim da sam pisala negdje već,al nemam pojma di nije bio hitan ali ni planirani --već dobila klistir i brijanje..ali na kraju ipak odredili da idem na carski gestoza pod jakom terapijom,trudova nema ni nakon 4gela 41tj bebu vidla nakon 48sati oporavak jako dobro kolko sam ja osjetila a rez iznutra bio super 6mj nakon
< Poruku je uredio pincirotvajler -- 2.2.2011 18:55:36 >
|
|
RE: iskustva s carskog reza 2.2.2011 19:11:41
|
|
|
|
tinka25
|
Hitan carski sa 40 tjedana. Bila sam dva tj u bolnici zbog visokog tlaka i nakupljanja vode u tijelu, te se zbog toga uopće nisam otvarala, niti imala trudove. Dr je zaključio da mi prijeti tromboza i odmah me drugi dan operirao. Sve bilo ok, N se rodio u 8 ujutro, a ja ga vidjela u 5 popodne kada su me odvezli u sobu. Uspavali su me, potpunu anesteziju sam dobila, iako se u Zg radi mislim na budno. Boljelo me, ali sam se relativno brzo oporavila. Već sam i zaboravila . Počela dojiti peti dan, malo je kasnilo to kod nas, ali smo na kraju bili uspješni. 7 dana sam bila u bolnici.
|
|
RE: iskustva s carskog reza 2.2.2011 19:17:14
|
|
|
|
lidac0605
|
Prvi porod mi je bio carski -hitan,zbog abrupcije placente,jedva izvukle živu glavu -bez ikakve pripreme maltene me rezali a ja još nisam ni zaspala -bebu sam vidla odma kad sam se zbudila,a dojila ju tu večer -oporavak katastrofa,2x mi se otvorio rez,na 3 tjedna i nakon 2 mjeseca,i dan danas ga osjetim kad kašljem(a prošlo je 12 god!),sve u svemu bilo mi je grdo i za svaki slijedeći porod me bilo strah tog carskog,al sam imala sreću da su mi ostali porodi bili vaginalni
|
|
RE: iskustva s carskog reza 2.2.2011 19:44:07
|
|
|
|
Indy
|
ja kad sam došla u bolnicu imala sam trudove svakih 10min. primili me u rađaonu, obradili i nakon 2 sata što se nisam otvarala, poslali me na odjel i rekli: vrati se kad počne! dežurna doktorica na odjelu je bila ljuta i rekla je kako su me mogli poslati, pregledala me i rekla: ti to nemožeš roditi! odmah me vodili natrag na carski. već sam bila pripremljena za porod, tako da sam ležeči na stolu u trudovima čekala da okupe doktore, tako ležeči sam i potpisala da pristajem na operaciju, a što sam trebala: odbiti? u sali sam na trenutak vidjela anesteziologinju i mrak. probudila sam se na izlazu iz sale i osjetila jaku bol, tresla sam se kao list, kroz maglu vidjela mm i moju mamu. 24h bila sam na intezivnoj, ležala na leđima koja su me ubijala jer nisam mogla promjeniti položaj. sljedeće jutro odvezli me na odjel gdje sam dobila moga mišića. odmah počeli s dojenjem. imala sam poslije komplikacije, nekakvu alergiju, rečeno mi na anesteziju. bila 8dana u bolnici. prestala me rana boliti i brzo sam se oporavila.
|
|
RE: iskustva s carskog reza 2.2.2011 20:10:12
|
|
|
|
drugasrecica
|
oba puta sam imala neplanirane carske... uredno dobijem trudove i otvaram se brzo, svi doktori uvjereni da ću rodit čas posla, dođem do dijela kad viču tiskaj, tiskaj ali bebe neće van: idu van licem umjesto tjemenom i onda me vode na carski. Oba puta sam se brzo oporavila, prvi put bebu dobila nakon 16 sati, drugi put nakon 4 sata, ustajala sam se odmah sljedeći dan, imala sam i ja prvi put alergiju na anesteziju. Ne osjećam nikakve posljedice od prvog puta, a drugi rez mi je rađen preko prvog, tako da ustvari imam jedan ožiljak.
|
|
RE: iskustva s carskog reza 2.2.2011 21:21:09
|
|
|
|
cuba
|
Počelo je kao i svaki drugi porod ali završilo hitnim carskim pod općom anestezijom. Nakon 11h trudova, otvorena sam bila svih 10cm, probušili su mi plodnu vodu, babica i doktorica su naizmjence pritiskale stomak ali se moj bebač nije spuštao u porođajni kanal. Tada se već plodna voda zamutila i nisu bili sigurni dali mu se pupčana vrpca omotala oko vrata jer se na uzv više ništa nije vidjelo. 24h sam provela na odjelu intezivne njege, sutradan poslijepodne su me prebacili na odjel. Svog R sam vidjela na minutu (donijela ga babica) nakon što sam se probudila iz anestezije. Počela sam dojiti tu večer nakon što su me prebacili na odjel. U bolnici sam ostala 7 dana. Oporavak je trajao još 2 tjedna nakon što sam se vratila iz bolnice. I vanjski i unutarnji rez je zarastao odlično. Vanjski je čak do pola izblijedio iako je na dodir taj dio deblji. Ugl, drugi put se svakako nadam prirodnom porodu
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 0:26:57
|
|
|
|
sig
|
Imala sam dva carska... Prvi je bio planirani carski, zbog preuskih zdijelica... Normalno dođeš dan ranije u bolnicu obaviš zadnji razgovor sa anesteziologom i iduće jutro ideš na carski (ako imaš sreće, ako te od uzbuđenja ne uhvate trudovi kao mene), onda malo trpiš trudove i ponovno ideš na planski carski. Drugi carski se radio kao hitan carski, jer su život bebice i moj život bili u opasnosti, odvojila mi se posteljica u 35 tjednu i naglo sam počela obilno krvariti i obavljen je carski rez. Uglavnom... Nije to ništa strašno... boli ali naučiš se nositi sa tom boli... najviše boli prvi dan... ali davaju ti inekcije protiv bolova pa je izdrživo... konce ti skidaju nakoj tjedan dana, i onda možeš kući - naravno ukoliko je sa bebicom sve OK! Dođe ti fizioterapeut pokazati ti kako da se ponovno uspraviš i pokaže ti neke vježbice... naučiš se dignuti preko lakta - to ti sestre pokažu i kasnije je OK... Sa mnom je ležala jedna koja je dolje šivana i na kraju sam ja bila više pokretljiva nego ona... Nemoj imati strah od carskog. Istina to je operativni zahvat ali nije ništa strašno!! Sretno draga!
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 8:45:42
|
|
|
|
Bebys
|
ja sam rodila na planirani carski beba bila na zadak meni je to super porod...da me neko pita i sada bi tako....nista se nisam patila..i vidjela sam bebu odmah...i stalno je bila kraj mene i moj suprug se za nju brinio prvi dan ali sve kraj mene...naravno...jedino sto mi nije bilo dobro je veliko povracanje od morfija koji ti daju kao anesteziju...to je sve...ostalo odlicno rana me nista ne boli nikad i nije...a kasnije me je malo svrbuckala i trnila ali mislim da je to..radi dobrog zarastanja... dakle moje iskustvo je super i voljela bi da se ponovi....
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 8:46:05
|
|
|
|
mamika
|
IZVORNA PORUKA: mamika prvi porod(2003)-hitni carski zbog pada otkucaja bebe....rodio se s asfiksijom i reanimiran-danas hvala Bogu zdravo dijete drugi porod(2006)-opet carski zbog odluke doktora,da se nebi ponovilo kao kod prvog poroda treći porod(2009)-naravno-casrki...-nije više dolazio u obzir prirodno porod što se tiće oporavka,kod sva tri relativno brzi i laki oporavci.. s time da su mi drugi i treći bili lakši jer je bila spinalna anestezija, a kod prvog opća.... da dopunim:kod sva tri poroda prvo imala trudove 12-13 sati tek onda na operaciju, nisam sretnica pa nisam išla odmah na carski kako to zna biti, kod prvog poroda već pukao vodenjak i bila otvorena 9 cm al se zakompliciralo. kod prvog i drugog poroda bila 24 sata na intenzivnoj,a kod trećeg odmah na odjel i ODMAH zamnom i bebica... kod prvog poroda dobila bebu tek za tri dana pošto je bil komplikacija na porodu pa bio u inkubatoru na promatranju. kod drugog dobila bebicu odmah kako sam došla na odjel. a sad kod trećeg kako sam došla iz sale u sobu zamnom i beba .... malo je bilo teško prvih dana al preživjeli smo.. maženje i to malo čudo sve olakša
< Poruku je uredio mamika -- 3.2.2011 8:47:02 >
ROBERT 13.07.2003 STELA 06.05.2006 KATJA 22.10.2009 http://www.youtube.com/watch?v=jJNVoqYxNmY http://www.youtube.com/watch?v=PxXjMV64OFI&feature=related http://www.facebook.com/video/video.php?v=1358914890312&ref=mf
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 8:47:22
|
|
|
|
Bebys
|
hhocu reci da nije bila totalna anestezija ja sam bila na lokalnoj i bilo mi je super...dakle budna i sve znam i odmah sam vidila bebu sto je predivno...i tata je prerezao vrpcu...i sve je bilo savrseno...
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 9:18:55
|
|
|
|
njanja
|
jan je bio na zadak, imala sam gestozu i uz sve te nalaze, nasi divni doktori u kbc ri su me 5 h drzali na dripu iako smo svi znali da se nista nece desiti, tim vise sto je jan bio jako visoko u zdjelici i nije se spustao... Nakon 12 h od puknuca vodenjaka se rodio jan, bila sam pod spinalnom analgezijom, budna i kad sam ga cula kako se rasplakao, plakala sam od srecem odmah su mi ga pokazali pa smo se porazgovarali. Na intenzivnoj sam bila 20 sati, tada mi je bilo grozno, sve me bolilo, nisam se mogla okrenut na bok, jana su mi donjeli 2 x po 5 minuta da se pomazimo i stvarno nisam mislial da to toliko boli. Prodojila sam 6.dan nakon 5 dana mucenja. Buduci da cesto kazem kako mi je jedini strah od poroda bila epiziotomija, sprdam se da me tvrdoglavi zadak spasio od 1 rezanja, ali ne i od drugog rezanja :) rez mi se sad nakon 2.5 god gotovo ne vidi
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 9:25:14
|
|
|
|
modesty blaise
|
Oba poroda na planirani carski.... prvi u Rijeci , drugi u Zagrebu na svetom duhu.... bebe su mi uvijek velike, preko 4 kg a ja uska pa me nisu htjeli mučiti. prvi carski pod totalnom narkozom i tu mi je oporavak puno dulje trajao al na kraju bilo sve za deset...drugi put spinalna, ma nju nisam ni osjetila.....već sam treći dan išla doma , ko da sam rodila vaginalno...eto
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 11:39:24
|
|
|
|
Freya
|
bebys - gdje si ti to rodila, a da tata smije biti prisutan prilikom carskog reza? njanja - to je ono čega je i mene strah, Ri rodilište, muče ženu i dijete do zadnjeg trena....moja je bebica poprečno (ok, sad sam 28-tjedan ima vremena da se okrene), ali ako se ne okrene, nadam se dogovorenom carskom, a ne mučenju....
< Poruku je uredio Freya -- 3.2.2011 11:40:22 >
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 11:49:13
|
|
|
|
Bebys
|
bebys - gdje si ti to rodila, a da tata smije biti prisutan prilikom carskog reza? izvini ne u hrvatskoj zaboravila sam napisati...bio je obucen sav kao i doktori...sve cak i lice...mora imati ...pokriveno ali mi nista nevidimo ima paravan blizu mojih grudi...
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 11:49:57
|
|
|
|
Bebys
|
ali vidim da je u hrvatskoj to jako problem i nije dobro...nazalost
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 14:09:54
|
|
|
|
Freya
|
IZVORNA PORUKA: Bebys ali vidim da je u hrvatskoj to jako problem i nije dobro...nazalost Da, u Hrvatskoj se to ne može, zato sam te i pitala.
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.2.2011 17:48:03
|
|
|
|
Krky
|
Ja sam rodila svoje twinse u Vinogradskoj u Zg. Došla na pregled kad sam već trebala ležati na odjelu zbog položaja bebača (1.zatkom 2. poprečno). Taman mi našli krevet - puko vodenjak. I onda sve u pola sata, tuširanje, priprema, operacijska sala, malo pričice i šale s dr-ima, anestezija..........buđenje u bolovima oko rane, dobivam nešto protiv i evo bebana na upoznavanje...jedan za drugim. Trudila se nisam ništa...bolovi poslije - ni slični onima kod prirodnog poroda, oporavak brži. Ok kod mene je to bilo planirano, al čujem da negdje znaju krenut s pokušajima za prirodni, pa se namučiš do njihove odluke za carski. Meni bilo super. Tate na carskom nema, ali je sa mnom bila cura iz Rusije kojoj su dopustili prisustvovanje muža na carskom uz spinalnu...zadnji put sam u boksu do sebe čula čak i roditelje rodilje! Dakle iznimke postoje. Meni MM baš nije falio ni na jednom porodu, a na carskom sam ionak spavala, a i ne bih baš da gleda rezuckanje....ne bih ni ja....ja sam odmah potpisala opću anesteziju
|
|
RE: iskustva s carskog reza 4.2.2011 14:07:15
|
|
|
|
NIKy
|
meni je isto beba bila velika (4.170) i nikako da krene van. tek u 42.tjednu u 1.20h u noći su mi krenuli lagani trudovi i do 8h ujutro su mi bili ne dovoljno jaki i prevelik rezmak između njih i doktor je odlučio da odmah moram na carski. posteljica je već bila zeleno smeđa.pitao me dali puši,rekla sam da nikad u životu nisam zapalila cigaretu,pa je rekao da mi je već jako ostarila posteljica. carski je obavljen po spinalnom,u bolnici sam bila 7 dana,jako me rez bolio,jedva sam se ustajala iz kreveta,ostajala sam bez zraka(a prije trudnoče bila sportaš i imala mišiče na trbuhu),te nako 2 tjedna od poroda obolila od duboke venske tromboze lijeve noge. u bolnici sam još provela 18dana bez djeteta jer nisam bila sposobna brinuti se za nju(bolovi i strogo mirovanje). tako da baš i nemam bajno iskustvo.. :(
|
|
RE: iskustva s carskog reza 8.3.2011 18:12:56
|
|
|
|
editić
|
ja sam trenutno u 36.tjednu trudnoće...i od početka znam da moram na carski....al me najviše strah inekcije koja ide u leđa....pa dali je netko imao iskustva s tim.....i kakvo je.....dali boli......u mojoj bolnici me ne žele uspavatu .......hvala
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 8.3.2011 18:19:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 9.3.2011 0:01:35
|
|
|
|
nemirna
|
Meni je prvi porod bio carski rez zato jer mi je prošao termin 9 dana, gelirana sam i ništa se nije događalo, pa su me stavili na carski pod općom anestezijom, kasnije mi je doktor rekao sva sreća jer je beba imala preveliku glavu za moju zdjelicu, bebu sam vidjela na 5 minuta tek nakon 9 sati od poroda. Osjećala sam se užasno, rana me boljela, imala sam svakakve alergijske reakcije i išla sam kući tek nakon 10 dana. Sve u svemu užasno iskustvo koje ne bih nikome poželjela, sada sam opet trudna - 28 tjedana i beba je za sada poprečno, ali se doktorica i ja nadamo da će se okrenuti i da ću ići na prirodan porod... Činjenica je da je prirodno ipak prirodno i oporavak je najčešće puno brži nego nakon carskog reza, iako eto nisu svi te sreće da imaju takav porod... Stoga je bolje imati ponekad i carski rez nego da se nešto dogodi bebama...
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 9.3.2011 7:59:16
|
|
|
|
Bebys
|
IZVORNA PORUKA: editić ja sam trenutno u 36.tjednu trudnoće...i od početka znam da moram na carski....al me najviše strah inekcije koja ide u leđa....pa dali je netko imao iskustva s tim.....i kakvo je.....dali boli......u mojoj bolnici me ne žele uspavatu .......hvala ma nista se neboj kao da te osa ili pcela ubode..isto je... ja isto nisam bila uspavana..nego sam na bila samo lokalno to znaci bila sam budna i to mi je bilo super jer sam odmah vidjela svoju bebu... a oporavak je trajao dugo....bljuvanje od morfija toga sto mi daju u anesteziji...pa onda nemos ustat ali ja sam uspijesno savladala u roku 12 sati...sutra dan ujutro sam mogla vec jesti i ustati i ici sama na wc.... dakle nema frke sretno...
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 9.3.2011 8:01:14
|
|
|
|
modesty blaise
|
i ja dobila spinalnu...čak su me par puta boli jer nisu od prve mogli pogodit dobro mjesto....ništa ne boli...baš ništa! nemaš beda zbog toga
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!