Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: iskustva s carskog reza 13.3.2011 19:11:34
|
|
|
|
editić
|
punoooo vam hvala na odgovorima i podršci pusaaaaaaa
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 13.3.2011 19:20:20
|
|
|
|
pincirotvajler
|
IZVORNA PORUKA: modesty blaise i ja dobila spinalnu...čak su me par puta boli jer nisu od prve mogli pogodit dobro mjesto....ništa ne boli...baš ništa! nemaš beda zbog toga
|
|
RE: iskustva s carskog reza 17.3.2011 14:10:32
|
|
|
|
Bablica
|
spinalna ne boli, mene su boli 4 puta dok su pogodili, a dalje neću pisat da te ne strašim. Uglavno nije baš ugodno i nije da ništa ne osjetiš - na to budi spremna ako dobiješ spinalnu, ne opću IZVORNA PORUKA: pincirotvajler IZVORNA PORUKA: modesty blaise i ja dobila spinalnu...čak su me par puta boli jer nisu od prve mogli pogodit dobro mjesto....ništa ne boli...baš ništa! nemaš beda zbog toga
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 10:21:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Bok cure, evo ja malo istražujem o carskom rezu, ali se navode uglavnom prepucavanja zašto da, pa ne itd. Mene to ne zanima, molili bi za objašnjenje žene koje su prošle kako izgleda sve to. Do kad otac djeteta smije bit samnom, dali se može beba vidjeti odmah, koliko traje postupak itd. Konkretno sam odabrala Vinogradsku (čula sam za dr.Tučkara). Hvala na svim informacijama
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 13:12:57
|
|
|
|
njanja
|
kako izgleda??? hoćeš lijepu ili ružnu verziju sam postupak je super, nakon 5 sati trudova, dobiješ spinalnu (ako nije previše hitno pa te uspavaju) i nakon 10 min čuješ kako tvoj mali lav zariče i vidiš ga, ljubiš mu ručice i plačeš od sreće i ostatak operacije si u transu, veselju i 7. nebu e onda počinje....dođeš na odjel intenzivne pa te popusti adrenalin i počinje užasno boliti....treba stalno tražiti da ti daju neš protiv bolova jer se inače ne možeš ni na bok okrenuti i samo ležiš na leđima...na intenzivnoj si cca 12 h, meni su jana donjeli samo 2 x i bila sam očajna što nije kraj mene....onda kada sma došla na odjel, mi u Ri imamo rooming in, onda sam pak bila očajna jer sam se jedva mogla ustati da ga dignem i stavim kraj sebe....neću pistai o problemima s dojenjem... dobra vijest-4. dan si kao nov, makar sma ja bila, bolje sam se osijećala od nekih cura koje su rodile vaginalno pa su bile 3. dan u rodilištu.... kada dođeš doma, sva bol prestaje pogotovo ako ti muž ili obitelj pomažu i dodavaju bebicu noću na podoje jer ožiljak još zateže.... za 10 -15 dana ja sam bila SUPER, ko nova!!!! nije mi žao da se jan rodio carskim jer nije bilo 2. opcije (zadak), ali ne bi voljela ponoviti....
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 13:13:45
|
|
|
|
njanja
|
tek sma sad skužila da sam već pisala na ovoj temi, sorry
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 13:15:55
|
|
|
|
njanja
|
e da, muž može biti s tobom u rađaoni, ali ne u operacijskoj sali...mene je moj čekao ispred sale i odmah su mu odnjeli jana da ga vidi pa je on držao jana u rukama prije mene
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 13:48:32
|
|
|
|
tinka25
|
Mene zanima kakva su iskustva sa drugim carskim. Da li boli više, duži oporavak ili je isto kao i prvi put? Ja se nadam da neću ni morati na drugi carski ali da znam unaprijed...
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 13:49:59
|
|
|
|
ELENA35
|
ja sam dvaput rodila prirodno i treći put sa blizancima na dogovoreni carski zbog obe bebe za zadak.Bilo je svakakvih žena koje sa ispratila kući poslije carskog dok sam ležala u Vinogradskoj bolnici i iskreno bilo me strah..a kad ono,ja u 15 sati rodila,opća anestezija na moj zahtjev,i slijedeće jutro sam se već sama tuširala,a kad su mi došli u posjetu popodne,hvatali su se moj muž i svekrva za glavu koliko sam brzo hodala i bila savršeno pokretna..ne sjećam se ni da me išta boljelo,jer sam dobivala čudo nekih injekcija,pa vjerovatno i protiv bolova,pa sam bila ko raketa ..rekla sam da je to bila trudnoća i porod iz snova.. Inače,u Vinogradskoj imaš i dr.koji je mene porodio i vodio mi trudnoću,duša od čovjeka i vrhunski doktor,porodničar,zove se Zdenko Kraljević.Toliko me pazio u bolnici da sam se osjećala kao kraljica..potraži ga,nećeš požaliti...I evo,skoro dvije godine od carskog rez se i ne vidi..i nisam imala nikakvih komplikacija..
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 13:50:42
|
|
|
|
ELENA35
|
IZVORNA PORUKA: njanja e da, muž može biti s tobom u rađaoni, ali ne u operacijskoj sali...mene je moj čekao ispred sale i odmah su mu odnjeli jana da ga vidi pa je on držao jana u rukama prije mene e daaaaa,i tako je kod mene bilo
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 13:54:35
|
|
|
|
Indy
|
IZVORNA PORUKA: ELENA35 IZVORNA PORUKA: njanja e da, muž može biti s tobom u rađaoni, ali ne u operacijskoj sali...mene je moj čekao ispred sale i odmah su mu odnjeli jana da ga vidi pa je on držao jana u rukama prije mene i kod mene je tako bilo, ja sam sada isto 2.puta trudna i vidjet cemo što će biti, voljela bi da nemoram opet na carski, ali opet, najvažniji mi je djetetov život, pa ako budem morala, preživjet ću e daaaaa,i tako je kod mene bilo
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 14:09:21
|
|
|
|
Tanjica Tanja
|
vor članu njanja) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza d IZVORNA PORUKA: ELENA35 ja sam dvaput rodila prirodno i treći put sa blizancima na dogovoreni carski zbog obe bebe za zadak.Bilo je svakakvih žena koje sa ispratila kući poslije carskog dok sam ležala u Vinogradskoj bolnici i iskreno bilo me strah..a kad ono,ja u 15 sati rodila,opća anestezija na moj zahtjev,i slijedeće jutro sam se već sama tuširala,a kad su mi došli u posjetu popodne,hvatali su se moj muž i svekrva za glavu koliko sam brzo hodala i bila savršeno pokretna..ne sjećam se ni da me išta boljelo,jer sam dobivala čudo nekih injekcija,pa vjerovatno i protiv bolova,pa sam bila ko raketa ..rekla sam da je to bila trudnoća i porod iz snova.. Inače,u Vinogradskoj imaš i dr.koji je mene porodio i vodio mi trudnoću,duša od čovjeka i vrhunski doktor,porodničar,zove se Zdenko Kraljević.Toliko me pazio u bolnici da sam se osjećala kao kraljica..potraži ga,nećeš požaliti...I evo,skoro dvije godine od carskog rez se i ne vidi..i nisam imala nikakvih komplikacija.. E...da i meni bude tako ne bih se žalila!
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 14:16:38
|
|
|
|
ELENA35
|
biti će sve u redu,vjeruj mi..znaš,sve ti je većinom u glavi..kako si zamisliš tako i bude..možda meni i nebi bilo tako da sam ostala ležati i jadikovati i pričati kako je to strašno..ali ja sam borac bila i ostala i tako nisam željela cendrati nakon carskog..jer ipak,rodiš to predivno maleno stvorenje koje ti daje snage ,i postane ti lijek za sve
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 14:18:10
|
|
|
|
drugasrecica
|
Ja sam imala i drugi put neplanirani carski, i bilo mi je isto kao i prvi, ako ne i bolje. Bolje iz razloga šta sam već sve znala, kako se ustajat iz kreveta, kako leći na bok zbog dojenja itd. Bolilo me isto kao i prvi put, naravno uz lijekove i sve šta ti daju, oporavak je isto bio dobar, evo sad skoro rez i ne osjećam. Rađen je preko prvog, tako da izgleda kao da mi je prvi... Sve pet, samo bih ja voljela da su me oba puta odmah odveli na carski, a ne me pustili da se mučim, maternica mi je malo iskrivljena , pa bebe ne mogu zarotirat glavu kako triba pa se idu rodit licem umisto tjemenom, a to ne može...
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 16:00:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala na informacijama. Kod mene nećemo nikako na vaginalno, nego znam da ću na carski i drago mi je zbog toga. Naravno da boli, ali ipak je to porođaj pa se tješim da treba tako biti.Privatno vodim trudnoću kod primarijusa iz Vinogradske i za doktore sam čula sve naj naj (osam za Ivičevića)..Ako se još čega sjetim, javim vam se..Kissssss
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 28.4.2011 16:28:10
|
|
|
|
ELENA35
|
Privatno ideš kod Hermana? Pitam jer sam i ja tamo išla ispočetka..A gle,ni Ivičević nije loš,samo je iskren i nema dlake na jeziku
|
|
RE: iskustva s carskog reza 30.4.2011 18:53:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne nego kod dr. Končara, stariji je, primarijus i dodje u bolnicu po potrebi, ali je izuzetno cijenjen i drag je. Neću da mi taj dr. I. kaže da sam debelo krme jer će se dogoditi 1. plakat ću , 2. Izvrijeđat ću ga i potjerat će me iz bolnice..pa zato ako se može izbjeći, super. .. Dr.Tučkar je super, za carski.
|
|
|
|
RE: iskustva s carskog reza 2.5.2011 11:19:50
|
|
|
|
ana*
|
Ja sam završila na hitnom carskom. Punih 40 tj. Nisam se otvorila ni nakon 2 gela i punih 27 sati čekanja, a onda su bebi pali otkucaji i nastala je panika. Dobila sam potpunu narkozu, nije bilo vremena za spinalnu. Bebu su reanimirali ali hvala Bogu sve je dobro prošlo i mali super napreduje. Oporavak je bio fantastičan. Bilo mi je puno lakše od žena koje su imale epiziotomiju. Prvi dan sam bila na intenzivnoj. Bebu su mi donjeli pokazati par sati kasnije. Filali su me sa infuzijom u kojoj je osim kalorija bilo i nešto protiv bolova, tako da me nije boljelo baš ništa. Drugo popodne sam prebačena na odjel i skinuli su me sa infuzije. Malo je bilo teže ustati i leči u krevet, ali u međuvremenu me nije ništa boljelo, možda malo peckalo. Šavovi su unutrašnji, vani imam samo jedan mali čvorić a rez izgleda crta napravljena olovkom. Išla sam doma nakon 3 dana, bez bolova. Prvih tjedan dana kuće sam još imala malo problema sa ustajanjem iz kreveta ali to je bilo sve. Nema drenova, nema vađenja konaca i što je najvažnije nisu mi rezali mišiće nego su ih razmicali. Zato i ne boli.
|
|
RE: iskustva s carskog reza 3.5.2011 14:53:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Odlična iskustva..prije se smatralo da je taj carski bauk ali su to gluposti (malo sreće moraš imat) i najvažnije da je bebici dobro a ne na koji način izađe van. Hvala curama
|
|
|
Anketa
Mlijeko.
Admin
Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!