Jupiter
|
Jutro! Danas sam spavala (citaj: valjala se po krevetu) dokle god sam mogla.. Bas mi se nije ustajalo. Sama kod kuce.. Vidim da ste se raspisale.. idem redom.. Saki, par puta u T mi se desilo da nije htjelo van..strava i uzas ali vecinom, jer sam pila Dufaston cijelo vrijeme, sam zapravo imala uredniju stolicu nego kad nisam bila T. Ugl, meni su pomogle suhe sljive. Par kom znjopnem poslije jela i stvar je bila rijesena. Probaj se ne napinjati, stvarno mozes imati problema.. Nego, probaj jos jednu stvar ako ne bude islo. Kazu/pisu da je cucanje najprirodniji polozaj za to, pa posto se zbog buse ne mozes popeti na skoljku, uzmi kakav stolcic da dignes noge. Vjeruj mi, i to pomaze. Zato i tvrde da je i radjanje u takvom polozaju najlakse/najprirodnije. Faustina ti ko da si loptu progutala! Bas je pravo okrugli! A o liniji vise necu jer ce te se sve umisliti! To vrijedi i za tvoje slikice Mmamita. Linija ti je....ono.. Ali trbuh je Ogroman!! Valjda sve kile su u cicama i trbuhu. Mislim da usporedim tvoj i Marin da ne bi bilo velike razlike Hannah... Taj drip je umjetan hormon kojeg nase tijelo inace proizvodi kod radjanja i stvaranja mlijeka. Davanjem dripa nase tijelo prestaje proizvoditi svoje i oslanja se na taj umjetni. Nerjetko ga treba dodavati sve vise da bi se porodjaj "pokrenuo" a onda pocne "festa" jer kontrakcije izazvane dripom su nerjetko izuzetno jake, bez pauza kao kod prirodnih i s time jako bolne. Iskustva zena koje su radjale sa i bez dripa su dovoljne da zanemarim ono malo iskustava nekih zena koje tvrde da je njima drip bio ok. Naj gora stvar koja se moze desiti je da dobijes drip, kontrakcije krenu, a ti zatvorena. Svaka koja je prosla kroz ovakav scenarij ce ti potvrditi da je to uzasno bolno..kao kod nase Mmamite, to najcesce na kraju zavrsi sa carskim. Totalno nepotrebno. Po njima, nasoj bolnici, ispada da jako veliki postotak zena ne zna kako roditi...a to je naj prirodnija stvar na svijetu. Ne zelim ni epiziotomiju. Ako trebam puknuti, neka puknem..ali prirodno. Cvrcak, draga!pa gdje si kad te nema! Svakako javi kako je prosao pregled..kolika je bebica, kolika si nam ti i sve! Vjeruj mi, i ja bi na stolcicu rodila. Tu dolazi veliki ali...Ali.. to ce morati biti splet okolnosti...tj da budes u pravo vrijeme u bolnici.. Najcesce jedna smjena ti podrzava takav porodjaj dok druga zeli da to sto brze obave/imo. Bas sam pitala na tecaju u bolnici i tako mi glavna primalja kaze.. Steta... Kad stignem stavit cu sliku. Svaki dan gledam jel' mi se sta trbuh spustio.. Ni ja ne mogu docekati da ju privijem na prsa.. Nocas sam pak sanjala kako mi je ispao sluzni cep... Ajme samnom