Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:21:17
|
|
|
|
svegra
|
isto tako prvo prokuham malo kelj prodinstam luk,bijeli luk i mrkvu .dodam isjeckan kelj.krumpir skuham posebno pa ga malo izgnječim i n kraju dodam u kelj.stavim i zapršku ulje,brašno,sl. paprika i bijeli luk.i kad se malo prohladi dodam kiselo vrhnje a uz to idu faširke,naravno ne moraju ali za mene je to najbolji ručak mmmmmmm
|
|
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:26:01
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
uf, ja ne volim baš zaprške, a mm bi da je sve gusto, pa nekad zdrobim pola kuhanog krumpira i s tim zgusnem. i da, isto vrhnje na kraju.....mmmmmmmm čula sam se i voda u kojoj je krumpir ili tjestenina iskorisitit za daljnje kuhanje jer su bogati "vezivima" i da je hrana gušća kad se kuha s takvom vodom.
< Poruku je uredio Florijan Jakov -- 3.1.2009 14:27:44 >
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:29:28
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: Florijan Jakov Nedavno sam ga počela raditi tako da ga prethodno prokuham, a zatim dinstam luk, češnjak, mrkvu, dodam kelj, vodu ili temeljac, krumpirić i oustim da kuha, začinim po volji. MM obožava tako i to nam je današnji ručak! Otpilike isto tako, ali volim u njega dodati Fant za grah variva i to ga fino jos zgusne....s njim je jako, jako fini...i neke fine ljutkaste kobase
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:31:35
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
tikica, jedno prilikom sam koristila Fant za faširance ili tak nekaj, umirala sam danima od žgravice, nakon toga ga izbjegavam. ali možda se odvažim i probam
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:35:33
|
|
|
|
mlada mama
|
dale ste mi dobru ideju za rucak
|
|
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:36:36
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: Florijan Jakov tikica, jedno prilikom sam koristila Fant za faširance ili tak nekaj, umirala sam danima od žgravice, nakon toga ga izbjegavam. ali možda se odvažim i probam Aha, i moja mama ga ne podnasa...valjda ima nesto unutra sto vam smeta. Ja bi se zagutila u tim Fant zacinima
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:37:56
|
|
|
|
Puli
|
varivo radim isto tako kao ti FJ- jedino ubacim špeka i stavljam zapršku kao prilog faširancima ga prvo prokuham,pa napravim zapršku brašno i crvena paprika,ubacim procijeđeni kelj unutra,dodam malo vode i vrhnja za kuhanje
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:42:52
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
a jel neko radi "popečke" ili tak nekaj od kelja... ono kao faširanci ali od povrća?!?!
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:48:25
|
|
|
|
Puli
|
nisam radila radim faširance od mljevenog i od blitve ako mi ostane pa drugi dan napravim
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 14:48:38
|
|
|
|
tikica_69
|
Ja, a gutimo se i u musaki od kelja, rize i mljevenog mesa
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 15:03:46
|
|
|
|
anne
|
Dinstam ga s krumpirom uz meso ili kao varivo s mrkvom i krumpirom i hrenovkama.
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 15:08:09
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 Ja, a gutimo se i u musaki od kelja, rize i mljevenog mesa zvuči zanimljivo.. može recept ?
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 3.1.2009 15:23:15
|
|
|
|
Ruža
|
Prvo popržim luk, krumpir na kockice, mrkvu i sitno sjeckanu dimljenu slaninu, pospem žlicom vegete i žličicom crvene paprike, malo još promiješam, dodam sjeckani kelj i zalijem vodom, na kraju dodam oko 1dl koncentrata od rajčice. Dobije dovolnju gustoću pa nema potrebe za zaprškom. A pravim i nabujak od kelja i keljčiće ( skuham kelj u vodi s vegetom, ocijedim ga i ubacim u malo gušću smjesu za palačinke, vadim žličnjake koji se peku u ulju).
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 6.2.2009 2:14:57
|
|
|
|
scarlet
|
Skuham posebno kelj i posebno malo krumpira i kad je gotovo ocijedim i onda oba dvoje malo popržim na maslinovom ulju ili putru, češnjakom, vegetom i paprom i usput dok mješam ga zgnječim. Tako radim i blitvu.
|
|
|
|
RE: kelj - kako ga spremate 12.2.2009 17:36:44
|
|
|
|
ejmama
|
IZVORNA PORUKA: scarlet Skuham posebno kelj i posebno malo krumpira i kad je gotovo ocijedim i onda oba dvoje malo popržim na maslinovom ulju ili putru, češnjakom, vegetom i paprom i usput dok mješam ga zgnječim. Tako radim i blitvu. Tako i ja radim samo uvijek koristim maslinovo ulje.
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
buy counterfeit money online
hockey
buy counterfeit money online
where can i buy counterfeit money
quality counterfeit money for sale
Discord: hockeywain1
Telegram: @mixhacking
Mail: mixhacks@proton.me
Oznake