Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 20.11.2013 14:37:50
|
|
|
|
sminkret
|
Daze, jesi li razmisljala da pišeš o vašim dogodovštinama za neki portal? Baš je zabavno čitati (znam da tebi nije tak smješno, ali ja ujutro prvo išla pogledat što ima novo kod vas ) ne znam ti što pametno savjetovati osim onog što su meni govorili da kad nešto odlučiš da u tome ustraješ ma koliko se teško činilo. Ja recimo kad sam ga sad naučila više na ruke jer je bio bbolestan+zubi, pa zezao za uspavljivanje, prvo sam ga na rukama, onda sljedeće spavanje nisam čekala da do kraja utone u san, pa sljedeće kad počne sklapati okice, pa tako nekako postepeno, dok sad opet nije počeo zaspati u krevetiću a ja mu dam ruku. A na rukama bi zaspao jako brzo, ali sam ga htjela odviknuti od toga i makar mi je puno dulje trajalo, i znao se rasplakati, ipak sam ga vraćala natrag. Nego, jesu se vaši navukli na neku igračku/deku/krpicu/jastuk? Moj se još nikako nije, makar mu od dolaska doma iz rodilišta turim onu deku mazilicu, nikako da se veže. A iz iskustva s malom, ona se negdje s 9mjeseci, navukla na dekicu, poslije puno lakše zaspu sami. Jedini je problem ako se nekam ide pa slučajno zaboraviš, onda si u problemima i još uvijek joj je draga makar izgleda ko stara krpa Ne znam za grijanje, mi imamo centralno na plin, cijeli stan nam je 22 stupnja. A da razmisliš o nekom uljnom radijatoru da malo zgriješ sobu? Jer struja je stvarno skupa.
< Poruku je uredio sminkret -- 20.11.2013 14:40:04 >
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 20.11.2013 19:04:52
|
|
|
|
evanoi
|
eto, sminkret, kradeš mi misli za uspavljivanje. i mi smo u toj fazi postepenog vraćanja jer se od zubića i bubanog odviknuo na lijepo uhodano samostalno uspavljivanje. danas bio savršen za spavanje, ujutro mi spavao 2,5 sata!!!! poslije sam ja išla frendici koja ima bebača 4 mj i ima već 8kg!!! i sad sam došla, malo s njim, pa odoh na pilates, a mm će ga skrpat u krpice... i naručila kućicu za tiki, u bjelovaru čak!
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 21.11.2013 6:01:02
|
|
|
|
BUMBI
|
Evo i mene na prozivku Nikako da uhvatim vremena i javim se,al evo posto smo budni od 5h stignem dok on gleda crtane Vidim ovdje se svasta izdogadjalo,a kod Daze je bas veselo .Mi nemamo problema s spavanjem u kreveticu,ali imamo s spavanjem..on se po cijele noci baca,vrti i urla,to je uzas jedan i to sve kroz san.Neki dan smo bili kod pedice jer je opet poceo dosta hroptiti .Dobili opet Flixotide sprej i Fenistil kapi i da se inhaliramo.Jucer ujutro dok se inhalirao mi je zaspao sjedeci u krilu dok je inh brujio,koliko je neispavan,dabi odspavao 30minw ..ajme sto to dijete ne voli spavati to je cudo jedno.Preko dana nemamo bas previse problema s uspavljivanjem,dam mu caja i malo ga drzim i zaspe i spustim ga u kreveti,a nekad ga drzim isprd tv pa tako zaspe Htjela sam vas pitati evanoi i daze mislim da ste vi rekle da ste davale ciklu?Zanima me u kimbinacji s cime? Mi smo probali i kupus,ali je stalno prduckao poslije,on baa i nije dobar tako da cemo ga inace stavljati u malim kolicinama.. E,dobila sam paket s rr od Nestle i ima ona kasica od suhih sljiva i zobi(za probavu)i pise da se pravi s mlijekom.A posto smo mi na kravljem neznam jel mogu s njim i kako ce biti?Sminkret mislim da vi to papate.Sta ti mislis?
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 21.11.2013 6:17:09
|
|
|
|
daze
|
dobro jutro Bumbi,i mi smo se u zoru digli,a noć katastrofalna.mislim da će je uhvatit prehlada,odnosno već je uhvatila.valjda joj bila začepljena jedna nosnica i nije mogla normalno dissat pa se stalno vrtila,budila,plakala tako da smo se i mi digli u 5ipo. mm još spava,jadan ide radit za pola sata a bit će cii neispavan. ajme,pa vas opet uhvatilo,jadan L!a to ti imaš doma inhalator? ciklu često jede,nekidan u kombinaciji s bučom i palentom i baš je voli. evo i moja gleda baby tv,al nema ta mira ni sekunde.jednim okom gleda,a s druge strane se penje na guralicu,razbacuje igračke...kupila joj sveki jučer psića sveznalicu i neki sintisajzerić s likovima i zvukovima životinja i melodijama.mislim da imam glazbeno nadareno dijete sidne guzicom na sintisajzer i skače po njemu i proizvodi"milozvučne" melodije,mozart od malena,nema šta
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 21.11.2013 14:11:30
|
|
|
|
BUMBI
|
Daze vidim veselo je i kod tebe Hvala za info o cikli Mi danas ručali kelj,krompir,proso Imamo mi inhalator kod kuće,kupila sam ga još za D...ajme što to moje dijete ne voli spavati pa to je užas Jutros jedva 30 min i onda opet od 12-13h,ali jedva..nemogu vjrovati da se toliko opire a jedva gleda Treba bi još jednom,iako sumnajm da ćemo to uspjeti izvesti
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 22.11.2013 8:22:15
|
|
|
|
sminkret
|
Bumb, mislim da se bez problema može raditi s kravljim mlijekom. Baš je ukusna ta kašica! Vidim da i vi imate problema sa hroptanjem, i mi bili neki dan kod pedice, nije se spustilo jošdolje, na pluća pa smo na Bisovon kapima. I rekla mi da mogu špricat nos sa meralys, makar piše da je od 2 godine, bolje njega, nego da se začepi.. P se probudio u 2 i priča, pljeska, ne zove me, ali ja ne mogu spavati jer ga slušam?! I tak do 3!!
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 22.11.2013 9:10:22
|
|
|
|
BUMBI
|
Sminkret hvala ti,baš ćemo probati. I vi imate s tim hroptanjem problema Nama isto rekla da koristimo meralys sprej,nisam ni gledala šta piše...L je bolje samo ujutro onako promuklo kašlje i nikako da to uspije sve iskašljati ..svako malo se inhaliramo,koliko on dozvoli
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 24.11.2013 16:14:27
|
|
|
|
evanoi
|
bumbi, za ciklu... miksala sam ju s tikvom, mrkvicom, palentom... uvijek mu bila fina naš u nizu prospavanih s nama noći, sinoć opet uspio do 5 i 30 spavat u svom krevetiću, mada sam se u 1h zainatila, sjela na rub kreveta i nunala ga u naručju dok nije tvrdo zaspao da ne bi imao primisli opet na naš krevet evo, budi se, javim se kasnije...
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.11.2013 8:25:53
|
|
|
|
daze
|
jutro nama zadnjih dana bila ludnica pa se nikako javit.kao šta sam i pretpostavljala,M se bila prehladila,začepio joj se nosić i imala fibru dva dana.katastrofa,ta prehlada mi je gora nego išta.neda našpicat sterimar u nos,a da ne govorim kad se približim s nosnim aspiratorom koja dreka krene.dvoje ljudi je moralo držat da joj ispušem nos i još bi 10 min posli toga plakala.najluđa je moja mater bila da neće ona držat malu dok joj to radim jer joj "usisavam mozak na cjevčicu i samo šta joj oči ne ispadnu" da ona nama nikad nije na taj način čistila nos,da su prije bile male fine pumpice i sve se moglo izvuć šta bi bilo da imamo onaj aspirator koji se prišteka na usisavač,mater bi me prijavila socijalnoj službi da mučim dite onda još uza sve to izbijali zubi masovno,izbile donje duje i gornje trice tako da cura sad ima 10 zubiju kad se nasmije presmiješno,sve se bijeli mislim da je možda i od toga dobila temperaturu,tako da sve u svemu nisam baš pošteno ni spavala 3-4 noći jer se ona budila plačući svaki čas.sad je prehlada prošla,al izgleda da su zubi još aktualni,valjda još probijaju pa je jadnicu boli. svašta se još nešto događalo,al evo je dopuzala do mene i poteže me da je dignem pa moram ić,čujemo se kasnije e da,mogle ste ubacit koju novu sličicu bebača,davno niste,da vidim kako su narasli
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.11.2013 9:27:32
|
|
|
|
evanoi
|
baš sam ti, daze, htjela reć da staviš koju sličicu svoje zubice ajd, i mene ovaj poteže, prospavao cijelu noć u svom krvtć, ali s tim da se budio za cicanje svakih sat, sat ipol wtf, odkud sad to??? kontam si, da nije zato što smo preko dana gotovo posve izbacili cicanje pa mu fali?!? ste imale koja sličnih situacija?
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.11.2013 10:23:11
|
|
|
|
daze
|
evanoi,i mi reducirali dnevne podoje na jedan,eventualno dva i mala isto doji dosta noću.moguće da nadoknađuju daj molim te napiši mi šta i kako mu daješ tokom dana jesti,da vidim dajem li ja puno ili malo!i da,bila si spominjala da radiš griz na ad mlijeku,kako to funkcionira? šta im dajete od voća jesti,mi se sveli na jabuke i banane.koji put naletim na kruške i to je to.jel koja dala ananas,otkad on uopće ide slikat ću danas zubicu u akciji i ako uspijem zubati osmijeh pa ću vam staviti
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.11.2013 16:23:31
|
|
|
|
sminkret
|
Vidim Daze da kod vas sve zubato . Pa uopće to nije loše da u nekoliko dana izbiju 4 zuba. Ovom mom izlazi zub bar 2 tjedna. Zaboravim stalno napisati da mi prestali dojiti. Ja zaboravila 2 noći, on naravno nije nište tražio i tak smo završili. Od voća mu dajem banane, jabuke i kruške, a ponekad izmješam sa nekom kupovnom kašicom malo za promjenu. Dobili sad dosta povrća pa mali gušta u tome, danas jeo blitvu, krumpir, cvjetaču, brokulu i puretinu i sve naravno zalijano s maslinovim uljem. Nikak mi nije jasno kak on gušta u tome
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.11.2013 16:35:51
|
|
|
|
daze
|
sminkret znači gotovo s dojenjem...i mi ćemo skoro čini mi se,ako uspijem te noćne izbacit.a mali ti super papa,bolje da voli povrće
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.11.2013 17:32:25
|
|
|
|
evanoi
|
daze, ovako: cica noću od 2 do 522 puta u zadnje vrijeme. zadnje cicanje bude oko 5,6. onda oko 9 popapa dukatino ili vindin sirni desert s voćem, mislim da je vindino. oko 12h ruča povrće+meso/riba..., oko 14h ako je gladan (ovisno kad je ručao i koliko) mali jogurtić (50g), 16:30 voćna kašica sa žitaricama, 19h mliječna - AD/rižino mlijeko/zobeno mlijeko + gruz/rižolino/žitarice... i onda noć i noćna cicanja. ajd, napiši mi i ti vaš ritam hranjenja da vidim kako mu ja dajem, previše ili premalo. a za griz: jednostavno napravim prvo AD - zagrijem vodu i smućkam s AD prahom, i onda to mlijeko stavim na plin, dodam 2,3 žlice griza, miješam 2-3 min i gotovo ali najčešće AD kombiniram s rižolinom ili žitaricama koje se samo umiješaju, nije ih potrebno kuhat ko griz da ne prekuhavam to mlijeko, a griz najčešće radim s rižinim ili zobenim mlijekom ili čak i svojim kad uspijem izdojiti ja ne bih ostavila dojenje u potpunosti... ali da bih voljela itekako smanjiti noćna, bih. kad bi papao jednom noću, neka mu cice ali čini mi se da nama neće ići tako jednostavno kao kod P i sminkret danas ručali junetinu s graškom, blitvom, krumpirom i tikvom na masl.ulju. slistio bez gunđanja od voća papamo najviše kruške i jabuke, a i banane. probali i smokve i maline, a sad čekam mango na akciji i uvjerena sam da će mu biti fin. sminkret, odaj mi tajnu pavlovog supernoćnog spavanja!!! i zašto se čudiš za papicu, pa zna maleni što je fino i zdravo!!!!
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.11.2013 20:00:33
|
|
|
|
nelly68
|
drage moje mene sto godina nema ne stignem nikako stalno nešta kasnije ću sve pročitat šta sam propustila Noa mi imao temperaturu 3 dana i danas mu viri treći zubić mi smo sve vrijeme zdravi jedino to od zubića i sinoć se konačno digao i moj ljenivac na nogice s probavom smo kako kad danas mu u povrće ubacila žličicu maslinovog ulja i nije ni po sata prošlo i kakio idući tjedan idemo kod pedijatrice a kod nas je dojenje još glavno kad ga ta temperatura mučila noću se budio 2-3 puta kao i inače samo je sikio po po sata nemoš ga odvojit i kad završi okrene se i zaspe pa ga prebacim u kinderbet i danas je ok jeo i povrće i voće...kad sve pročitam javim se nadam se da ste svi dobro i zdravo
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 8:27:48
|
|
|
|
sminkret
|
Jutro! Evanoi, daleko jos on od idealnog spavanja. Svaku drugu noc spava u komadu, a svaku drugu nesto jeca, zaplače, pa kad se ja dignem, već si uvali dudu, a mene razbudi. Sto se tice hranjenja, to je prednost dojenja, kad prestanu dojiti, prestaju i papati noćne obroke. A ja bila pročitala super savjet u jednoj knjizi da kad beba želi puno jesti noću, da je treba maziti, češkati po leđima, dati dudu i tako ja bila radila kad smo još puno dojili a on htio jesti za sat vremena. Probajte, ništa ne škodi probati. Vidim da sve bebice imaju popratne tegobe oko zubića Ja griz radim na ad tako da ukuham griz u vruću vodu, mješam 2-3 min, maknem s vatre, malo ohladim i onda dodam količinu ad koja odgovara vodi u kojoj se kuhao griz. Tako izbjegavam kuhanje ad. Mi se čudimo kako mali gušta u brokuli jer nama ona nikako ne paše, ne znam na koga je taj mali. A još kad ga vidite s tatom, tata izrazito crne kose, a mali izrazito plave, jednostavno se zapitaš moram staviti slike s tatom, presmješno izgledaju
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 10:19:14
|
|
|
|
BUMBI
|
Evo i mene napokon.Stalno čitam,ali ne stignem se javiti.L mi je opet cijeli dan na inhalatoru ili na usisavaču Nosić mu začepljen,guši se u kašlju i nikako da to sad više prođe Daze koliko puno M zubića ima Mi ćemo danas napokon probati ciklu s mrkvicomi cvjetačom,pa ćemo vidjeti iako mi sad i lošije jede.Mlijeko nemože na boćicu baš piti zbog nosića,a ni ovako baš nije nešta.Stalno okreće glavicu,ali na kraju ipak zine Gledala sam neki dan loptu sveznalicu i nije mi baš nešta,samo se na jedno mjesto mora stisnuti da svira,tako da odustajem def od nje.Odlučila sam mu za Božić kupiti gumene kocke u One2playu,ali ih kod nas trenutno nema i kaže teta da se jako puno prodaju Sutra idemo u Zg pa ću tamo pogledati ako ih ima. Mi isto od voća najviše jedemo bananu i jabuku,ali mu znam uzeti i Hipp kašice malo za promjenu.Ja griz dosada pravila jedino s voćem
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 10:23:25
|
|
|
|
anaxx
|
Ej Bumbi da se i tebi malo javim! Dečki šmrcaju i kašlju! I kod nas ista priča, G je još i dobar, ali T se nikako ne može riješiti kašlja, i on je na usisavaču!
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 10:27:42
|
|
|
|
BUMBI
|
IZVORNA PORUKA: anaxx Ej Bumbi da se i tebi malo javim! Dečki šmrcaju i kašlju! I kod nas ista priča, G je još i dobar, ali T se nikako ne može riješiti kašlja, i on je na usisavaču! Hej draga baš sam i ja sad pomislila na tebe kad sam te vidjela .znači veselo i kod tebe...Šta kažu dečki za bebicu?Kako si ti?Ako hočeš možš i u pp da tipkamo
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 10:38:56
|
|
|
|
anaxx
|
Ma još ti mi nismo rekli familiji ništa, sve nekako čekamo pravo vrijeme, pa odgađamo, najbolje da im umjesto poklona pod bor stavimo svima sliku s ultrazvuka Prvo smo čekali nalaze da budemo sigurni da je beba ok, a sad... vrijeme nekako leti i nikako skupiti sve i reći im. Moji žive u Gorskom kotru pa mi je bez veze da im kažemo preko tel. a nikako otići do njih, svaki vikend je nešto i... A ako kažemo klincima onda je gotovo, znati će svi i šira okolica, a ne samo familija! Zato ispitujemo situaciju ovako uokolo. Ma hoćemo... već se vidi pa će uskoro početi s pitanjima... A taj kašalj nas muči već duže vrijeme...
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 11:00:42
|
|
|
|
daze
|
DD Evanoi u principu imamo isti broj obroka samo obrnutim redoslijedom.M prvo ujutro oko 8 jede mliječnu kašicu,onu hipp za laku noć iz kutije s jabukom ili bananom i grizom.prije sam joj davala oko 19h al joj nije pasalo,već je uhvati nervoza pred spavanje pa neće da jede na žlicu.oko 11 ujutro jede voće sa žitaricama,pa oko13 ide spavat i doji.to nam je u zadnje vrijemei jedini dnevni podoj.kad se probudi oko 15-16 jede meso/povrće/ribu/žitarice i to je dosta dugo drži sitom tako da joj oko 18 još dam dukatino ili nestle puding i onda prije spavanja u 19i30,20h doji ili joj smućkam ad i naravno,noćni podoji kao kod vas,od 2 do 522 puta nelly javi se češće,vidim da budeš na fejsu na ringerajkama pa se javi malo i nama stavi i ti sliku svog malenog da ga malo vidimo.a i ti sminkret,da vidimo tatu i maloga jesi sigurna da ne sliči možda na poštara a tu tvoju metodu s češkanjem da zaspe ću baš probat bumbi lopta sveznalica je bezveze,ne isplati se.bolje ti je kockice uzet!
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 17:06:32
|
|
|
|
evanoi
|
a ja cure mislila taman za božić od teta naručit za noicu loptu sveznalicu. dakle, da mijenjam plan? psi svezn, sax, tebi se sviđa?ajde, recite mi koju igračkicu za božić i ng, a da se bebač vaš igra kako treba? daze, kocke su gumene i imaju još neku funkciju? bumbi, jadni mali! mu je bolje? sminkret, odlična ideja za griz na AD-u!!! a i probat ću ono s maženjem i dudom da, ni curica vam nije nešto crna nelly, za zubić!
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 17:48:41
|
|
|
|
evanoi
|
i još da nadodam što smo danas radili: puhala je bura, a tako lijepo sunce, mi se ubundali u skafander, još nam je došla mala susjedica bebica s mamom i krenuli svi 4 u šetnju... al smo se nakon 15min vratili, ma skoro nas je odnijela bura!!! a spavali smo tri puta dnevno jer imamo majstore, rade terasicu iza sobe pa lupaju pa miškić ne može spavati u sobi jer ga budi bušenje, udaranje i tako spava u dnevnom ovih dana. pa ujutro kad smo sami uspije odspavati svojih sat i pol, ali kasnije...stalno netko dođe, ode...grrr.... i puno govori tata. ma jel on to ozbiljno??
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.11.2013 18:48:12
|
|
|
|
evanoi
|
evo, stavila malog noicu da vidite kako je poraso! ali zubića se ne vidi.... narasli mu kada je prešao u fazu mrštenja, vidjet ćete, i sad stalno se tako slika
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 27.11.2013 10:38:57
|
|
|
|
daze
|
Evanoi mi nemamo kockice nego bumbi kaze da ce ih kupit L za Bozic,pa zato sam komentirala da mi ce cini da ce mu kocke bit zanimljivije od lopte svezn. A meni slike tvoje nece da otvori nikako,mozes li stavit javno pa ih poslije izbrisi? Evo M taman zaspala,mislim se bili poslije u setnju,sunce je al puse bura Vise nam je puna kapa kuce i klime a zima tek pocela.mene klima strasno smeta,odma me grlo uhvatilo od suhog zraka.jos spavamo u boravku na kaucu,u sobi ledara.vec sam vam rekla da mi se ne isplati i tamo grijat a raspored prostorija u stanu je takav da klima ne moze zagrijat do sobe tako da cemo zimu provest u boravku a onda gledat da iduce godine uvedemo pec na drva.trenutno to ne mozemo financijski jer moramo zidat i dimnjak,al vanjski na balkonu i probijat zid u boravku radi toga...povlaci puno toga za sobom tako da cekamo bolje dane Ja sam mislila M za Bozic kupit hodalicu /guralicu u baby centru.na tri je kotaca i ima onu rucku da se moze uhvatit kad se digne na noge gurat.s prednne strane su suskalice i svjetla na mickey mousea i i.a svjetlosne efekte cini mi se da ce joj to bit zanimljivo s obzirom na ovaj autic sta ima i stalno se pentra po njemu i pokusava ga gurat na nogama.kosta 400 kn,stavim link kad budem s kompa kasnije.
|
Anketa
Mlijeko.
Admin
Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!