|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin - jesen 2013.
27.9.2013 16:09:32   
ljeto
Mkata, neznam sto bi ti rekla povodom osjecaja da si vec dugo trudna. Meni se na dane cinisve to tako dugo i nikad kraja a nekad mi se cini da je brzo proslo.

Ubitacno mi je zadnjih mjesec ipo, jer zbog leda, nekakvih kontrakcija uglavnom lezim, tako da sam šizi...user posted image ...

Termin se blizi ali s njim i novi problemi, strahovi,emocije,bol,veselje, svasta nesto.

Sin mi je 6 godina jedinac pa mi sve te promjene utjecu i na njega, novi zivot, nije ni njemu lako, pa me to nekako rastuzi,iako je dosta zrel,mada ipak je dijete...

O punom mjesecu nemam misljenje i neznam sto predstavlja...user posted image

Cure drze li jos kontrakcije? Mene onako cudno...user posted image

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 501
27.9.2013 16:39:16   
mirtach
joj cure, neznam sta da mislim...
nesmijem lec kolko me bole ledja cim legnem,
sad malo stala po kvartu i bas mi pritisak dolje user posted image ..
kontrakcije imama, pa nemam, al na to sam vec navikla..
imam tak neki osjcaj da cu ubrzo rodit

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 502
27.9.2013 18:32:24   
ljeto
Draga Mirtach i mene ti evo opet boli cim sam malo prosetala, kao da cu dobit menstruaciju,tako nekako, neznam sto mislituser posted image !

I leda me bole ali bol seta, kriza i sredina...joj joj jojuser posted image

Bas sam zbunjoza...

(Odgovor članu mirtach)
Neposredna veza do poruke: 503
27.9.2013 19:01:19   
komarac1
Joj cure vi ste se priblizile 37 tjednu! Mene je panika jer danas opet osim kontrakcija koje su normalne za 3 tromjesjecje naislo i par laznih trudova, nisu jaki al to je to! Osjecam da se nesto dogada, teze hodam! Htjela bi izdrzat bar do 37 tjedna! Sto se poroda tice nemam nikakav strah, znam da ce bolit i da cu se pitat kak sam se ponovno odlucila na to user posted image al bolje sto manje o tom razmisljat, nema nam druge! Kak su vam prosli prethodni porodi i jel imate nekih zelja za iduci? Ganja je htjela porod u vodi, al eto nista! Jel imate neke tehnke disanja ili nesto sto vam olaksava porod? Meni su zadnji put dali drip i sponili me na ctg, jasno u lezecem polozaju tako da svi polozaji koje sam mislila zauzet jer navodno olaksavaju trudove su pali u vodu! Nadam se da ce oj put bit prirodan porod i da cu moc isprobat olaksavajuce polozaje user posted image

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 504
27.9.2013 19:03:14   
sina
joj,ljeto ti ko da imaš trudove. ma,bit će sve u redu,samo bez panike.

ja u ovoj trudnoći kontrakcija skoro da nisam ni imala,bolova nema,jedino me bebi puno tiska na sve strane.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 505
27.9.2013 19:06:56   
sina
komarac u koju bolnicu ideš?
ja imam želju da dobijem epi,krenulo prirodno ili ću biti opet na dripu ko zadnji put. što se disanja tiče,uopće se ne sjećam kak to ide,nisam išla ni na tečaj ovaj put tako da se uzdam u babice tamo

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 506
27.9.2013 19:14:07   
ljeto
Komarac neznam sto bi rekla, meni na porodu nikakva tehnika nije pomagala, spojena na drip i trudovi bez prestanka, jos sam bila u panici,neznam jesam li i kako sam disala...a vrijeme mi je bilo kao vjecnost!

Sada se trudim ucit disat ali ne ide mi basuser posted image

Sina, neznam sto je ovo u utorak je 37 tjedana,pa ce bit valda sve ok...bojim se svega i boli i zavrsetka itd...

Svakako cu trazit epiduralnu, bez nje ja ne mogu rodit...prag boli mi je ravan djetetu...uzas!

Mirtach kako ide?

Saljem svima puno snageuser posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 507
27.9.2013 21:12:22   
komarac1
Planiram rodit u svetom duhu. Meni je disanje pomoglo i bas zato sam isla ponovno na tecaj! Ugl. disanje za vrijeme truda je plitko i brzo kao pas kad mu je vruce, po mogucnosti bez isplazenog jezika user posted image kad trud prode 5-6 udaha dubokih a izdah je kao da govorimo slovo s i polako, tako da bebice i sebe opskrbimo kisikom. Meni je pomoglo brojanje. Brojala bi dok trud traje i znam kad dodem do sredine da ce pocet popustat! Vazno je dok trud traje kolko god to tesko zvucalo opustit misice zdjelice, jer trud gura bebu a mi nebi stiskanjem trebali to otezavat vec se opustit i pustit daobavi svoje! Evo to je ukratko i s tecaja!

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 508
28.9.2013 7:50:30   
mirtach
dobro jutro...
evo smirilo se preko noci user posted image
Al zato navecer, stezanje trbuha i to jako, i najjace osjecala
u donjem trbuhu, to mi prije nije bilo tolko intenzivno i
prije je bilo vise gore u sredini..vidit cemo kako ce bit ovih dana user posted image .
jedva cekam pon, da bar ima nekih koristi od tih kontrakcija i da
me barem nesto otvaranju, a ne da mi samo brigu rade user posted image .
Danas jos imam pu planu kavicu na spici s muzicpm i soping user posted image
Ljeto, kako si ti?

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 509
28.9.2013 11:23:49   
ljeto
Draga Mirtach, je i meni se smirilo tokom noci, jutros malo izasla i cim nisan u lezecem polozaju odma me leda bole, ali to je moja stara boljkauser posted image

Je te kontrakcije iscrpe, a sta kazes, neznas jeli otvaraju. Ja iskreno mislim da se meni dolje nista nije promjenilo, bar tako osjecamuser posted image

A najveci mi je horor da ce me ovako mucit i na porodu, a da se necu otvarat, tako me strah toga...

Ako sad ovako muci sto ocekivati od poroda?

Znam bolje je ne razmisljati o tome, ali ne mogu, to me muciuser posted image

Stvarno su sretnice one koje dodu i rode, meni to zvuci nevjerojatno i nestvarno, a sta ces, svako tijelo za sebe...

Pa pa...user posted image

(Odgovor članu mirtach)
Neposredna veza do poruke: 510
28.9.2013 12:13:57   
ganja
Joooj, ženske, super mi je čitat vaše postove, baš se vidi kako se priroda pobrine za to da ti u glavi, što je termin bliže, sazrije ideja o porodu, da mu se veseliš i prihvaćaš ga sa svim svojim eventualnim neugodnostima...

mirtach, meni se baš nekako čini da ćeš ti prije termina ;) a, bo''me i ti komarac1...super ti je post o disanju tijekom trudova, to što si napisala je ukratko stvaaarno sve što ti treba za lakši porod user posted image ali tamo su i babice koje ti sve to ponove i po 100 puta, tako da - nema straha ;) i meni je zadnjih 10 dana prije poroda bilo izrazito teško sijedat i ustajat i mijenjat položaje u dok sam u horizontali i muka mi je bilo kad bih pomislila da imam još 2-3 tjedna...kad evo malca u 38+1 user posted image ...taaakooo daaa...meni ove vaš tegobe baš liče na moje ;) user posted image user posted image

samo hrabrooo...kod nas u istri se kaže: "jaja i kuraja", u prijevodu - "imajte "muda" (oprostite na izrazu) i snage" user posted image

< Poruku je uredio ganja -- 28.9.2013 12:14:49 >

T. - 17.7.2011. <3
http://lb3f.lilypie.com/nHsTp2.png
Z. - 19.9.2013. <3
http://lb1f.lilypie.com/AGxwp2.png

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 511
28.9.2013 14:49:12   
Kazimira
hej žene.....vi ste mame zvjeri user posted image , drž' te se user posted image user posted image user posted image

Baš si me komarac podsjetila na disanj, mada sam ja disala puno drugačije jer sam išla na tečaj opuštenog rađanja pa je to nešto drugačije, ali svejedno je boljelo i teško se opustiti a to je vrlo bitno...user posted image

Evo kako ke moj prvi porod prošao.............krenula sam se ujutro spremati na pregled u Petrovu i na putu u kupaonu mi je pukao vodenjak, ali to je iscurilo oko deci vode, trudova odnikuda.
Niš, mm i ja se vratili u krevet i laganini slušali muziku i oduševljeno komentirali kako nam stiže naše prvo dijete...........

joooj nastavak slijedi jer se 'prvo dijete budiuser posted image

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 512
28.9.2013 16:57:01   
komarac1
Joj Ganja ti vec drzis svog sineka u rukama ovo je iza tebe! Al sad su tu opet neke druge slatke muke. Sto se disanja tice, zena do mene treci put je radala i vikala ko luda, ja si mislim mozda je lakse ako vices, pa probam i ja i zajauknem. Ja sam bila izgubljena, boliko je, mislila sam da cu se ugusit. Bolilo je i ovako, jako, al ja sam se koncentrirala na brojanje i disanje i van truda se smjesila jer mi stize Noica. Porod je trajao od prvog truda 3.5 h! Nije dugo ppa mi mozda zato nije u losem sjecanju! Ljeto pripremi se za porod, osim na to da ce bolit, nadi polozaje za bezbolnije trudove! Mozes ti to! Odradila si prvi put, proci ce i drugi!

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 513
28.9.2013 17:29:04   
ganja
jedva čekam, Kazimira!!! :D

T. - 17.7.2011. <3
Z. - 19.9.2013. <3

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 514
28.9.2013 17:45:29   
Kazimira
evo me......nastavak slijedi......user posted image

Oko 13.00 smo otišli do sveki u Zagreb da smo bliže bolnici, nedaj Bože gužve, a u bolnicu sam se javila u 15.15.....ne bi ja još ali je pritisak sa svih strana bio jak user posted image
E onda je uslijedio klistir i ostalo.....šetnja sat vremena pred rađaonom, pa 45 min ctg-a pa ooopet šetnja pred rađaonom.....nema trudova ne otvaram se.
U 20.00 su me smjestili u boks, muž i ja se smijemo....žene se deru, od čega me je počela boljeti glava...kad su rodile moja glavobolja nestalauser posted image . Niš se ne događa.....doktor predlaže gel koji dobivam oko 1.00.....šaljem mm kod svekrve jer kao 4-6 sati se ne bu niš događalo....AAAHHAAA.......kak je doktor stavio gel takko meni krenuli trudovi. Žao mi odmah zvati mm....tek ga zovem oko 4.00 jer se uopće nisam otvarala......

prvo dijete se ukakalo........nastavak slijedi brzoooooouser posted image

evo me ..... mirišalo je na user posted image user posted image user posted image

Prije nego je došao bila ja i na wc na dugoj nuždi jer sam jela poslije klistira.....biserka hehehehhe
U to vrijeme negdje dobivam i inekciju protiv bolova koja me samo ošamutila, počela sam se tresti pa sam morala nekaj tražiti......Nažicala sam i pilates loptu pa skoro srušila mm kad je trud dolazio......user posted image
Oko pol 8.00 došla valjda treća babica po redu i rekla da sam tek na početku na kaj sam ja odmah htjela epiduralnu (koju sam htjela izbjeći)......muž se siroće preznojavao uz papir s nuspojavama i stalno mi ga pokušavao uvaliti da pročitam, naravno u nadi da ću odustati....... Nismo stigli potpisati, niti je pola boce fiziološke iscurilo.....NIRVANA.......krenuli trudovi za izgon....ajme koja sreća.......Došla babica i doktor......tiskala, doktor malo pogurao i moj prekrasni ljubičasti princ je bio vani, s nama.....Ćim sam ga uzela prestao je plakati,a kd su ga uzeli nastavio.....ne možeš vjerovati user posted image Samo mi je žao što nije bio samnom duže i nismo bili koža na kožu......ali hvala Bogu bio je zdrav, velik 4 320 i 53.....user posted image

Eto.....da mi i drugi bude ovakakv ne bi se žalila user posted image

Kao što več prije napisah, nemam pojma kakvi su lažni trudovi i kontrakcije u zadnjem tromjesečju...možda sam nekaj i imala am+nisam znala da je to to....

pozdrav user posted image

< Poruku je uredio Kazimira -- 28.9.2013 18:04:35 >

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 515
28.9.2013 21:05:35   
sina
komarac,hvala ti za ove savjete za disanje. ja ko da nisam rodila,niš se ne sjećam

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 516
29.9.2013 8:58:51   
MKata
Hm, pročitala ja da je Kazimira rodila...samo naslov...i čestitala...kad ono user posted image

Sorry...nego, i učinilo mi se nekako rano! user posted image

< Poruku je uredio MKata -- 29.9.2013 9:01:23 >

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 517
29.9.2013 9:35:47   
ganja
komarac1, ja tek kasnije vidjela tvoj post, moram priznati da sam i ja 2-3 puta sa guštom spontano urliknula user posted image ali i meni je to bilo oslobađajuće iskustvo, kao i ta tvoja "susjeda" user posted image ...onako na kraju truda za izgon...kad si već odradila svoje :D hehe...

Kazimira, bo'me odradila si ti 24 porođajna sata...user posted image ..ali da, kao što kažeš, gusto je bilo tek pred kraj user posted image

ajd da i ja ukratko prepričam prvi porod: dva dana nakon termina pregled u rodilištu, sati - 10:30, beba na zadak od 4.-5. mjeseca trudnoće, otvorena 2,5 prsta, plodna voda procurila na pregledu (hmmm? procurila ili probili vodenjak - nikad neću saznati user posted image ) ...uglavnom - krevet na kotačiće i put rađaone ;) depilacija i klistir user posted image - sve ležečki budući da nisam smjela na noge zbog vode i bebe na zatku, objasnili su to tako da kad je beba naglavačke, glavica dobro zatvori porođajni kanal pa voda ne curi, a guza nije tako pravilnog oblika pa postoji bojazan da beba ostane bez plodne vode - dakle, ništa od skakutanja na lopti, šetanja i klečanja u trudovima kao što sam ja zamišljala...(i tada sam imala nalaze za porod u vodi u nadi da će se ženskica okrenut u zadnji čas user posted image , no - šipak!)...i tako "sređena" za porod u predrađaonu na ctg i čekanje prirodnih trudova koji nikako da krenu...obavještavaju me da će mi oko 14 morati dati drip jer bi se bebica trebala poroditi u troku od 12 sati nakon što je puknuo vodenjak zbog bojazni od mogućih infekcija - bo?user posted image ..i tako oni mene priključe na rip u 14, trudovi ništa, pa su malo po malo pojačavali i oko 17:30 prve naznake trudova, oko 18 već malo bolnije, u 19 - rađaona - ne znam za sebe, dolazi muž i cijela svita specijalizanata budući da je prirodni porod na zadak specifičnost riječke bolnice, a nije tako čest pa su svi pohrlili da ga vide s pitanjima - doktore, doktore, mogu i ja napipati zadak (uz radnju navlačenja gumenih rukavica, a doktor velikodušno dozvoljava user posted image (a mene boli uvo, neka uče mladi - radite šta hoćete samo da se djetešce porodi živo i zdravo!!) uglavnom, rodila u 23:00 sata, a moja mala Tonkica imala je publiku dobrodošlice od 10-tak ljudi user posted image ...uglavnom, i ja sam bila zadovoljna budući da ti svi pumpaju glavu s tim porodom na zadak, da sam bila spremna 12 sati dahtati u trudovima, kad na kraju od 18:30-19:00 do 23:00 - 4, 4:30 sata - definitivno iznad mojih očekivanja...

na kraju i nije bilo ukratko, ali raspisala sam se..user posted image

T. - 17.7.2011. <3
Z. - 19.9.2013. <3

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 518
29.9.2013 9:47:02   
sina
joj cure,kad čitam vaše postove i koliko su vam trajali porodi tek sad me je frka jer moj prvi porod je prošao relativno brzo,tako da mi se čini da ću sada odraditi te vaše šihte.
ugl.: ujutro pregled,otvorena 6 cm,klistir,depilacija,mislim da sam negdje oko 9.30 završila u boksu,bušenje vodenjaka i čekanje do 11.30 da se pojave trudovi kojih nije bilo. mislim da sam oko podne dobila drip,trudovi su krenuli u 12.30 i već u 16.05 moja curka je bila vani,tako da mi se čini da u biti tih 3,5 sata (luđačkih) trudova i nije toliko dugo naspram vas ili sam to krivo polovila. ne znam koliko dugo ste imale te jake trudove,ja mislim,ako se dobro sjećam,da sam ih ja imala 15 -ak.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 519
29.9.2013 10:14:19   
ljeto
Komarac prije svega,hvala na savjetima i podrsci, puno znaceuser posted image ...

Sina istina, kad citam ove porode i ja se dosta prepadnem, jer isto mi se cijeli proces cini dugacak, mada eto prave bolove nisu dugo imale,ako sam dobro razumjela.

Meni je isto pukla voda i u tih osam sati dripa i epiduralne, na koju sam bila pristekana od 8-11 sati,bila sam u ekstazi sva, ja neznam opisati taj osjecaj, ali ko da nisi tu,nesto cudno, valjda od umora i svega skupa.

Tako da ni ovaj put ne ocekujem neznam sta, vidit cemo sve.

Tjesi me epidural, mada imto ovisi kako porod tece.

Znam samo da iz koze ne mozemo, beba mora izac, prije ili posli, ovako ili onako...u Bozje ruke...pa pauser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 520
29.9.2013 10:25:27   
ljeto
Cure jeste razmisljale o pohrani maticni stanica iz pupkovine? Ja da...

Sto mislite o tome?

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 521
29.9.2013 10:44:30   
andrea0904
ajde, sad bar vidim da me čeka mukotrpan posaouser posted image .Jel sam ja tu jedina trudnica koja prvi puta rađa?!
Razmišljala sam ja o darivanju matičnih stanica i odlučila sam se da ih svakako doniramo, zašto da tako dragocjena stvar propadne....već sam to spomenula doktorici, moram još ovaj tjedan vidjeti točnu proceduru:-)

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 522
29.9.2013 11:10:43   
komarac1
Nemam ja nista protiv vikanja, ako nekom pomaze, to su trenuci kad se zenama ne treba uzet nista za zlo! Obicno drugi porodi traju puno krace nego prvi! Tako da ljeto i sina bit ce vjerovatno brze nego prvi put, a Andrea imam tri frendice koje su rodile u roku tri sata bez dripa i iceg i nisu ih ni rezal, a ako mi je dobro u sjecanju ti si trenerica il tako nesto to definitivno nije na odmet.

(Odgovor članu andrea0904)
Neposredna veza do poruke: 523
29.9.2013 12:17:49   
ganja
ma, daaa...mislim da nema šanse da vam drugi porod traje duže od prvog - nema šanse! ja mislim čak i da bi mi prvi porod puno brže protekao da beba nije bila okrenuta na zadak...svi doktori kažu, kada čuju 4 za prirodni porod i to prvi - bebe okrenute zatkom - super! ...a što se tiče rezanja, prvi put nije dolazilo u obzir da me ne režu zbog tog famoznog zatka jer se beba ne može sama progurati kroz porođajni kanal nego je sve na rodilji budući da je guza mekša od glavice...ali drugi put me nisu rezali niti sam pukla tako da sam isti dan sjedečki dojila i nisam mogla vjerovati svojoj sreći!!! prvi put sam zbog tih šavova sjela tek 3 tjedna nakon poroda :(((

...i da, što se tiče transa, prvi put sam bila ful u deliriju i ošamućena, svega se sjećam kroz neku maglu, dok sam ova drugi put bila ful svijesna i mogu reći da sam uživala i imala osjećaj da imam stvari pod kontrolom user posted image

eh, da, matične stanice, mi htjeli donirat, ali promijenila se smjena i jedna sestra nije prenijela drugoj informaciju - tako da kad se mali porodio, prije rezanja pupkovine, ja - a matične stanice?! a oni meni, pa kasno je sad :(((( eto, dosađujte i napominjite sto puta ako treba :(

T. - 17.7.2011. <3
Z. - 19.9.2013. <3

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 524
29.9.2013 16:02:05   
komarac1
Joj to mi je velika zelja, da me ovaj put ne recnu. Zadnji put su me jako rezali i koma mi je to bilo. Blago tebi ganja sto je tako proslo! Sto se maticnih stanica tice nisam opce o tom razmisljala!

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje zubica.
Admin

Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?

Oznake

Sve najbolje!