|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Štednja u domaćinstvu
28.11.2012 8:03:00   
Zvonki
Obzirom da su vremena dosta teška, ne znam kako kod vas, ali mi smo morali srezati svoje troškove.
- Na prvom mjestu prešli smo s skupljeg na jeftinijeg tv operatera.
- Planiramo isto učiniti kad nam isteke ugovor i sa mobitelima.
- Počeli smo racionalnije koristiti grijanje. Obzirom da se grijemo na plin i da imamo protočni plinski bojler, na svako paljenje tople vode bojler bi se palio i dogrijavao vodu. Doskočili smo tome tako što smo zatvorili toplu vodu nad umivaonikom (gdje najčešće cure satima puštaju vodu igrajući se ili perući zube) i u kuhinji (imamo perilicu i topla voda nam je služila za splahnjivanje tanjura a sada to lijepo radimo sa hladnom vodom). Također, nekada smo i u kratkoj majici šetali po zimi. Sada rađe prebacimo vesticu nego upalimo grijanje. Stvar je navike.
- Šampone i gelove za tuširanje smo zamjenili onim iz DM-a. Duplo, pa čak i troduplo su jeftiniji a kvalitetni.
Još da se riješimo kreditnih kartica i minusa i prestanemo bacati novce na kamate i gluposti user posted image . Bit'' ću jako sretna.

To su neke od sitnica kojima smo pribjegli ne bi li koja kuna ostala u džepu. Imate li vi kakvih ideja kako dodatno uštedjeti?

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Štednja u domaćinstvu
28.11.2012 8:20:18   
seraphyme
nas je patio špeceraj. odem po kilo mesa i smrdam na kraju 150 kn minimalno. kupili polu, nekoliko pilića, vreću brašna, krumpira, luka i sad kad idem, samo ono najnužnije.  karticu imam samo za bankomat i revolving koju sam prerezala.

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Štednja u domaćinstvu
28.11.2012 8:23:05   
mariola
Ne živimo samo od plaća pa mogu reći da ne osjetimo krizu, kupujemo i trošimo kao i prije ali da je sve nenormalno poskupilo to je itekako očito.
Evo jedino smo se prebacili sa centralnog na naftu na centralno na struju. Prošlu zimu tj. 6 mjeseci grijanja smo potrošili 20000kn samo na grijanje,preko 3000kn mjesečno. A da ne spominjem troškove čišćenja i servisiranja peći. Sa strujom bi trebalo biti jeftinije barem 500-1000kn mjesečno.

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Štednja u domaćinstvu
28.11.2012 8:40:43   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: seraphyme

nas je patio špeceraj. odem po kilo mesa i smrdam na kraju 150 kn minimalno. kupili polu, nekoliko pilića, vreću brašna, krumpira, luka i sad kad idem, samo ono najnužnije.


Ovo je pametno, samo ako imaš gdje spremiti stvari. Naši prijatelji isto kupuju domaće piceke,meso i povrće te spreme u škrinju. Mirni su cijelu godinu, manje su platili a jedu kvalitetnije jer je uzgojeno domaće.

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Štednja u domaćinstvu
28.11.2012 8:58:31   
seraphyme
 imamo ladičar sa 6 ladica, mali zamrzuvač iznad frižiderai podrumčić. nije neki prostor, ali se nagura

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Štednja u domaćinstvu
28.11.2012 9:41:35   
uciteljica
Mi smo postali racionalniji po pitanju kupovine hrane: voće kupujem onoliko koliko se pojede (pa nekad idem svaki dan u dućan, ali više ništa ne bacim), ne kupujem po 5 vrsta, već dnevno jednu vrstu (danas su mandarine na redu, jučer bile kruške), ne kupujm hranu za cijeli mjesec odjednom kao prije, već kako kaj prifali, pa se tako ništa ne kvari i ne baca. Šampone i regenrator kupujme Balea iz DM-a, prašak za već iz Muller-a, kao i deterđent za suđe, vlažne maramice, higijenske potrepštine: wc papir, ulošci, štapići, sredstva za čišćenje( Mullerova roba marka). Muž putuje vlakom, pa ozbiljno razmišljamo o prodaji  drugog auta, koji je trošak i sad je  ne potreban. Perem i sušim veš po noć. Mobiteli su mi još koma, na pretpati smo u T-comu i ne znam kako se toga riješiti, kojem operateru otići...A i minus na tekućem još oram srediti. Pomaže puno drugi posao koji imamo, ali trenutno nije sezona pa se osjeti...


_____________________________

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.




(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Štednja u domaćinstvu
28.11.2012 11:20:42   
LorVer
Veliki gutac novaca u kucansvu je struja, bez koje nazalost nemozemo. postali smo totalni ovisnici o njoj. Zato je vazno pogledat sto kod kuce najvise guta struje. Svi aparati koji su na ´stand by' upaljeni gutaju takodjer struju isto tako i bezicni telefon.
Savjet, sve takve aparate ako se ne koriste skroz iskljuciti iz struje.
Onda zarulje, mi koristimo one trose manje struje. Jest da mi ponekd idu na zivce jer im treba duze da se ugriju i daju pravu svijetlinu.
I jos nest za one koji koriste jeftinu struju. Dali vasi ormarici za struju imaju kontrolnu lampicu kako bi tocno vidjele kad je jeftina struja.
Jer to nikad nije onaka kak na elektri kazu.



_____________________________

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Štednja u domaćinstvu
28.11.2012 12:55:22   
Sunshine28
mi isto grijemo na plin sa protocnim bojlerom pa smo po preporuci investirali u cirko pumpu koja konstantno ima zagrajano određenu količinu vruće vode koju tjera kroz radijatore, tako bojler ne mora uvijek raditi punom snagom kada treba zagrijati za koji stupanj (npr. pred kupanje bebaca). To smo napravili jos lani, i mogu vam reci usteda na grijanja, pogotovo kada jako zahladi, nam je bila od 300-500 kuna po racunu!
perilicu za suđe i veš palimo navecer kada je jeftina struja, a prije spavanja tv (ogroman i guta struje za poludit!) gasimo potpuno - sa ove dvje mjere uspjela sam potrosnju struje u 6 ljetnih meseci svesti na istu razinu kao u 6 zimskih mjeseci sto je odlicno obzirom da nam je ranije zbog dvije klime potrošnja preko ljeta bila puno veća!
sredstva za čišćenje i opcenitno potrosna roba za održavanje kućanstva kupuje se u mulleru, njihove "Blink", "aveo", ducehssa" i "soft star" marke, koje su se pokazale i puno kvalitetnije od nekih razvikanih, o cijeni da ne govorim, kada kupujem sve na hrpi dođe me doslovno u pola jeftinije u usporedbi sa npr. konzumom...
meso, po tvorničkim cijenama u poslovnici "Vindije", svi Vindon mesno prozivodi i svjeza puretina i piletina za oko 30 posto jeftiniji nego ti isti proizvodi u robnim lancima....

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Štednja u domaćinstvu
29.11.2012 14:50:40   
mrkvač
Tema ti je odlična!!!!! Hvala curke na nekim savjetima, i nadam se da će ih biti još.
Mi isto tako pazimo što kupujemo i koliko kupujemo. Tako da nema bacanja pokvarenih jogurta i trulih mandarina.
Svjetlo nam gori samo u onim prostorijama u kojima trenutno boravimo. Grijemo boravak, a spavaće sobe malo pred spavanje . Učimo curke da ne troše vodu kad se tuširaju ( da peru sebe a ne tuš kabinu).
A svaki veći shoping plaćamo na rate!!!!!!

_____________________________

sara, 20.04.2004
dora, 18.11.2008

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 9
   [Brisano sporočilo]
29.11.2012 22:57:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu mrkvač)
  Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Štednja u domaćinstvu
30.11.2012 19:22:13   
crazyblue
ja ne znam na čemu više štedit user posted image auto nemamo, grijemo se na struju i to bi smanjila ali radi djece ne mogu jer nam je stan ionako hladan pa da mi se ne razbole... ne znam....

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Štednja u domaćinstvu
1.12.2012 9:41:04   
Monica
Ja više ne idem u veliku nabavku špeceraja,već ono nužno i to uglavnom dam spisak mužu jer on kupi samo to a ja uvijek šta god da je na akciji to trebauser posted image
jer se znalo dogoditi da istekne rok ili se pokvari pa to na kraju završi u smeću a novca nema..što se režija tiče ne mogu primjetiti uštedu jer imamo zajedničko brojilo sa ostatkom obitelji ali i to će se uskoro promjeniti
uglavnom Tv koji je radio non stop sada je sve više ugašen..može se uštediti samo dobra volja :)
i što nas na to tjeraju poskupljenja

_____________________________

"Tko želi nešto napraviti nađe način,tko ne želi ništa napraviti nađe izgovor"

(Odgovor članu crazyblue)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Štednja u domaćinstvu
1.12.2012 11:07:33   
newmum
Mi se grijemo na drva, a račune struje smanjili smo iskapčanjem iz struje svih uređaja koje ne upotrebljavamo svakodnevno...veš mašina, aparat za kavu, dvd, laptop, lampice po stanu i ukapčam ih natrag samo kad mi treba... Ostalo sve isključujem navečer prije spavanja...tv i ostale điđe..Uređaji na standbaju također troše struju tako da se tome doskoči potpunim iskapčanjem iz struje.

U spizu idemo ciljano, pratimo akcije svega potrebitoga i onda kupujemo. Jedino za bebača sam još slaba pa mi se "omakne" i koja stvarčica koja u tom trenutku baš i nije potrebna,ali opravdavam se da će skoro doči u upotrebuuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Patrik 21.04.2012

(Odgovor članu Monica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Štednja u domaćinstvu
2.12.2012 17:00:52   
sina
odlična tema! ja se,nažalost,ponašam tako bahato i neodgovorno da ne znam kad i kako ću se naučiti pameti. kad idem u kupnju kupujem ono što je jeftinije i na akciji,ali tu uštedu nadoknadim tako što kupim i ostale glupoti koje mi ne trebaju:((
grijemo se na drva tako da nam to nije problem,a struju isto ne štedim pretjerano. prelijena sam isključivati aparate non stop.
najbolje je kad sam kod kuće i nikamo ne idem,pa ni ne trošim jer jedna sam od onih kojoj sve treba.
skužila sam da su mi super marketi najveći neprijatelji,pa kad mi zafali nešto od špeceraja,bolje mi je da odem u mali dućan jer tam kupim samo ono što mi treba.

_____________________________

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu newmum)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Štednja u domaćinstvu
3.12.2012 13:52:37   
Sunshine28
zaboravih napisati kako sam doskocila kupovanju gluposti, pogotovo u velikoj kupovini - kupujem preko interneta u konzumu! milina, nema sanse da kupis vise od onoga sto ti treba, koliko imas love na raspolaganju toliko potrosis, kada ubacis svaki artikl u "kosaricu" vidis koji ti je total racuna, pa na kraju ako racun prijeđe npr. 500kn koje si planirala potrositi samo lijepo izbacis ono sto ti nije nuzno! da ni ne spominjem da nema cekanja u redovima, teglenja vrecica, pa nemos poslje kupovine na kavu jer si kupila ribu koja ce se usmrditi...user posted image user posted image user posted image
biras vrijeme dostave, decki dođu na vrijeme, sve ubace u kucu...
ušeda zagrantirana! i vremena i novaca!

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 3.12.2012 14:03:44 >


_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Štednja u domaćinstvu
4.12.2012 8:36:58   
Zvonki
Uređaji s uobičajeno najvećom standby potrošnjom su: printeri (obični i multifunkcionalni sa ili bez skenera i telefaksa), zatim modemi, konverteri, radio i CD playeri, aparati za kavu te ručni usisavači. Veliki potrošač je i stolno računalo koje često ostaje uključeno cijeli dan.

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Štednja u domaćinstvu
4.12.2012 9:19:31   
mariola
Zvonki di si ovo pročitala? Kod nas sve ovo radi 0-24h.user posted image
Mi smo baš jučer gledali televizije, u boravku imamo obični lcd tv koji smo kupili prije 6 godina. U sobi imamo led lcd. I ovaj obični troši tri puta više nego led. On nam radi 18h dnevno i to je 100kn mjesečno samo na jednu televiziju.

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Štednja u domaćinstvu
4.12.2012 12:06:01   
Zvonki
http://metro-portal.hr/eko-savjet-tjedna-standby-guta-struju/55433

Ovdje user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Štednja u domaćinstvu
8.12.2012 9:41:28   
ucitelj
user posted image za temu! E ja stvarno nezz na cem ustediti a racuni ogromni. Zivimo sa muzevim roditeljima, rijemo se na drva nemamo auto, a ostala bez posla i ko zna hocu li ga opet naci, kupovala sam do sad na veliko svki mjesec, al mogla bi kao i v smo prema potrebi. edino sinu nemam srca ne namiriti da ima viska a to se svodi najvise na pelene, maramice, sampon kreme, i ponekad koju igracku koja nije skuplja od 10kn. Svu robu koji ima je tudja nema nista svoje sve je noseno. Ja i muz odno sebi nismo nis kupili. Al svekrva i svekar imaju za novine i cigare svaki dan. oni ne sudjeluju u kupovini namirnica samo daju za rezije,, svekar ima sitnu penziju koja mu ode na kredit a sveki ponekad donese platu, jedino muz ima primanja a mi imamo glupe kredite,krtice i sve to nas najvise unazaduje da njih nema bilo bi malo lakse. Samo nezz kako se iscupat vise iz munusa nemam otkud a rac samo dolaze. tako sam tuzna i nezz vise gdej da ustedim ili sta da napravim da me ne muci ova neimastina i dugovi glupi. :( i cure hvala na nekim savjetima.

_____________________________

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!