| 
		Korisnici na ovoj temi: nitko
	 | 

| 

| Stranica:   [1]  | 

Korisnik             |                   |     
	 | 

| 
			 Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 11:27:34 
				    |   
			   | 

| 

| 

e_lei

| 

Dragi roditelji!      danas sam na e-mail dobila ovo pismo, pa me zanima vaše gledanje na to:      Poštovani,     prijatelj koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti. EDF je predložio svojim zaposlenicima, da se zadržavaju u zatvorenim prostorijama, što je više moguće, (posebno djeca) trebaju izbjegavati svježe voće i povrće, prije svega svježe organske proizvode u rizičnom razdoblju.        Tuširanje može uspješno očistiti od radioaktivne prašine u zraku.     Dakle, neko vrijeme biću neekološka: konzervirana, smrznuta hrana, dugo tuširanje     za cijelu obitelj.     Vi odlučite. Teško je znati bit tih preporuka i znati što misliti o ovoj cijeloj situaciji, ali osoba koja me je obavijestila je nuklearni inženjer i vjerujem pravi izvor informacija. Vjerujem da je bolje biti oprezan nego žaliti kasnije. Svakako bi htjela na ovu temu više informacija.     Radije bih znala, da je prijetnja istinita i kako se mogu barem djelomično zaštititi, nego sama laž, da je sve u redu, a zatim (kao za Černobil), tek poslije puno godina priznaju, da su lagali o posljedicama i zračenju.     Definitivno ću se pokušati pridržavati preporuke.     ... što ne bi trebalo biti teško.        Molim, da pošaljete ovaj mail svima koje znate i nadam se da će doči u ruke nekoga tko vam može reći više o tome, da i mediji mogu početi izvještavati o drugim aspektima japanske nuklearne katastrofe.    

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 11:52:33 
				    |   
			   | 

| 

| 

mamica29

| 

Ne znam šta da mislim o tome  . Onda nesmijemo ni prozračivati prostorije niti ništa???Pa bude mi dijete poludilo 10 dana da nejde van   

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 11:58:49 
				    |   
			   | 

| 

| 

pincirotvajler

| 

isto mislim ko i  na ovoj temi prije 

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 12:03:16 
				    |   
			   | 

| 

| 

e_lei

| 

ma ja isto mislim da ne treba s tim biti opterećen..  

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 12:05:46 
				    |   
			   | 

| 

| 

e_lei

| 

nisam skuzila da ima zapravo slična tema    

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 12:16:30 
				    |   
			   | 

| 

| 

mare00

| 

Jel to znaci da se nesmije bas vani???        

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 12:57:21 
				    |   
			   | 

| 

| 

natalijax

| 

nije mi svejedno i neznam u što da vjerujem    neko je spominjo černobilsku katastrofu i da nije bilo ništa od toga a blizu je,mm je meni pričao kad je to bilo da su bile tolike žege i da je izgorio ,on danas na leđima ima gadne fleke i vjerujem da je to posljedicanjegovog stanja prije 6 godina,Neznam glupo mi je to što svtko priča drugo nek se kaže istina pa če barem narod znati na čemu je    

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 13:27:30 
				    |   
			   | 

| 

| 

mayathebee

| 

Joj ja mislim da se stvarno ne treba s time opterećivati, jer da je opasno izlaziti van javili bi to na vijestima i na hrpu internet vijesti, gdje sam ja tražila, a nitko ništa. Ugl. izašla sam s malim u šetnju i vani je hrpa mama sa kolicima i hrpa teta sa klincima iz vrtića!!! Vjerujem da bi oni ostali u vrtićima da je nešto alarmantno!  

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   31.3.2011 14:56:31 
				    |   
			   | 

| 

| 

Iz pera tate

| 

Evo demanta na stranici Hrvatskog nuklearnog društva:       Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost (DZNS) izdao je saopćenje povodom emailova koji se pojavljuju na WEBu i počinju sa “Poštovani,  prijatelj koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti….” U saopćenju DZNS skreće pozornost da informacije o „radioaktivnom oblaku“ koje se šire putem elektroničke pošte, SMS porukama i sl., ne treba uzimati u obzir budući da su neutemeljene, a imaju za cilj nepotrebno uznemiravanje javnosti. Stoga ponavljamo da je količina radioaktivnosti u atmosferi u skladu s prosječnim vrijednostima, a zabilježene varijacije odgovaraju atmosferskim prilikama i ne mogu se povezati s događajima u Japanu. Više o saopćenju DZNS na: http://www.dzns.hr/. Hrvatsko nuklearno društvo se, u skladu sa svojim dosadašnjim tumačenjima, pridružuje ovom saopćenju. Tako da vas molimo da primljene emailove, SMS i slično, ne širite svojim poznanicima i prijateljima jer su te informacije neutemeljene.    Izvor: http://www.nuklearno-drustvo.hr/hr/razne-informacije/vijesti/160-dezinformacije-o-radijaciji-po-e-mailu.html       

| 

| 

| 

| 

| 
			 RE: Zračenja iz Japana u Hrvatskoj?   1.4.2011 17:51:32 
				    |   
			   | 

| 

| 

mamicaa

| 

IZVORNA PORUKA:  natalijax      nije mi svejedno i neznam u što da vjerujem    neko je spominjo černobilsku katastrofu i da nije bilo ništa od toga a blizu je,mm je meni pričao kad je to bilo da su bile tolike žege i da je izgorio ,on danas na leđima ima gadne fleke i vjerujem da je to posljedicanjegovog stanja prije 6 godina,Neznam glupo mi je to što svtko priča drugo nek se kaže istina pa če barem narod znati na čemu je          Evo ovo potpisujem... 

| 

| 

| 

| 

| Stranica:   [1]  | 

Anketa

Perilica posuđainesicaKoliko često koristite perilicu posuđa?Uvijek, nista ne perem rucno (
52%)

Samo kad imam jako puno posuđa za oprati (
8%)

Gotovo nikad (
2%)

Nemam perilicu (
38%)
Broj svih glasova: 113Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti 
svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!