|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Epiziotomija
14.2.2011 18:05:21   
Leluška
Curke, bok! Samo da podijelim s Vama moje iskustvo... jako me je pekla rana kada sam došla doma, dugo nisam mogla sjediti. Šogorica mi je rekla da je ona špricala uložak s fiziološkom, a ja sam skuhala čaj od kadulje i kamilice i njime sam navlažila uložak. Fakat mi je pomoglo!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Epiziotomija
14.2.2011 18:10:52   
ikica84
ja sam se prala sa cajem od HRASTOVE KORE mene je rana prosla za 7 dana,pomogao mi je extra.a imala sam epiziotomiju...
nisam verovala da sam se tako brzo oporavila user posted image

ANDREJ 02.01.2010.
VIKTOR 24.09.2011.
mamine srece najveceeeeeee!!!!

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 2
14.2.2011 18:35:22   
premija
dobri savjeti,dobro je znati kako si pomoći.. ja sam si mislila kupiti oktanosept i špricati uložak,naravno ako budem trebala user posted image za 6 dana mi je termin,vidjet ću kako će ispasti user posted image

samo da pitam gdje mogu kupiti čaj od hrastove kore user posted image prvi put čujem user posted image

05.03.2011. u 1h rodio se naš frajer IAN..

(Odgovor članu ikica84)
Neposredna veza do poruke: 3
14.2.2011 19:43:13   
ikica84
caj imas da kupis u svakoj apoteci,slobodno se peri sa time meni je bas bas pomogao!!user posted image

ANDREJ 02.01.2010.
VIKTOR 24.09.2011.
mamine srece najveceeeeeee!!!!

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 4
14.2.2011 19:47:48   
ribica1
Prva tri dana nisam špricala ni prala s ničime, a onda sam špricala sa octenoseptom i to direkt na ranu ne na uložak i nakon 7 dana sve bilo ok!

Moja dva anđela......
Luka i Eni - 02.01.2011.

Čuda se događaju...

I moje malo čudo je tu - 10.12.2011. Dora

(Odgovor članu ikica84)
Neposredna veza do poruke: 5
14.2.2011 20:13:46   
premija
IZVORNA PORUKA: ikica84

caj imas da kupis u svakoj apoteci,slobodno se peri sa time meni je bas bas pomogao!!user posted image

Hvala user posted image

05.03.2011. u 1h rodio se naš frajer IAN..

(Odgovor članu ikica84)
Neposredna veza do poruke: 6
14.2.2011 21:38:38   
Leluška

IZVORNA PORUKA: ribica1

Prva tri dana nisam špricala ni prala s ničime, a onda sam špricala sa octenoseptom i to direkt na ranu ne na uložak i nakon 7 dana sve bilo ok!

Eto, nekima i oct...pomogao. Ja pošpricala ranu kad me je pekla (prije mixa čaja) i sve zvijezde svijeta sam vidla - još me je jače peklo! Prvi puta sam na uložak špricala bivacyn, ali sada nisam nego prirodno. Naravno, da priroda nije pomogla kupila bi bivacyn...

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 7
14.2.2011 22:00:15   
ELISABETH
Mene je isto spasila hrastova kora, to su mi savjetovali u bolnici nakon poroda i za par dana sam bila ko nova

Ivona, 17.06.2009.

While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
Angela Schwindt

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 8
15.2.2011 10:02:48   
martina33
Špricala Bivacinom više puta dnevno nakon oba poroda..za dva dana sam bila ko nova user posted image

(Odgovor članu ELISABETH)
Neposredna veza do poruke: 9
15.2.2011 22:25:01   
frkafulja
špricala sam ranu više puta dnevno sa octeniseptom, 2 bočice sam potrošila, ništa ne peče, kao voda je.

(Odgovor članu martina33)
Neposredna veza do poruke: 10
15.2.2011 22:31:52   
lilia
I ja sam sa octeniseptom i bilo mi je ok već za dva tjedna.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu frkafulja)
Neposredna veza do poruke: 11
15.2.2011 22:56:07   
ssmm
Ja sam imala četiri šava poslije poroda i moj savjet ti je da 'taj dio' pereš malo hladnijom ili mlakom vodom, te da nakon tuširanja ne stavljaš odmah uložak, nego si našpricaj sa octeniseptom i pusti da se to sve malo hladi jer se tako najmanje rana iritira..to probaj barem dva puta dnevno.. ja sam sjedila za tri dana!

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 12
16.2.2011 8:15:46   
mišica 666
evo iz mog osobnog iskustva imam dva poroda i dvije epiziotomije. oba puta isto tretirala samo hladnom vodom i prvi put mi trebao dobar mjesec da normalno sjednem a drugi put sam odmah drugi dan sjedila bez problrema. puno zavisi o tome kako si šivana. ja sam ovaj drugi put očito imala sreće.user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu ssmm)
Neposredna veza do poruke: 13
16.2.2011 8:22:02   
ZVRK
za prvi porod nisam ništa koristila nego samo pranje sa vodom više puta tokom dana.
ali ja sam odmah isti dan sjedila na krevetu ''kao indijanac''.ništa mi nije smetalo

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 14
16.2.2011 8:37:40   
JASNA33
ja sam s prvim porodom imala epizotomiju, misec dana nisam mogla normalno siditiuser posted image ,
bolilo ajme majkouser posted image user posted image user posted image
prala sam se s hrastovom korom i spricala bivacin...
a sljedeća tri poroda sam samo malo popucala,
ništa nisam stavljala osim što sam se više puta prala toplom vodom,
odma sam normalno mogla siditi kao da nisam ni rodila...

M-16.08.1993.
J-05.05.1997.
A-24.12.2000.
L-27.02.2010.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 15
16.2.2011 12:17:53   
mayathebee
Moja tri šava su bila bolna ko da ih je 30! Rekli su mi u bolnici da s ničime ne tretiram nego vodom više puta dnevno, i da posušim ranu najbolje na zraku prije stavljanja uloška. 3 tjedna nisam mogla sjediti. Patronažna mi je rekla da špricnem slobodno Octaniseptom i posušim malo fenom. Probala sam i onu žutu Rivanol tekučinu al ona me je peckala, dok moje curke kažu da im je pomogla. Na kraju je sve valjda prirodno prošlo, no sad su me nakon 6 tjdana od poroda počeli ponovno boljeti šavovi. Možda je promjena vremena, pa me zanima osjeća li koja od vas šavove nakon što zarastu???

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu JASNA33)
Neposredna veza do poruke: 16
16.2.2011 12:20:24   
bellly
ja sam odmah drugi dan po porodu mogla sjedit. al mi sestra rekla d se ne zezam... al ja i ležanje dva različita pojma. user posted image kad sam došla kući, patronažna mi rekla da ispirem sa litrom mlačne vode i unutri žlica soli, ja se bojala da će to peći ali ništa. tako sam radila tjedan, dva kad sam došla kući. ali sam sjedila i prije toga bez problema.

(Odgovor članu JASNA33)
Neposredna veza do poruke: 17
4.3.2011 15:14:18   
malisha
pošto sam čitala toliko negativnih stvari o epiziotomiji, znate li, postoji li šansa da se sa doktorom/babicom dogovorite da je ne čine osim u slučaju krajnje, ali krajnje nužde?? na zapadu kazu da se to cini samo ako je zivot diteta u pitanju, jer je to grozna stvar, sto ima i smisla..

(Odgovor članu bellly)
Neposredna veza do poruke: 18
4.3.2011 15:28:12   
martina33
Ja sam drugi put bila pametnija i odmah sam s vrata rekla ne rezati osim ak morate za dobrobit djeteta..ako naiđeš na normalnog doktora i babicu,sigurna sam da će te poslušati...

ja se od prvog poroda jedino sjećam boli od epiziotomije (i to onaj famozni treći dan) tako da te potpuno razumijem da te frka...

(Odgovor članu malisha)
Neposredna veza do poruke: 19
4.3.2011 16:22:42   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: malisha

pošto sam čitala toliko negativnih stvari o epiziotomiji, znate li, postoji li šansa da se sa doktorom/babicom dogovorite da je ne čine osim u slučaju krajnje, ali krajnje nužde?? na zapadu kazu da se to cini samo ako je zivot diteta u pitanju, jer je to grozna stvar, sto ima i smisla..

Meni su u Vinogradskoj ljubazno objasniji da imam čvrsto tkivo i da sam uska te da me moraju recnuti a ko ne želim popucati, te čekali da klimnem glavom. Dr. me poslije lijepo zašila pa eto sad nakon dva mj. koda ništa nije bilo, valjda zato kaj je bila žena......user posted image user posted image user posted image
Moja je greška jedino kaj sam odmah  počela paradirati i po bolnici i doma pa su me šavovi poslije užasno bolili. U svakom slučaju bolje da te oni malo recnu nego da popucaš na sve strane.
Imaš u Mulleru ulje za međicu pa maži par tjedana prije poroda da se smekša malo.

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu malisha)
Neposredna veza do poruke: 20
4.3.2011 20:17:15   
Tratina
pardon, pardon! mene su i rezali i popucala sam! A da ne kažem da me taj rez vraški bolio i još ga uvijek ponekad osijetim kako pecka, a ovo šta sam sama popucala ništa nije bolilo ali im je bilo teže za šivati jer je rana nepravilna pa je tkivo pucalo kad bi zategli konac... brrrr... uglavnom, kad sama popucaš njima je teže sašit. ali bebici je lakše izać kad to oni malo prošire user posted image

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 21
5.3.2011 8:08:36   
m600
ništa nisam osjetila i bolje bih opet da me režu nego da popucamuser posted image

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 22
5.3.2011 12:06:57   
lilia
IZVORNA PORUKA: m600

ništa nisam osjetila i bolje bih opet da me režu nego da popucamuser posted image

I ja isto tako, poslije mi je muž rekao kako su me cviknuli, ja nisam ni znala.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 23
5.3.2011 14:25:58   
martina33
ja sam drugi put malo popucala ...babica se stvarno trudila..imala sam na 3 mjesta po 3-4 šavića...drugi dan sjeila kao da nisam rodila...neusporedivo bolje nego s epiziotomijom...
i tako su sve cure koje su bile sa mnom u sobi - isto iskustvo i isti zakljucak...epiziotomija sucks!

jedino kaj mi je drugi put bilo malo koma je djelomična nemogućnost kontroliranja sfinktera...i tak barem 2 mjeseca...valjda kad te ne režu se opasno dole razvališ pa mišićima treba duži period da se vrate na mjesto...

< Poruku je uredio martina33 -- 5.3.2011 14:28:13 >

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 24
10.3.2011 18:01:00   
mare00
 i mene zanima jel moguce da rana od epiziotomije boli na promjenu vremena???user posted image i mene nakon 2 mj ponekad zaboli, neki neugodan osjecaj, a zarasla je jos u bolnici jer sam bila 10 dana u bolnici.user posted image

(Odgovor članu martina33)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

sex
jagodicabobica

u koje vrijeme imate sex?

ujutru 6-10 (12%)

podne (8%)

20-23 (44%)

poslje 23 sata (27%)

komentar (9%)

Broj svih glasova: 126

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!