|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dokle nositi crnu odjeću...
2.7.2010 16:42:42   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mariachi

ni ja nisam za to, nosim ju samo na sprovodu i isto mislim ko i cure da se tuguje u srcu i misli se na tu osobu s poštovanjem.
crnina je vanjska forma...


Slazem se sa curama.

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 26
   RE: dokle nositi crnu odjeću...
2.7.2010 18:11:50   
Wukovarka
Draga, ovako ja razmišljam.

Crnina predstavlja žalost, ali i svečanost. A to nošenje crnine je nešto od naših baka, koje tak i tak su povijene u crnine kako bih mogle jedna o drugoj u selima klafrati.
Moj slučaj je možda drukčiji, ali ja nisam nosila crninu za tatom. Ne zato što ga nisam voljela ili da nisam žalila, već što sam znala da on to sigurno ne bi htio za mene. Međutim, ipak smo ga našli nakon 18 godina i vjerujem da sam svoju crninu tih godina i previše nosila.

Kad ti osjetiš da si dovoljno nosila crninu, slobodno ju skini, bez oobzira na sve druge.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: dokle nositi crnu odjeću...
2.7.2010 18:22:43   
dami
Cure moje mislim da se sve slažemo u jednom a to je da nositi tugu u srcu i crninu zapravo dva različita pojma. Odlučila sam pomalo se rješavati toga ali ipak imam namjeru bar jedan dio odjeće da bude crn.
Hvala na savjetima !



_____________________________

Mirko 06.12.1992
Darija 20.02.2008

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: dokle nositi crnu odjeću...
3.7.2010 18:00:05   
Ninaa
Kad mi je umrla baka nosila sam crno nekih  mjesec dana, tj, crno i smeđe i sivo. Prošle godine kad je svekrva umrla nosila sam nekih 2 mjeseca jel su me svi vikali da sam ja mlada, da smo kratko živjele zajedno i da zbog malog djeteta to nije dobro. Tak da sam skinula crno i nosila u kombinaciji s tamnijim bojama. Šogorice su isto sad skinule crninu jel će 15 biti godina dana kak je umrla. Kod nas na selu kak tko neki nose godinu dana za mamom i tatom, čak i duže, a ak umre neka bliža rodbina ovisi kak tko. Po meni je to isto glupo jel svoje bližnje nosiš u srcu isto kao i tugu za njima.

_____________________________

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu dami)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: dokle nositi crnu odjeću...
12.9.2010 21:09:48   
melaro
IZVORNA PORUKA: dami

kad žalite za nekom vama bliskom osobom.
Skoro će proći 6 mjeseci, dali je rano da počinjem sa malo drukčijim bojama.
Ipak je ljeto i vruće je.
Smatram daću ipak žaliti cijeli život a ne samo 6 mjeseci, godinu dana...
Šta vi mislite ?


nova sam na forumu, ali kad sam ovo procitala morala sam prokomentirati.
tata mi je umro prije mjesec dana, ja sam treće dijete u obitelji, tatina curica bila i ostala do zadnjeg dana, ja živim sa svojom djecom i mužem sa mojim roditeljima, ja sam svaki dan tatine dugogodišnje bolesti bila sa njim, ja sam bila jedina koja sam ga mogla nagovoriti da jede u bolnici, ja sam bila ta čiji se život vrtio oko tate od rođenja do dana današnjeg, dok sam bila mala meni je njegova riječ bila zakon, zadnjih godina (od kad je obolio) njemu je moja riječ bila zakon..... ovakav odnos kao sto sam ja imala sa ocet ne može se opisati....
kad je umro nosila sam crninu 15 dana, osobno mislim da nema crnine koja može opisati moju bol.... šta znači kad nosi crninu 1 mjesec, pola godine ili godinu dana, znači li to da kad prestaneš nositi crninu prestaneš žaliti????
a okolina... ma nije me briga što viđam ljude koji me odmjere i povuku ruku kojom su mi pošli izjaviti sućut, ženâ koje su mojoj mami rekle da je ružno što ne nosim crninu jer tako ne žalim za njim,..... ne želim i neću slušati primitivne zaključke od ljudi koji me ne mogu i ne žele shvatiti...
kakva je korist mojo kolegici koja se za vratove hvatala sa svekrom, godinama nije pričala i onda kad je umro nosila crninu godinu dana, radi ljudi, .... ili kolegici koja se stidjela vlastitog oca, jer je bio pijanac i propalica, nije ga pozdravljala na ulici a kad je umro nosila crno da narod nešto ne zamjeri...

nije me briga za primitivce koji misle da ne žalim jer ne nosim crno, jer moga tatu to ne može i neće vratiti, i ja znam da moja bol ni nakog 10, 15 i više godina neće biti manja nosila ja crninu ili ne......


< Poruku je uredio melaro -- 12.9.2010 21:11:14 >

(Odgovor članu dami)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: dokle nositi crnu odjeću...
12.9.2010 21:18:49   
mama deja
potpisujem te od rijeci do rijeci,ja sam izgubila mamu prije 14god i ist tako nisam dugo nosila crninu jer smatram da se ne zali za nekime sa bojom odjece vec se ta osoba nosi u srcu i zali se u sebi za njom,eto meni je moja mama jos uvijek neprezaljena i fali mi svakodnevno i nakon toliko godina

(Odgovor članu melaro)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: dokle nositi crnu odjeću...
24.9.2010 8:05:10   
breskvica22
u svakom slucaju godinu dana je maximalno-manje da ,ali vise nikako. kazu ako nosis vise od godinu dana crninu da povuces nekoga u smrt. imam par primjera sto je zaista tako ispalo ali necu sada to pisati.ako ti smeta skini crninu i nosi sta ti se nosi.draga moja evo ti jedan velikiuser posted image

(Odgovor članu dami)
Neposredna veza do poruke: 32
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!