Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 11:37:53
|
|
|
|
lidac0605
|
Moji su bili na AD mlijeku,s tim da su sa 6.mj imali 3 mliječna i 2 obroka kašica s tim da je jedna od njih bio mesni ručak koji sam im sama doma kuhala,a druga voćna-al znam da su jeli one veće pakunge kašica već u toj dobi,one od 190 gr ili kolko li već,ne sjećam se...I dobivali na kilama dosta...recimo Marcel je sa 6.mj imao 9 kg...al to je opet nešto drugo pošto ti dojiš...
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 11:41:35
|
|
|
|
Bebys
|
koliko je stara beba moras joj vise kasice davati...kvalitetnije i masnije...i nece biti problema..ako ima vise od 5 mj. samo navali na kasicu..jer joj mljeko vise nije dosta a 100 ml. je jako malo kasice...sretno p.s. izvini jesam tuka..pa pise 6mj. MOZES BEZ PROBLEMA I PO DVIJE ILI TRI NA DAN KASICE sve ce biti o.k. i meso unutra i povrce i sastojci ono laksi ali masniji i nema problema...mljeko joj samo zatvori zeludac a nije sita...
< Poruku je uredio Bebys -- 29.3.2010 11:42:39 >
|
|
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 11:43:43
|
|
|
|
Bebys
|
e da i ta kasica gledaj da bude 200 gr. najmanje...
|
|
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 11:45:25
|
|
|
|
Bubu
|
Ma jede i voće i povrće i sad smo poćeli sa piletinom. Sisa poslije kašice, ali svejedno rijetko kad u jednom obroku pojede više od 40 ml.
|
|
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 11:50:28
|
|
|
|
Bebys
|
sam ti daj i ostalo meso nista ne nemoj brinuti..
|
|
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 11:51:04
|
|
|
|
lueman
|
pošto dojiš mislim da ne trebaš forsirat uvođenje kašica.pokušaj za početak prije dojenja dati kašicu od jabuke ili ako kuhaš juhicu, izvadiš malo mrkvice i cvjetače .probaj prije dojenja davati kašicu i nemoj ju forsirat.dijete koje sisa ima drugačije prihvaćanje dohrane.i po mojem skromnom mišljenju probaj sa domaćim kašicama, ipak mi je to malo prirodnije i sličnije ovome kaj dijete dobiva kroz mlijeko.
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 11:52:07
|
|
|
|
lueman
|
IZVORNA PORUKA: Bebys sam ti daj i ostalo meso nista ne nemoj brinuti.. aha.najbolje odma ubaciti i čevape
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 12:05:54
|
|
|
|
Bubu
|
Ma ja joj kuham kašice i ona ih obožava, sve papa, al ne pojede količinski puno. Jede često, ali po malo. Pa me sad zabrinula ta kilaža jer sam bila uvjerena da je sad natukla kile, a kad ono dobila manje nego prije..
|
|
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 12:09:08
|
|
|
|
ninolina
|
mislim da se zbog kilaže ne moraš brinuti djeca kasnije ne dobivaju puno..glavno da ona papa...i moja je tako ona jede ko ptičica stalno nešto žvače..mislim vidi se na njoj buco je..ali ne dobiva na kilaži puno...u skoro tri mjeseca je dobila kilu...polako samo
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 12:09:37
|
|
|
|
lueman
|
već smo negdje pisali o bebama i njihovom različitom apetitu. djeca ne rastu istovremeno u "visinu" i "širinu". tak dugo dok je ona zadovoljna i zdrava nemoj se opterećivati. sve one tabele prirasta težine su okvirne. pa ni mi odrasli ne jedemo isto i ne debljamo se isto, zašto bi bebe morale??????
< Poruku je uredio lueman -- 29.3.2010 12:10:09 >
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 12:10:13
|
|
|
|
Bebys
|
e da kilaza je i moja tako isto...nedobivaju vise puno nakon 5 mj. tako je i moja...nebrini se bitno da je dobila bar 200 do 300 grama...
|
|
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 12:13:15
|
|
|
|
lee
|
moj jede dosta...malo previše... kad je imao 6mj imao je skoro 9kg..a sad sa skoro 11mj ima 11,5kg..moj je ujutro pio mlijeko ad a poslije kašice jeo..
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 12:42:23
|
|
|
|
Ninaa
|
Moja je u to vrijeme sisala 4 puta i jela popodne jednu voćnu kašicu i navečer onu za laku noć od hippa s dječjim keksom. Kasnije sam počela uvoditi i ručak. Moja je bila pravi mali jelac,ali nije teška. Nikad nije ni bila i uvijek je malo dobivala. SAd ima godinu dana i jako je narasla u vis a kila ima negdje oko 10. Čekamo kontrolu da vidimo točno. Mislim da se ne trebaš opterećivati s tim koliko pojede neka djeca jedu češće a malo dok sisa i papa i ne plače i zadovoljna je mislim da je sve ok. A za dohranu polako ne trebaš se žuriti. Mislim da forsiranje nikud ne vodi. Moja još nije neke stvari ni probala a ima 12 mjeseci i neće još skoro (jaje, orašasti plodovi, kivi, jagode i kikiriki). Ja imam astmu i zato sam joj s oprezom davala hranu hvala Bogu nema reakcija ali bolje polako nek da joj se kaj dogodi.
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 14:43:38
|
|
|
|
Tsmee
|
Moja je jako slabo prihvaćala kašice, ne u smislu okusa, već u smislu količine. U početku smo bili sretni ako je 100g kašice pojela na dan. 30ml, 50ml po obroku, straaašno. I stagnirala je u dobivanju na težini. To je trajalo negdje do 8 mjeseci i onda joj se pojačao apetit i počela je i više jesti i više dobivati na težini. Sad papa ko luda, nikad s njom problema. Što joj se više sviđa bolje jede, što manje, lošije i uvijek smo OK. Od moje kolegice mali je odmah jeo 200ml po obroku. Valjda ovisi od djeteta do djeteta. Glavno da je ona tebi zadovoljna, a sad je još dovoljno mala da joj možeš dozvoliti da si sama odredi količine. Naravno, potakneš malo na jelo, ali nemoj forsirati. Ja sam svoju par puta forsirala jer sam bila zabrinuta, ali nije pomoglo, samo sam se ja poslije loše osjećala. Nakon toga sam se prepustila, pustila njoj kormilo i sve je krenulo super
< Poruku je uredio Tsmee -- 29.3.2010 14:44:17 >
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 15:25:57
|
|
|
|
plavka
|
Mislim da se uopče nebi trebala brinuti, ona ti pojede koliko njoj paše da je gladna plakala bi se sigurno! Mi smo sa 6 mj. ( imali smo 7500g) jeli 3x na dan čisto mlijeko stoga da sam večernje pojačala sa žlicom rižinih pahuljica a 2 obroka smo imali od cca 120 do max.150 ml. jednu povrtnu kašicu i jednu vočnu bez mlijeka poslije njih i dijete mi je zadovoljno sada imamo 9 mj. (imamo 8500) i imamo isti raspored prehrane samo povrtnu (ručkić) popapa više od 200-220 ml a vočna je ostala ista kadkad dodam žličicu pahuljica u njih ako šta mjenjam tj.dodajem onda mi kraljica smanjuje iduči obrok..... a i pedica mi je rekla da kad se djetetu uvode kašice da manje dobivaju na težini!
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 29.3.2010 16:17:18
|
|
|
|
marija0
|
moj nema problema sa hranom jer odmah jede sve što mu dam on je od 4. do 6.mj dobio 900grama a stvarno dosta pojede.....al mislim da se netribaš brinit bitno je da dobiva na težini bar malo, a koliko je to- ovisi od bebe do bebe
|
|
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 21.4.2010 11:05:39
|
|
|
|
Sagem
|
mi baš sutra idemo na kontrolu kod dr. Mislim da nam ne gine 9kg i preko 66cm. Moj pije 200ml mlijeka 5x na dan i tek sam mu pred 3 dana počela davati malkoc kašice od mrkve oko 11h. Sad je pojeo pola one male kašice od jabuke i nakon toga nije htio mlijeko ni okusiti, samo dva guta čajića i sad spava. Sad ću vidjeti da li će izdražati samo na tome do 14h. Ne bi voljela da sad kad sam uvela kašicu da mi jede svako toliko.Do sada smo bili ko urica,svaka 4h obrok i po noći se ne jede.
|
|
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 21.4.2010 20:56:58
|
|
|
|
Gogule
|
i mene je to mučilo..ja sam nekako zabrijala da su kašice previše za jedan obrok i davala sam pola danas pola sutra. no to nije dugo trajalo jer je Klara bila gladna. Sad strusi fino i voće, i keksolino, i ručak, i siriće i jedino što me još muči po noći 2x bočica.i baš me zanima kako će za mjesec dana biti na sistematskom s 9 mjeseci.
|
|
RE: Koliko količinski pojede beba od 6 mjeseci? 23.4.2010 10:24:55
|
|
|
|
Bubu
|
Evo Maša sada pojede 100-200ml po obroku, a jede 3-4 kašice dnevno i sisa još bar 5 puta...
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Kako se riješiti dude?
Admin
Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!