|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   AJME-Refluks kod bebe
10.2.2010 15:58:45   
pula25
ajme cure tako sam zabrinuta...
danas smo bili na uzv bubrega jer je imala upalu mokraćnih kanala pa nakon prve terapije se pojavila i e colli u mokraći ali nakon druge terapije bio nalaz uredan. Prije 2-3 dana opet urin zaudara i danas smo dali ponovno urin na kontrolu pa čekamo... Nego zabrinjava me što je danas dr na ultrazvuku rekla da je kanalić desnog bubrega malo proširen i da sumnja na refluks te uputila dalje na preglede tako da sad moramo napraviti jedan pregled kojeg me jako strah. Ide su u bolnicu gdje joj uvedu cjevčicu u mjehur i napune tekučinom i onda snimaju rengenom da se vidi vraća li se tekućina iz mjehura u bubrege. UŽAS, PA ona je tako mala...šta ako joj povrijede nešto. A dalje sljedi još veći užas. Ako se ispostavi da je refluks 1. stupnja liječi se antibioticima 2 godine kada se ponavlja ovaj rengen a ako je večeg stupnja onda se riješava operativno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
poludit ću, tako me strah... imam u planu sačekati da vidimo kakav će biti nalaz urinokulture i ako je dobar, otišla bi još jednom na uzv privatno, barem po drugo mišljenje,
Ima li tko pod vas iskustva sa tim? Pomagajte user posted image

MALI ANĐEO NAM DOŠAO...
...NIKA 21.10.2009
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: AJME-Refluks kod bebe
10.2.2010 16:02:28   
pako
Draga drži se sve će biti uredu! Šaljem vam jedan veeeliki user posted image

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 2
10.2.2010 16:02:35   
leilany
..ja ti nemam sa time iskustva...al ti mogu samo reci da se drzis...zbog Nike..
i da ako je to to(a ja se nadam da nije) da budes jaka....i znaju oni kaj rade(kaj se tice operacije)...ipak je rijec o maloj bebici....
drzi se i ljubi curku user posted image user posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Obrisani korisnik]
10.2.2010 16:07:24   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu leilany)
  Neposredna veza do poruke: 4
10.2.2010 16:12:02   
osobno
Ja sam imala isti problem prije 5-6 godina, riješila antibioticima (najbolje cefalex ili ceporex), i sad sam ok, s tim da mi se u svakoj trudnoći vratila e colli. Nadam se da će tvoja malena proć puno lakše, ja sam ih dugo pila.

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 5
10.2.2010 16:12:13   
evanda
Joj, nemam iskustva
Ali želim vam svu moguću sreću

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 6
10.2.2010 16:12:49   
lidac0605
Ja donekle nešto znam o refluksu,pošto sam medicinar....ako ga ima morat će bit na atb. te 2 godine preventivno,inae bi stalno dobivala urinarce zbog tog vraćanja urina u bubreg-mislim da daju nitrofurantoin,to se pije jednom dnevno tak da to nije tak strašno...
A isto tako znam da ti većina doktora čeka do djetetove 2-3 godine da se vidi stupanj refluksa jer se u većini slučajeva,pogotovo ak je 1.ili2. stupnja to fiziološki samo popravi i op. više nije potrebna-jer uzrok tog refluksa ti je slab spoj mjehur.mokraćovod ili mokraćovod-bubreg...
Od moje susjede mala ge je imala i eto dijete sad ima 4 god.,samo fiziološki sraslo u razvoju kak treba i više nema problema,a ko beba je non-stop imala urinarce....Samo bez panike user posted image

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 7
10.2.2010 16:16:32   
minnie
puli mi ti imamo istih problema samo što nemamo refluks. nama se inf već evo treeći put javila. svaki put drugi antibiotik. hoču više poludjeti. sada smo počeli piti cranactiv  to ti je tinktura brusnice i ona pomaže da se mokrčnih puteva. sutra radimo opet nalaz i sve me je strah za nalaz. nadam se da će kod vas sve biti u reduuser posted image

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 8
10.2.2010 16:17:51   
natalijax
user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu minnie)
Neposredna veza do poruke: 9
10.2.2010 16:22:36   
ZVRK
držite se user posted image

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 10
10.2.2010 16:22:56   
miha
to je moje područje pa slobodno pitaj šta te zanima.vjerujem da ako ima refluks nije neki visoki stupanj jer ta djeca uglavnom odmah po rođenju dobiju uroinfekte koji se moraju liječiti u bolnici,a to kod vas nije slučaj,možeš napraviti još jedan uzv zbog svog mira,ali refluks se može dokazati samo ovim snimanjem na rendgenu tako da ćete to svakako morati napraviti ako ga želite isključiti.pitaj sve što te zanima.

moja bebetina teo-13.8.2009. 4400gr i 56cm

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 11
10.2.2010 16:26:39   
Anoniman
moje cure su išle na mikciju. Elly kad je imala cca 6 mjeseci, bilo je uredno i Kata je išla 2x, jer joj jednom nisu uspjeli napraviti, kontrast se izlijevao van, pa smo morali ponavljati.
Ok, pretraga nije ugodna ali nije ni tako strašna, a ja sam od onih mama koje će napraviti radije sve moguće pretage pa da se ispostavi da im nije ništa, nego da ih ne napravim pa da nešto je, a ja djetetu ne pomognem.
I Katarini je nalaz bio uredan. Iako je sklona uroinfekcijama i već je dvaput bila u bolnici.
Ako tvoja curica i ima refluks, ja mislim da će, kako raste, i to proći.
Zapravo, ne znam... nadam se da će ti dati detaljne upute što i kako... i nadam se da će mikcija biti uredna.
ljub ljub malenoj user posted image user posted image

(Odgovor članu lidac0605)
  Neposredna veza do poruke: 12
10.2.2010 16:33:30   
pincirotvajler
user posted image user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13
10.2.2010 16:43:48   
pula25
joj hvala vam na podršci, zlatne ste user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
i ja se nadam da će se ispostaviti da je sve ok ali treba čekati i biti strpljiv i smiren
Zanima me malo više o mikciji, kako izgleda procedura? nešto su mi spominjali da je natašte i koliko dugo traje cjelo to snimanje? Koliko su vaša djeca bila stara kad ste radili taj pregled?
Čula sam za cranaktiv i kad dođe ovaj nalaz uk će nam pedica reći dali da ga uzimamo i kako. A uzput, raspitivala sam se i našla da djeci s urinarnim problemima,žuticom i upalom bubrega i sl. dobro davati ćaj od pirovine (pirika) umjesto vode. Ako nekome treba imam recept kako ga pripremiti.
Napraviti ćemo sve potrebne pretrage da znam gdje smo... samo znate onaj strah kad vam kažu možda je to u tom slučaju morate to (neovisno o čemu se radi). Jednostavno se blokiraš i pomisliš zašto baš mom djetetu...
Bit će sve OK, nedamo se mi curke tako lako
HVALA VAM još jednom na podršci
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

MALI ANĐEO NAM DOŠAO...
...NIKA 21.10.2009

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
10.2.2010 16:47:15   
pepeljuga
 mi smo imali probema sa upalama od rođenja ,isli na mikciju nema refluksa al upale su se znale ponoviti,tek sad sa nekih gdinu ipo zadnji par nalaza mu je dobro....bili smo na kontroli prije mjesec dana  na uzv je isto problem sa jedni kanalicem...
Imamo jos jednu kontrolu a godinu dana i dr misli da posli toga nebi trebalo vise biti problema...

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 15
10.2.2010 16:54:29   
pepeljuga
Moj je bio star nekih 6 miseci.....nije bio nataste,ja sam ga ujutro nadojila i isla tamo.....
Sve skupa je trajalo nekih pola sata sa pripremom....

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 16
10.2.2010 17:05:39   
ejmama
Jako mi je žao,nadam se da su te cure malo utješile i da će sve proći puno bolje nego što misliš.

H 07 E 09

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 17
10.2.2010 17:09:43   
martina87
nadam se da nije nista nista strasnouser posted image user posted image

PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm
KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 18
10.2.2010 17:34:09   
Anoniman
mislim da ni moje cure nisu bile natašte! nije to vađenje krvi, nema mi logike biti natašte.

(Odgovor članu martina87)
  Neposredna veza do poruke: 19
10.2.2010 18:00:23   
Bebys
IZVORNA PORUKA: evanda

Joj, nemam iskustva
Ali želim vam svu moguću sreću

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 20
10.2.2010 18:57:10   
miha
ne treba biti natašte za mikciju,spolovilo se pere uvede se jedna cjevčica u mjehur,mjehur se napuni kontrastom i slika se prva slika,nakon toga se cjevčica vadi i dijete se slika dok izmokrava kontrast,ne traje dugo,neugodno je jedino uvođenje katetera,taj dan je poželjno da djetetu daš lupocet čepić/sirup i dosta piti.radila sam mikcije svaki dan..user posted image samo pitaj sve što te zanima.

moja bebetina teo-13.8.2009. 4400gr i 56cm

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 21
10.2.2010 19:01:55   
ines
Držite se! Želim vam da što prije sve bude u redu!

Mama dva mala anđela!

(Odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 22
10.2.2010 21:40:29   
Joanna
Žao mi jeuser posted image user posted image user posted image . Držite se, nadam se da će sve biti u reduuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

(Odgovor članu ines)
Neposredna veza do poruke: 23
10.2.2010 21:45:57   
novamama
samo neka sve prođe okuser posted image

nisam imala ta iskustva, nasreću, ali mogu zamisliti tu brigu....drž'se!

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Joanna)
Neposredna veza do poruke: 24
10.2.2010 22:00:10   
mirna
Ne znam puno o tome, ali evo ti jedan link:

http://www.ringeraja.hr/vezikoureteralni-refluks_555.html

Sretno!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bočica.
пеперутка16

Moja mala ima 2 godine i koristi bočicu, u dilemi sam kako i kada je početi odvikavati od dojenja, pomozite mi.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!