|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   neki njegov jezik...
22.12.2009 15:04:38   
njanja
jan ima jos 18 mj i jos nista ne prica....
bilo je faza s cca 13-14 mj da je govorio par rijeci-idi kao vidi, bezi kao bjezi, ade ade za ajde, bobo kao dobro i onda je to sve stalo kada je krenuo s 15 mj u jalsice...
uglavnom, sve o kuzi i u neverbalnoj komunikaciji je car, pa se ne brinem, ali me nesto zanima....

mame one djece koja su isto kasnio propricala: da li su vasi imali neki svoj jezik...jan prica neki vanzemaljski jezik i totalno mi jes mijesan..nije to ono kao kada djeca sa 9-10 mj pocnu tata dada baba, nego bas melje nesto svoje...

koliko to traje?

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: neki njegov jezik...
22.12.2009 15:10:11   
osobno
Luka je prije službenog pričanja ima svoje neke nazive za koje bi se obično polomili dok ne bi skužili šta je to...
npr. jednom sidimo u dnevnom boravku, on se igra između kauča na podu, kad odjednom počne zvat "koma, komaaaaa!!!", naravno, ja i mm se blido gledamo, niko nema pojma šta bi to moglo bit, dajemo mu sve šta imamo, on odmahuje glavom uz krokodilske suze...mm i meni suze od muke...na kraju ja slučajno nagazim na igračku od kinder jajeta, a moj sin cili sritan "koma, koma"...zašto je to koma, nikad nismo otkrili...user posted image user posted image

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 2
22.12.2009 15:13:54   
ejmama
mali od susjede je stariji od Hane 2 dana i još uvijek priča svojim jezikom, a moja kao da je doktorirala. Imat će u 3mj. 3. godine. Nema tu pravila, glavno da nešto priča, on puno upija.

H 07 E 09

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 3
22.12.2009 15:14:17   
njanja
ali ovo nergovo nema znacenje, tj nisam skuzila da se ponavlja....npr padidi apsa psssssi apatapa....i onda tako melje ozbiljno kao da ga ja razumijem :)

-Tagore-

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 4
22.12.2009 15:15:30   
njanja

IZVORNA PORUKA: ejmama

mali od susjede je stariji od Hane 2 dana i još uvijek priča svojim jezikom, a moja kao da je doktorirala.

ah cure, vita (necakinja) je u janovoj dobi za kilimanđaro rekla: ĐARO :) bila je anštajn za jana....cure cure...muški sve na snagu :)

-Tagore-

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 5
22.12.2009 15:18:17   
ejmama
Hana ti još dan danas pjeva neke pjesmice na svom jeziku koji uopće nema smisla.

H 07 E 09

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
22.12.2009 15:18:34   
Dajana
Ne znam, obično kažu da blizanci imaju neki svoj jezik kojim komuniciraju a nitko drugi ih ne kuži. Moja mala od 2 godine je rano počela pričati i odmah ju se sve razumjelo, a sad ne zatvara usta.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 7
22.12.2009 15:24:54   
troubled
meni je taj njihov jezik super user posted image
magda se ne gasi...sve mi nešto važno objašnjava...user posted image
mama kaže da je brat kasno propričao...kad je bio kao jan, zazvao bi je -mama! i onda bi se razvezao - kljmlj...blj...itd...
progovorio je u rečenicama odmah...
ništa ti to nema veze dok god priča, a priča...mijenja intonacije...i dok vidiš da razumije...
kad krene, nećeš stići zapisivati za radosnicu, kolikim će fondom odmah baratati...
ljub omiljenom mladiću user posted image

imam novi ticker :)

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 8
22.12.2009 15:27:16   
ket
dariss je još mali ali ima svoj jezikuser posted image ...i uz to ta ta   ba ba  mamauser posted image  i papa-dok jedeuser posted image

DARISS 11.05.2009.
16 zubića

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 9
   [Obrisani korisnik]
22.12.2009 15:35:13   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ket)
  Neposredna veza do poruke: 10
22.12.2009 15:37:26   
lueman

IZVORNA PORUKA: cvrčak

Ja sam doktorici kukala kada sa 12 mjeseci nije pričala. ova se samo nasmijala i odmahnila rukom.
Propričala je negdje sa 15 mj(morala bih za točno ići provjeriti u radosnicu),odmah je pričala punim rečenicama i jasno,da nitko nije mogao vjerovati. Od onda usta nije zatvorilauser posted image
Što ejmama kaže doktorica kroatistikeuser posted image

uff, ovo ću potpisat dva puta, sin mi nije baš bil pričljiv ali ove dvijeuser posted image user posted image

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 11
22.12.2009 15:38:52   
njanja

IZVORNA PORUKA: troubled

ljub omiljenom mladiću user posted image

hvala i tebi i tvojim curama!!!!

-Tagore-

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 12
22.12.2009 17:01:12   
maja
Hehe moja Njanja, moj Noa priča hebrejski user posted image  mislim da bi se on i Jan dobro sporazumjeli! I kad počne pričat onda isto ozbiljna faca i priča li ga priča, a ja samo klimam glavom. Još je on i stariji od Jana, ali eto neće, nisam ni ja do dvije godine pa vjerovatno na mene. Svekar mi je neki dan rekao da ne radimo dovoljno s njim, pa zato neće, ja naravno popizuser posted image , mislim da to nema neke pretjerane veze, nego je sve od djeteta do djeteta. Ima nekih svojih par riječi, mama, tata, baba, bok, papa (kapa) i glavno da zna reći živjeli i ide se kucati sa svakimuser posted image  to je najvažnije

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 13
22.12.2009 19:10:29   
Njofra
Gle, Marko je prošao 3. godinu a još uvijek ima među ostalim kaj razgovara normalno svoj neki jezik i to je meni tak slatko,, ma medeno, kad počne nekaj na svom na brzinu i na dugačko objašnjavat . Baš su cool ta mala stvorenja.

mama

Princezica 13.11.1998.
i
Njofra 14.8.2006.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 14
23.12.2009 10:16:11   
pako
to sve ovisi od djeteta do djeteta,moj Patrick će sada 19 mjeseci i priča dosta riječi. zove tata kiki, mama, baka mima, deda ivo, ujo fano (franjo), mion za kamion, paka za kapa, pakiti kad sebe zove i još dosta toga da ne nabrajam ali kad mi nešto objašnjava priča na svom kineskom jezikuuser posted image  ko bi ga onda razumio zna dragi Bog samo, ali kad mu mi nešto govorimo sve razumije.
Propričat će nebrini se kažem svako dijete je priča za sebe, svako je različito!

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu Njofra)
Neposredna veza do poruke: 15
25.12.2009 17:39:28   
ZVRK
po onoj djeci koju ja znam a da su kasnije ''progovorili'' nije bilo ništa ali oni koji kasnije krenu pričati u većini slučajeva imali su 'čiste''prave riječi,a moj zvrkić je počeo jako rano pričati .od nerazgvjetne riječi pa polako do razumljivog pričanja.on se mućio a drugi dok nisu sigurni niti ne pokušavaju

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu pako)
Neposredna veza do poruke: 16
25.12.2009 17:48:53   
Domy
ja sa svojima u startu sam griješila zato što sam im tepala..i rekla sam samoj sebi prije negoli sam rodila ovog najmanjeg da nema šanse da tepam ..i ja opet..bar da samo ja nego i svi moji ukučani mu tepaju..i evo ima 20 mj samo zna reči ..mama ,tata,baba,na i ništa više ...al znam po ovim svojima sve če to doči na svoje..

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!