|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Posao iz snova
21.4.2009 12:23:48   
Anoniman
Nadam se da sam temu stavila na pravo mesto...

Koji vam je posao iz snova? o kakvom poslu ste uvek sanjali i nadali mu se? jeste li zbog toga zavrsavali neke posebne skole? i najbitnije, da li se bavite onim cime volite, i cemu ste se oduvek nadali?

Ja sam zavrsila srednju turisticku, i zavrsavam visoku turisticku, jer sam oduvek zelela da budem stjuardesa...a te skole su mi nekako tome najblize...medjutim, preselila sam, sad sam stranac sa privremenim boravkom, drzavljanstvo dobijam tek za 5 godina (ako ga dobijem)...i naravno ne mogu ni da pomislim da cu ikad raditi ovde kao stjuardesa user posted image user posted image user posted image  a i ako dobijem drzavljanstvo, preci cu 25u godinu, a posle toga ne primaju...tako da mogu reci da sam se zbog ljubavi odrekla toga, i ponekad se jako rastuzim zato sto znam da necu raditi nesto o cemu sanjam ceo zivot, i zbog cega sam se skolovola 6 godina, i jos se skolujem....a nista drugo me toliko ne privlaci, znam samo da ne zelim da radim u kancelariji jer bih poludela da 8 sati sedim na istom mestu...
otkad je dosla Sara, pozelela sam da radim sa bebama, ali to znaci skolovanje, staziranje, mnogo truda, odricanja, vremena, a to je uz bebu nemoguce, tako da od toga u startu odustajem..

KAko je kod vas?
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 12:30:24   
Njofra
To je privilegija koju si "rijetki" odnosno oni s malo višim standardom (bogataši) mogu priuštiti. I to je sve kaj imam za reči.

_____________________________

mama

Princezica 13.11.1998.
i
Njofra 14.8.2006.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 12:38:07   
dominik
ja dan danas ne znam sta bi zeljela raditi...jedno vrijeme me drzala izrada nakita...pa sam presla na nokte...a svo to vrijeme radim u firmi racune i ponude sto je skroooz nesto drugo...najveca zelja mi je sa mm imati mali hotel u dalmaciji sa konobom...

(Odgovor članu Njofra)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 12:46:19   
pula25
ja sam oduvijek htjela raditi uređenja unutarnjih prostorija, i bavila sam se time onako sporedno, pomagala obitelji i prijateljima kod preuređenja... i svi kažu da mi ide. Ali da bi se time mogla službeno baviti trebam proći tečaj koji trenutno dođe oko 15000 kn a to mi je sad neizvedivo. Ali od tog sna nisam još odustala. Do sada sam uglavnom radila u ugostiteljstvu iako sam završila turističku školu.
Mogu samo reći da smo mm i ja imali mali hotel sa konobom na moru i poslje toga veliki kafić u gradu i da to više nikad nebi u životu radila... jer je to samoubistvo za nas i cijelu obitelj. Sva sreća da smo se uspjeli na vrijeme iz svega toga izvući.
Tako da, dominik, razmisli još jednom dobro... nije to onako kako si mi postavimo sliku u glavi... pogotovo u ovoj državi i zakonima koji se mjenjaju svako malo


_____________________________

MALI ANĐEO NAM DOŠAO...
...NIKA 21.10.2009

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 12:58:20   
cokolada
Mogu reci da radim posao koji volim i tesko si mogu zamisliti da radim nesto drugo.
Zadovoljna sam, lezeran posao s minimalno stresa itd. ali uz obavezu stalno uciti, uciti, stjecati nova znanja sto mi ne predstavlja problem jer mi je to lakse nego fizicki raditi.
Jako mi je vazna sloboda u poslu, sama organiziram svoje vrijeme i bavim se iskljucivo temama koje me zanimaju. Nemam radno vrijeme od do, ako koji dan ne mogu doci, ne dodjem i sl. To su meni jako vazne prednosti.
Jedina mana je relativno mala placa s obzirom na spremu i godine skolovanja, ali....tu je mm da nadoknadi.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 13:06:13   
zaba
jedino što sam ikad željela je baletna pedagogija.Spremala sam se dugo,plesala sam 17 god,par godina sam radila s klincima,al eto dan pred ispit sam skršila nogu i moj san je ispario.Sad bi možda studirala arhitekturu,sviđa mi se uređenje prostora,valjda bi to.

_____________________________

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 13:10:53   
Florijan Jakov
ja svaku godinu imam želju raditi nešto novo.... završila sam gimnaziju za univerzalnu neznalicu, počela studirati prirodoslovni fakultet jer sam to željela, pa sam odustala, još uvijek studiram društveni fakultet s nadom da ću ga završiti i možda jednog dana i raditi taj posao - tete u vrtiću.... trenutno radim u računovodstvu/komercijali/marketingu u isto vrijeme, sviđaju mi se dva segmenta posla koji radim, a to su javna nabava i  međunarodni ugovori i time bi se voljela baviti u ovoj firmi. svojevremeno sam se educirala za financijskog savjetnika i nije isključeno da jednog dana to i nastavim.

no, trenutno ostvarujem jednu želju koja se nedavno pojavila i traje za sada - u pvt aranžmanu pečem torte za svakakve prigode, pa ćemo vidjeti možda se time nastavim baviti i kasnije.

imala sam i faza kada sam željela naučiti raditi nokte, postati frizerka, imati svoj frizersko kozmetički salon; sviđa mi se i posao vezan za uređivanje web stranica... svašta želim, ponešto ostvarim, ali nastojim da u svemu nađem neko zadovoljstvo.


_____________________________

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 13:12:53   
apika
Iskreno ja nikada pa ni danas nemam pojma što sam htjela biti i čime se baviti onako sto posto sigurno,sviđa mi se ovo što piše čokolada tako nešto mi se oduvijek mota po glavi ali... radim posao koji mrzim iz dna duše a i još je jako slabo plaćen i kad se sjetim da se trebam na to vratiti podne mi je...a za doškolovanje ili eventualni studij nemam niti vremena niti novca.Da mm ima veću plaću ostala bih doma s djetetom,a ovako user posted image  

(Odgovor članu zaba)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 13:20:30   
tikica_69
Ja jako volim svoj posao, ali zaista mi je jako naporan u zadnje vrijeme jer ga imamo puno a nas je ovdje malo pa krepavamo user posted image

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu apika)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 13:32:39   
Ninaa
Ja obožavam knjige i htjela sam studirati komarativnu književnost i bibliotekarstvo nisam to uspjela upisat.Upisala upravno pravu mada me to ni ne zanima. Radim kod javnog bilježnika, posao je ok, nekad naporan do bola, s ljudima je ponekad užasno raditi,no sve u svemu zadovoljna sam, da mi je bolja plaća bilo bi još bolje.

_____________________________

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 13:38:46   
dominik
IZVORNA PORUKA: pula25


Mogu samo reći da smo mm i ja imali mali hotel sa konobom na moru i poslje toga veliki kafić u gradu i da to više nikad nebi u životu radila... jer je to samoubistvo za nas i cijelu obitelj. Sva sreća da smo se uspjeli na vrijeme iz svega toga izvući.
Tako da, dominik, razmisli još jednom dobro... nije to onako kako si mi postavimo sliku u glavi... pogotovo u ovoj državi i zakonima koji se mjenjaju svako malo



naslov je posao iz snova user posted image ma znam da nije...0-24 je to ali to cu kad naslijedim komad dole...sa nekih cca 50 godina...bar necu klincima visit nad...

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 14:36:16   
uspavana
mislim da je posao iz snova više fantazija..jer kolko god ti je dobro moglo bi biti još i bolje.

meni se sviđa moj uredski posao, jer imam dosta telefonskog i osobnog kontakta s ljudima, a na terenu nikad ne bi radila - ipak osjećam neku sigurnost u "svojem urediću" user posted image

kad sam bila mala htjela sam biti učiteljica, a budući nisam upala na faks odustala sam od toga... i sad kad pričam okolo s ljudima koji jesu učitelji nije im baš sjajno..tako da mislim da je dobro da su stvari završile ovako kako jesu

_____________________________

...ne postoje nemoguće stvari,
postoji samo nedovoljno jaka želja...

Marta - ljubav naša - 10.06.2011.

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 14:49:59   
ivanaa
Voljela bi imati svoj restoranuser posted image

_____________________________

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu uspavana)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 16:11:31   
Wukovarka
Posao iz snova?

Ne postoji...jer svega se zasitis vrlo brzo.

Veliku ljubav sam gajila prema fotografiji, ali mama mi to nije mogla financijski pruziti...

Nije iz snova, ali imam veliku zelju otvoriti restoran 3u1 - restoran, sala za satove i motel i puno, puno odricanja sada imam, jer prikupljam sve potebno da to za koju godinu i ostvarim

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 16:26:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Wukovarka

puno, puno odricanja sada imam, jer prikupljam sve potebno da to za koju godinu i ostvarim



user posted image user posted image  nadam se da ces uspeti...
ja da bih ostvarila sta zelim moram da se odreknem ljubavi (barem za sada),a to mi je prevelika cena...i o tome nema govora...

(Odgovor članu Wukovarka)
  Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 17:46:00   
Pollly
Sve zavisi od osobe do osobe.

Ja studiram na učiteljskom fakultetu i zadovoljna sam programom i kolegijima. Ako to završim, a dat ću sve od sebe da se to dogodi, mislim da ću uživati na svom poslu. Mene djeca oduševljavaju, teško me naživcirat, a i volim biti okružena malim vedrim glavicama. Na praksi sam se odlično provela i samo potvrdila da sam na dobrom putu.

Ja vjerujem u ono: Sve se može kad se hoće! user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 17:57:53   
pikachu
Važno mi je da je kreativan posao... Trenutno radim takav posao, ali kada uđem u kolotečinu, počnem pucati nakon nekog vremena i zasitim se... Onda radim nešto u fušu pa se 'refresham' i onda opet iz početka... Ali mislim da je tako sa svim poslovima... Ovaj grafički posao me ispunjava (posebno u fazi kada sam nadahnuta i kada frcam od ideja), ali nekada se posao ne treba shvaćati tako osobno nego kao izvor prihoda za život i ne ubijati se u pojam... Poslovi koji me još privlače: fotografija, uređenje interijera, moda i kreativno cvjećarstvo...user posted image

_____________________________

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu Pollly)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 21:46:34   
Dajana
Oduvijek sam htjela raditi u uredu, nositi štikle i fini kostimić. I tako sam završila i faks i zaposlila se te sad radim u uredu ali s godinama sam se i razočarala u taj posao, sve je krenulo u nekom drugom smjeru, pokazalo se da moraš biti laktaroš i podmukao da bi uspio u poslu, jednostavno ne možeš biti miran kraj svih takvih ljudi.
Danas znam da bih voljela raditi nešto drugo, humanije i ljudskije. Moj posao iz snova je rad sa malim bebama i malom dječicom jer su oni prirodni i iskreni, no ne znam odakle da počnem kako bih našla takav posao iz snova.

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Posao iz snova
21.4.2009 22:52:26   
novamama
trenutno mi je kao dajani, a imam afinitete kao pikachu..

i non stop mozgam šta bi, jer mi se ne vraća raditi, ali mislim da ću moratiuser posted image

_____________________________

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Posao iz snova
22.4.2009 11:44:07   
m600
odgojitelj u vrtiću
OBOŽAVAM DJECU user posted image

_____________________________

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac


(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Posao iz snova
22.4.2009 18:56:32   
mariola
Kad sam bila mala, seka i ja smo se stalno igrale poslovnih teta, papirići, ured i sl. I ko što dajana kaže štikle, kostimići i to. Završila sam ekonomiju i to i radim ali u uredu sa strankama a s njima je jako naporno...
Dok sam išla u srednji i studirala, san mi je bio otvoriti vlastitu turističku agenciju, spojiti ugodno i korisno, raditi fini posao i putovati po svijetu, međutim kad tražiš posao prihvaćaš šta bilo jer znamo svi kako je do normalnog posla teško doć. Sad mi je dobro na poslu al isto i dalje sanjam svoju agenciju. mm sanja da našu kuću pretvori u mali obiteljski hotel, a kroz koju godinu ćemo i otvoriti svoju agenciju a njegov san će malo pričekati. Mladi smo, ima vremena, prvo ćemo mene zadovoljituser posted image

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Posao iz snova
22.4.2009 20:55:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mariola

Kad sam bila mala, seka i ja smo se stalno igrale poslovnih teta, papirići, ured i sl. I ko što dajana kaže štikle, kostimići i to. Završila sam ekonomiju i to i radim ali u uredu sa strankama a s njima je jako naporno...
Dok sam išla u srednji i studirala, san mi je bio otvoriti vlastitu turističku agenciju, spojiti ugodno i korisno, raditi fini posao i putovati po svijetu, međutim kad tražiš posao prihvaćaš šta bilo jer znamo svi kako je do normalnog posla teško doć. Sad mi je dobro na poslu al isto i dalje sanjam svoju agenciju. mm sanja da našu kuću pretvori u mali obiteljski hotel, a kroz koju godinu ćemo i otvoriti svoju agenciju a njegov san će malo pričekati. Mladi smo, ima vremena, prvo ćemo mene zadovoljituser posted image


KAd otvoris agenciju, jel moze neki poslic preko veze? user posted image  

(Odgovor članu mariola)
  Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Posao iz snova
18.9.2009 21:19:11   
uspavana
ja jako volim posao koji radim... i trenutno se ne mogu zamisliti nigdje drugdje...ali razina stresa je iz dana u dan sve veća...pa pitanje...

al volim kad je okolina i ljudi s kojima radim u nekoj normali...gdje se možeš šaliti, ali isto tako i reći svoje mišljenje, i znaš da te drugi cijene zbog toga što si i što radiš...


_____________________________

...ne postoje nemoguće stvari,
postoji samo nedovoljno jaka želja...

Marta - ljubav naša - 10.06.2011.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli odbijati svoju bebu od pelena?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!