Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Reakcija na nicanje zuba 16.4.2009 18:18:53
|
|
|
|
anne
|
NICANJE ZUBA Mliječni zubi počinju nicati oko 6. mjeseca života. Ponekad se dijete se može roditi s ponekim zubom, a isto tako prvi zub može niknuti i kasnije, čak oko godine dana starosti! Prilikom nicanja zuba mogu se javiti određeni simptomi kao što su: nemir, pojačano lučenje sline, crvenilo, otok. Nicanje ne uzrokuje povišenu temperaturu, proljev, osip ili slične simptome. Tegobe pri nicanju se mogu ublažiti: 1. masažom, na prst omotati čistu gazu umočenu u hladnu vodu 2. gumenim hladnim prstenima 3. preparatima za olakšavanje nicanje zuba http://www.ringeraja.hr/trudnoca-i-zubi_475.html Što ste od ovog primjetili? Ja temperaturicu , slinjenje, plač i osip na guzi. Bez greške kod svakog zuba koji je nicao kod oboje. A to sam i našla u letku od Sudocrema.
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 16.4.2009 18:34:16
|
|
|
|
božica
|
vidiš za osip na nguzi nisam znala a kod nas malal postane odbojna prema hrani i cendrasta a dok je bila majušna slinjenje
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 16.4.2009 19:50:36
|
|
|
|
Puli
|
pojačano slinjenje često buđenje po noći i plakanje crvenilo guze
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 16.4.2009 20:03:47
|
|
|
|
tikica_69
|
Temperatura, cendranje, crvene desni i slinjenje....osip nisu imali
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 17.4.2009 15:40:54
|
|
|
|
apika
|
Pojačano slinjenje,grizenje svega i svačega,buđenje noću i plakanje,odbijanje hrane,cendranje...ima toga...
|
|
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 26.4.2009 13:04:57
|
|
|
|
Zvonki
|
Evo da se pohvalimo, već treći dan imamo povišenu temperaturu, plačljivi, bezvoljni, bez apetita, zubno meso gdje niču gornja dva odjednom je tamno crvene boje, nateknuto i jako bolno. S obzirom da su joj nikla 4 zubića dolje pa sad niču dva gornja odjednom, svaki puta se sa donjim zubićima povrijedi po ovom nateknutom gore. Pa nastane plač i dernjava. Eto, naše čari izbijanja zubića.
|
|
[Brisano sporočilo] 27.4.2009 8:11:49
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 27.4.2009 13:07:24
|
|
|
|
mirna
|
osip na guzi je u biti posljedica čestog kakanja, a to je opet posljedica pretejeranog slinjenja i gutanja sline.. Kod nas su bili prisutni svi ti znakovi...
|
|
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 6.3.2011 20:38:07
|
|
|
|
Ally
|
Kod nas kreće prvi zub..ne spavamo jer se budi svakih 20-ak min. Mrvicu muči i temperatura, a prije sat vremena je i povraćala. Malo nam se i guza crveni, ali nemamo proljev. Baš obrnuto, jučer nije kakala cijeli dan. Nadam se da neće tako sa svakim zubićem..
|
|
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 6.3.2011 20:46:43
|
|
|
|
drugasrecica
|
Nervoza, loš san,plakanje a nekad i temperatura su kod nas obilježili izbijanje zubića
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 6.3.2011 22:04:55
|
|
|
|
ELISABETH
|
nervoza, plakanje, čak i malo povišena temperatura...sreća da ih je niklo "već" 12
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 9.3.2011 9:42:00
|
|
|
|
e_l_p_i
|
Kod nicanja prvih zubića gotovo da ni nije bilo nekih reakcija, ali kada su počeli izbijati kutnjaci i očnjaci, e onda je već počelo. Uglavnom je bila nervozna i dolazilo je do čestog buđenja noću. To je trajalo nekih 2-3 mjeseca. Sada su joj od mliječnih zubića ostala još 4 kutnjaka koje nestrpljivo očekujemo jer je ponovo počela sa laganim slinjenjem i guranjem prstića u usta
|
|
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 9.3.2011 9:53:47
|
|
|
|
danery
|
e se budi po noći,2x,malo ju ljuljnem i zaspe bez problema,imamo jantarnu ogrlicu nekih tjedan dana i kao da je mirnija ,ne mažem ni dentinoxom čak kako sam morala prije toga....tubica bi planula u 3 dana i noći... malo mekše kaka,slini prosječno,guza se zacrvenila ali nije strašno....a zubića još nema van,viri ispod kožice i nam se
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 9.3.2011 13:49:25
|
|
|
|
maja
|
Prva dva zuba osip po guzi, sa trećim je vrištala, a četvrti nismo ni osjetili Za sada toliko, vidjet ćemo dalje
"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje. Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."
|
|
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 9.3.2011 13:51:43
|
|
|
|
ZVRK
|
moja je počela sa ''njurganjem''i slinjenjem
|
|
RE: Reakcija na nicanje zuba 10.3.2011 7:08:01
|
|
|
|
emab
|
Jako tvrda i suha stolica (kao pijesak) - u početku nismo skužili da je od toga jer nikakve druge simptome nije imao, a očekivali smo sve prethodno navedeno. Prvi zubić mu počeo izbijati već sa 3 mjeseca, a nije dovoljno tekućine unosio u organizam i očito je ta nekakva - kako je dr. rekla "unutarnja temperatura" trošila zalihe tekućine i od toga mu je bila suha stolica. Čak je jedan dan bilo i krvi u stolici jer mu je prilikom kakanja drekić izderao kožicu...ali eto, čim bi zubić izišao sve bi bilo ok. Inače nikakve druge simptome nije imao, a već sa godinu dana je imao sve mliječne zubiće
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Igraone.
пеперутка16
Koliko cesto vodite djecu u djecije igraonice?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!