|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnicko bolovanje
19.2.2009 12:20:35   
mama2B
Imam jedan problem, tj. dilemu, a ne mogu nac odgovor. Da li mi itko od vas zna rec ako trudnica uzme bolovanje na temelju komplikacija u trudnoci ili cuvanje trudnoce ( da li je to dvoje isto) za koliko se mjesecno smanjuje placa u %? Naime, ja radim takav posao da cim sam saznala da sam trudna vise ga ne mogu radit, ali me isto tako firma moze preraspodijelit na drugo radno mjesto. S obzirom da ne mogu nigdje nac za koji postotak je placa manja, ako se ode na ocuvanje trudnoce ili mi je mozda pametnije traziti firmu da me raspodijeli na dr.radno mjesto. Ako itko zna odgovor na bilo koje moje pitanje, molim vas pomagajte. Ili ako znate gdje to mogu saznati.

just the 2 of us - ja i moja curica !
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Trudnicko bolovanje
19.2.2009 13:24:15   
tikica_69
S obzirom da se radi o pravu koje nije propisano zakonom, nego isključivo kolektivnim ugovorom, trebala bi se raspitati u tom smjeru.
Međutim radnica ima pravo na novcanu potporu za vrijeme trajanja komplikacija. Naime, izostanak s posla zbog komplikacija u trudnoći vrsta je bolovanja, kako to definira Zakon o zdravstvenom osiguranju (Narodne novine 94/01, 88/02, 149/02, 117/03). Prema tome, ako postoji pravo na potporu za vrijeme bolovanja, na istu potporu ima pravo i radnica koja je na bolovanju zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem.
Pri tome je činjenica što za vrijeme ovog bolovanja naknada plaće iznosi 100% od osnovice.Ali obavezno prvo provjeri sto pise u vasem kolektivnom ugovoru.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu mama2B)
Neposredna veza do poruke: 2
19.2.2009 15:36:24   
ejmama
Ja sam na komplikacijama, a u biti ne znam šta je to čuvanje trudnoće, možda je to kad si u bolnici na čuvanju?user posted image user posted image user posted image

H 07 E 09

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 3
19.2.2009 20:54:05   
angelica
Komplikacije i čuvanje trudnoće je isto. Imaš pravo na 100% plaće ukoliko ona ne prelazi državni max. koj iznosi cca. 4300 kn. Ako ti je plaća veća, tada dobiješ maximum. U HZZO nosiš potvrdu o otvorenom bolovanju i prosjek plaća zadnjih 6 mjeseci koji ti popunjava poslodavac.

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 4
19.2.2009 23:02:33   
Florijan Jakov
dobro su cure rekla, dobivaš 100%, ali i tih 100% je određeno - odnosno 100% se isplaćuje do visine plaće 4.257,00 kn, a izračunava se na osnovu prosjeka posljednjih 6 mj. Tako se dobije prosječna satnica, cca 22 kn...zatim s eta satnica množi sa brojem radnih sati u mjesecu i toliko ti iznosi naknada za komplikaciej u trudnoći. ako imaš neto plaću veću od 4.257,00 nažalost nitko ti neće nadoknaditi tu razliku.

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu angelica)
Neposredna veza do poruke: 5
20.2.2009 8:14:58   
mama2B
E to me bas zanimalo, jer ja imam placu puno vecu od zakonski prosjecne place. Znaci ne dobivam 100% svoje place vec 100% onoga sto je drzava odredila. hm...lose.

just the 2 of us - ja i moja curica !

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Kako se riješiti dude?
Admin

Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!