|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Da li sam trudna?
24.11.2007 19:35:46   
iznenadatrudna
Bok svima...Ja sam Josipa i imam 20 godina...
Zadnju menstruaciju sam imala 17.10. i čisto se bojim da sam trudna..
Nisam još spremna za majčinstvo..Dečko i ja koristili smo kondom,al možda je puko....
Šta da radim??Dali sam trudna??POMOZITEEEEEEE

< Poruku je uredio anaxx -- 15.2.2012 9:48:36 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Da li sam trudna?
24.11.2007 20:17:30   
mirna
A zašto ne kupiš test za trudnoću?

< Poruku je uredio anaxx -- 15.2.2012 9:48:50 >

(Odgovor članu iznenadatrudna)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Da li sam trudna?
24.11.2007 22:25:04   
iznenadatrudna
kupila sam prije pola sata,pozitivan je..
dali je to 100 % sigurno??

< Poruku je uredio anaxx -- 15.2.2012 9:49:13 >

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Dali sam trudna??
24.11.2007 22:36:42   
mirna
Da. Čestitam!user posted image

(Odgovor članu iznenadatrudna)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Dali sam trudna??
24.11.2007 22:43:43   
iznenadatrudna
de nemoj me zezat...jel stvarno??ja mislim da ja još nisam spremna

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Dali sam trudna??
24.11.2007 22:49:36   
mirna
a kaj da ti velim...razgovaraj sa dečkom!

sretno!

(Odgovor članu iznenadatrudna)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Dali sam trudna??
24.11.2007 22:54:06   
Tata
Ako ti je tester pokazao dvije crtice, nosis blizance. Cestitam!!! user posted image user posted image

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Dali sam trudna??
24.11.2007 22:55:27   
iznenadatrudna
blizance..?????user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Dali sam trudna??
25.11.2007 12:20:10   
uciteljica
user posted image Ako je test pozitivan to još uvijek ništa ne znači jer uvijek je test pozitivan samo 99%. Najpametnije ti je otiči kod ginekologa jer inače ćeš se samo mučiti i opet nećeš biti sigurna. Ali poslušaj jedan savjet: imam 27 i na neke stvari gledam sasvim drugačije nego u vrijeme kad mi je bilo 20. Da sam tada ostala trudna vjerojatnio bih mislila da će mi se sručiti cijlei svijet: studirala sam, bez samostalnih prihoda i vjerojatno bih si milisla da je životu krajj, kao što se to tebi sad čini.
Danas sam suočena s činjenicom da imam velikih problema oko zatrudnjenja i danas bih dala sve da sam u 20. toj ostala trudna i rodila dijete. Sad bih imala prvašića i pisala bih domaće zadaće.
Ovako se mučim s mislima kako bi izgledalo moje dijete koje sam ovo ljeto izgubila (vanmateričnu trudnoću sam imala) i pokušavam naći odgovor na pitanje zašto baš meni.
I zato ako jesi trudna budi zahvalna na daru koji ti je danuser posted image   i znaj da imaš nešto posebno, jedinstveno, stvoreno s ljubavlju jer ima nas koje nismo toliko sretne.

_____________________________

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.




(Odgovor članu iznenadatrudna)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Dali sam trudna??
25.11.2007 12:44:08   
mirna
Ja još uvjek mislim da nas iznenadatrudna malo zeza..

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Dali sam trudna??
25.11.2007 14:46:22   
iznenadatrudna
nisam toliko balava da se toliko zezam...
ja sam došla jer sam mislila da ćete mi pomoći sa savjetima
a vi tu mislite da sam neke balavica....al dobro..
učiteljice hvala na lijepim riječima,velika pusa.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Dali sam trudna??
25.11.2007 15:42:25   
maja
Iznenadatrudna, samo bez panike! Učiteljica ti je lijepo rekla! I nisi ti nikakva balavica, vjerovatno si u šoku, ali samo hrabro! Danas puno žena ima problema sa zatrudnjivanjem, pa stvarno budi sretna, a kad dođe mala bebica bit ćeš spremna na baš sve! Primi puno pozdrava i pusa i samo budi jaka!!!

(Odgovor članu iznenadatrudna)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Dali sam trudna??
26.11.2007 12:40:47   
DEA
user posted image Najsigurnije ti je otići do ginekologa , ja nisam ni kupila test jer sam računala , ako mi pokaže ili plus ili minus opet neću biti mirna dok ne odem na pregled ,a to da nisi spremna , ne znam hoće ti šta značit to šta sam ja u svojoj 30.oj kad mi je doktor potvrdio trudnoću , također taj tren bila nespremna,imaš 9 mjeseci da se navikneš. Svi osjećaji su prirodni , nek te tone zabrinjava . Netko je i sa 18 spreman . . .sve je to od osobe do osobe . Sretno . . .user posted image

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Dali sam trudna??
26.11.2007 12:59:16   
Mamica
I ja sam prvo pomislila da nas zezaš kad sam pročitala tvoj post ali ako nije tako onda prvo prespavaj cijelu situaciju a nakon toga razgovaraj sa dečkom ili roditeljima. Što se tiče spremnosti za user posted image se potpuno slažem sa Deom.

_____________________________

Always look on the bright side of life:)

(Odgovor članu DEA)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Dali sam trudna??
25.1.2008 8:03:05   
danica
haj..ja te razumije da niste spremni jer to mi govori da ste koristili kondom i niste vas dvoje krivi sto je puklo..zato vas dvoje razgovarajte i dok je jos samio pocetak odi na ab , jer puno ce te manje boljeti ako opdmah napravis naravno ako ne odlucite da ga rodis..dovoljno ste ozbiljni i zaop mi je sto vam se to dogodilo a bili ste savijesni u svemu tome..podrazavam te u svemu tome sto ti odlucis..jer roditi dijete nije mala stvar i velika je osoba , jako si mlada i srignes to sve u zivotu, uzivajete vas dvoje..samo bi ti preporucila da pocnes sa tabletama sigurnije su definitivno..sretno ti..i javi se..danica..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..

(Odgovor članu Mamica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 8:49:15   
no_name
Imam jedno pitanje.. Imala sam sa deckom odnose i kada je svr...onda je uzeo peskir da se obrise i obuko se. Posle toga mi smo zaboravili da se on nije okupao i imali odnose. E sad.. Da li je moguce da se tako zatrudni? Sinoc sam osetila neku mucninu iz cista mira... user posted image Hvala vam!!!

(Odgovor članu iznenadatrudna)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 8:53:23   
Ruža
Nije mi baš jasno dali je to bio zažtićeni ili nezaštićeni
odnos? user posted image
Jel ti kasni menga?

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu no_name)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 8:55:04   
Elena
Zdravo no_name,nisi rekla nakon koliko vremena ste imali opet odnos?

(Odgovor članu no_name)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 10:16:15   
levija20
pozdrav svima!

drage (buduće) mame... moram priznati da često navratim pregledati ovu stranicu i forum, ali se do sada nisam aktivno uključivala u rasprave. no, vidjevši tvoj post, draga vršnjakinjo iznenadatrudna, neki unutarnji glas me je alarmirao i nisam ti mogla prešutjeti svoje iskustvo. prije 11 mjeseci došla sam studirati u zagreb; nadobudna,nesputana, željna života, znanja i novih iskustava- nikako željna vezanja ili bilo kakvog "usporavanja". prije devet mjeseci ugledala sam plusić na testu za trudnoću... šok, nevjerica- takve se stvari jednostavno događaju drugima, meni nikako! osjećala sam se sama, bezizlazno iznevjerena od svoga tijela i života, razočarana, slomljena i ljuta. ali od prvog trenutka (iako je bilo i onih u kojima su me razarali oprečni osjećaji i napastovale misli od kojih sam u jednom trenutku zamalo posrnula) odlučila sam- život se ne odbacuje! nisam znala što to znači; nisam osjećala ništa pozitivno, i iskreno- svakim danom je bivalo sve gore. ipak nisam bila potpuno sama (a uskoro se ispostavila da sam sve samo ne sama, iako sam sama morala proći svoj put prihvaćanja i prilagodbe- a zaista su se rušili svjetovi!) od momka sam imala bezuvjetnu potporu koja je glasili: volim te, ne znam što nas čeka, nisam znao da su te stvari tako teške ali idemo zajedno. preostajalo je reći još roditeljima... kojima, uvjeravam se od tog dana svakodnevno, nikada nećemo uspjeti biti dovoljno zahvalni. dobila sam od njih (umjesto teških riječi i mučnih pitanja koje je očekivala moja mladost i životno neiskustvo) obilje zagrljaja, razumijevanja i bezuvjetne podrške- bez obzira na to kako će glasiti moja konačna odluka: bez obzira na to hoću li zadržati dijete, sama ili bez dečka- pustili su da vrijeme učini svoje i bili uz mene dok sam se ja unutar sebe polako riješavala sebičnih osjećaja, strahova i dilema.
zapravo, od tog trenutka, sve je postalo lakše. usprkos raznim govorkanjima i okolnim verzijama naše životne priče, shvatila sam da sam ja ta koja živi svoj život, koja sam ga sposobna živjeti i -dijeliti. iz prkosa svima i svemu, ali i iz ljubavi koja je svakodnevno u meni rasla- prema djetetu i budućem mužu, probudile su se u meni nove snage. nisam zanemarila svoje snove
- s odličnim ocjenama i u roku sam položila sve ispite, sa istim, ako ne i većim, studentskim ambicijama i otkrila da u sebi nosimo snage, ljubavi i odgovornosti puno više no što možemo pojmiti dok nam sve ide "po planu i normalno".
danas sam par dana pred terminom i uskoro ću upoznati svoje malo djetešce (s obzirom na jučerašnje i današnje kontrakcije možda već i noćas ili sutra!!).
ono što ti zapravo želim poručiti je prvenstveno ovo- ne odbacuj život! ni pod kojim uvjetom to ne čini, koliko god se razlozi činili objektivni, ljudi koji ih savjetuju realni i iskusni- nemoj. ima načina. nemoj morati žaliti za onim što te očekuje ako se odlučiš, hrabro i odgovorno, na majčinstvo koje ti je darovano(neplanirano i iznenadno, kao i meni!): prvi ultrazvuk i KČS+, pokrete života koji i tebi raste i o tebi ovisi, koje je bez tebe najbespomoćnije biće ali uz tvoju pomoć može postati čovjekom, prvi put čuti "mama" i zagledati se u te male ali sigurno duboke oči, i još bezbroj radosti koje nas očekuju ako se samo malo darujemo i otvorimo životu...
život je nepredvidiva cesta i najbolje nam se stvari dogode dok se mi trudimo živjeti kako smo zamislili- ali tako to ne ide...
ono što želimo zadržati za sebe davno smo izgubili, imamo samo ono što odlučimo darovati...davno je netko rekao

ne boj se života!
sretno

(Odgovor članu iznenadatrudna)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 10:17:22   
no_name
Ruža.. Nije bio zasticen.. A tek treba da dobijem za nekihnedelju dana.. Ali mi nije jasna raa mucnina,iz cista mira se pojavila.. 

(Odgovor članu Elena)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 10:19:04   
no_name
Elena nisam bas sigurna,ali nije bilo velikog razmaka.. Jel' moze tako da se zatrudni,ili ... ? user posted image

(Odgovor članu no_name)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 10:19:48   
levija20
ups...sad sam skužila da je poruka na koju sam tako naširoko odgovorila iz 11 mjeseca, pa malo kasnimuser posted image . ali nema veze, neka ostane za nekoga tko je možda u sličnoj situaciji!

(Odgovor članu levija20)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 10:26:49   
Wukovarka
Dirnuta sam Levija tvojim odgovorom, svaka cast!
Ovo je dokaz da djevojka iz nesebicnih razloga preko noci moze postati zena.
Divim ti se, posebno na upornosti i ljubavi s kojom ides naprijed!
A i za iznenadnotrudnu se nadam da je sve u redu i da odlucila svojoj user posted image pruziti priliku da upozna svijet

(Odgovor članu no_name)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 10:55:51   
maja
Pozdrav novim curama i dobrodošle!

_____________________________

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Dali sam trudna??
4.8.2008 11:26:42   
tina1602
pozdrav nove... levija drago mi je da si zadržala bebuuser posted image user posted image

_____________________________

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Dudica.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Sve najbolje!