|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ručno izdajanje
9.3.2009 14:14:01   
anne
Nekim ženama je učinkovitije i lakše ručno izdajanje.
Evo metode koju sam ja koristila.

1. Stavite palac iznad bradavice, a kažiprst i srednjak ispod bradavice, oko 2-3 cm od bradavice (to je najčešće na rubu areole, iako ne uvijek, jer se veličina areole razlikuje od žene do žene). Provjerite da prsti stoje u obliku slova C i to u položaju "6 i 12 sati". U ovom položaju, prsti su na mjestu na kojem se završeci mliječnih kanalića nalaze točno ispod njih.
  • user posted image






    2. Pritisnite dojku ravno u prsni koš i pazite da se prsti ne rašire. Kod većih dojki, prvo podignite dojku, a onda pritisnite.
    user posted image
    user posted image






    3. Kotrljajte palac i prste prema naprijed, istovremeno pritiskujući, kako bi ispraznili završetke mliječnih kanala. Ovim načinom oni se pritišću i prazne, bez oštećivanja osjetljivog tkiva dojke.   4. Ponavljajte ritmički navedeni postupak kako bi se mliječni kanali u potpunosti ispraznili: Postavite prste, pritisnite, kotrljajte... 5. Rotirajte položaj palaca i prstiju tako da iz spomenutog položaja "6-12 sati", promijenite u položaj "5-11", "2-8", "3-9 sati", koristeći obje ruke na svakoj od dojci. user posted image




    Izbjegavajte jako pritiskanje, potezanje i klizanje prstima niz dojku jer to može uzrokovati modrice, oštećenja tkiva i peckanje u dojkama. user posted image user posted image user posted image        
    Masiranje Nakon što ste izdojili mlijeko koje se nalazilo na krajevima mliječnih kanala ispod areole, potrebno je potaknuti refleks otpuštanja mlijeka, kako bi mliječne žlijezde otpustile dodatnu količinu mlijeka i to na slijedeći način: 1. Opustite se i masirajte kružnim pokretima jedan po jedan dio dojke. Nastavite tako spiralnim putem dok ne dođete do areole. user posted image








    2. Nakon masaže, dojku poduprite jednim dlanom, a drugim gladite dojku od vrha do bradavice, laganim dodirom. Nastavite s glađenjem, kako bi se dojka opustila, a što će stimulirati refleks otpuštanja mlijeka. user posted image 3. Nagnite se naprijed i lagano protresite dojku, tako da gravitacija pomogne mlijeku da iscuri. user posted image Ponavljanje postupka Navedeni postupak trebao bi trajati otprilike 20-30 minuta i trebao bi se provoditi na sljedeći način.
  • Izdojite svaku dojku dok se tok mlijeka ne smanji (5-7 minuta).
  • Potaknite refleks otpuštanja mlijeka pomoću masaže, glađenja i laganog protresanja dojke.
  • Ponovite cijeli proces izdajanja (3-5 minuta), zatim masaže i ponovo izdajanja (2-3 minute). Tok mlijeka obično se smanji brže tijekom drugog i trećeg ponavljanja jer su zalihe mlijeka ispražnjene. Navedeno vrijeme trajanja pojedinog postupka okvirno je. Ravnajte se prema sebi i količini mlijeka u dojkama (kad počne slabije teći, promijenite dojku). Nemojte se obeshrabriti ukoliko «iz prve» ne postignete željeno - kao i kod svake vještine, bitna je praksa kojom se stječe iskustvo i postiže uspjeh. Sretno!        
    Pripremila: Marijana Š.
    Objavljeno: 27. siječnja 2004.

    www.roda.hr



    _____________________________

    PETRA 19.05.2006.
    SAMUEL 19.08. 2008.
    1 anđeo
    REBEKA 20.07.2012.
  • Neposredna veza do poruke: 1
       RE: Ručno izdajanje
    9.3.2009 18:24:36   
    božica
    nakon prvog poroda sam se ručno izdAJALA
    ok je kada se žena uhoda
    anneuser posted image


    _____________________________

    idem micat rit...

    (Odgovor članu anne)
    Neposredna veza do poruke: 2
       RE: Ručno izdajanje
    9.3.2009 18:54:59   
    njanja
    jedan jedini put sma izdajala i to nedavno-kada je jan prestao jesti preko dana, a meni par dana cice bile pune-pa sam malo ručno da smanjim napetost i ne eksplodiram user posted image   nekako mi je smao došlo od sebe i točno sma znala što da radim-nema šanse da bi to znala izvesti kada sam tek rodila....

    _____________________________

    JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


    "Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
    Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
    -Tagore-

    (Odgovor članu božica)
    Neposredna veza do poruke: 3
       RE: Ručno izdajanje
    9.3.2009 21:57:13   
    Ruža
    Ručno sam se izdajala kad je mlijeko nadošlo, ali u pelenu sao da smanjim napetost. Onda sm nabavila Aventovu izdajalicu i od tad je ona zakon!

    _____________________________

    Samo luda mama...

    (Odgovor članu njanja)
    Neposredna veza do poruke: 4
    Stranica:   [1]
    Stranica: [1]
    Idi na:







    Anketa

    Dudica.
    пеперутка16

    Do kada je vaše dijete imalo dudu?

    Oznake

    Sve najbolje!