|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prečesto micanje bebice sa bolovima
6.7.2013 12:56:04   
mariaLena
Ćao drage moje!Evo da vam svima posaljem veliku pusu i zamolim za vase savjete.Meni je ovo prva trudnoca,i sad sam skoro u 38 tjednu.Termin mi je 22,07. ali jucer nam je doktorica rekla da je nasa Franka jako nisko,pa da bi porinuće user posted image moglo i prije nastupitiuser posted image ...Ja stvarno ne znam sto je normalno a sto nije,pa bolje da pitam vas,posto sam novopecena trudnica.Jucer navecer sam osjecala jaki pritisak dole (kao da cu pisati svakih 5 sekundi),uzasno me bolila trtica user posted image ,a moja Franka je jedno 3 sata,da tri sata bez prestanka ko luda trcala po stomaku i razvlacila se tako jako,da nisam mogla ni pricati od bolova(inace nikad tako,malo zaboli u zadnje vrijeme jer je velika a sad vec ima malo mjesta,ali ovako,...ovo je bilo strasno bolno!!).Imala sam osjecaj da ce mi izaci kroz stomak van.Isla sam popiti jedan normabel od 2 mg,,nakon 3 sata,i onda se smirila,znam ni ja bas ne podrzavam te tabletice ali bas morala.Zanima me da li je netko imao takvo iskustvo,i da li je to normalno??Da se nije smirila,taman sam htjela zvati rodiliste.A citam stalno o trudovima,ne znam kako je to,i gdje pocinju,o istezanjima maternice(sta to znaci?),i kako da znam da su trudovi poceli i krenem u bolnicu jer da se mene pita ja sam skoro i jucer otisla..Nadam se da cete mi bar na nesto odgovoriti,posto imam milion pitanjauser posted image ..hvala svima,user posted image user posted image user posted image ....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prečesto micanje bebice sa bolovima
6.7.2013 13:35:07   
danijela8
Draga marialena, to ti je sve normalno, pred kraj je beba veća i teža i njeni udarci se osjećaju kao bol. Trudove ćeš sigurno prepoznat, većina ih osjeća kao menstrualne grčeve koji s vremenom postaju sve bolniji i u nekakvim intervalima... Ja prve trudove nisam prepoznala, ali nakon par sati kad su se ujednačili - definitivno znaš da je to - to. Samo bez brige i sretno!

(Odgovor članu mariaLena)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Prečesto micanje bebice sa bolovima
6.7.2013 21:26:35   
evanoi
ja sam tri noći prije poroda išla na wc petsto puta u 15 min... maleni mi je bio jako nisko. zadnju noć sam odlučila da neću tako trčati piškiti već trpiti pola sata jer mi se nije dalo... i nakon 15 min ne mogu izdržati, ipak odem... i bum - puknuo vodenjak... 14 dana prije termina rodio mi se pužić user posted image tako da... i ti si vrloooo brzo user posted image

(Odgovor članu danijela8)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Prečesto micanje bebice sa bolovima
7.7.2013 14:22:45   
mariaLena
hvala curkeee ..user posted image ...sad bas citam za disanje na porodu,posto nam na tecaju bas i nisu objasnili puno,sve nesto nabrzakaa...znaci do izgona na hi,hi,hi,hi ,a u izgonu kud koji mili moji user posted image ?user posted image ...tu citam da si kao zamislis neki krug krug na zidu,kontcentriras se na njega i dises hi hi hi,plitko i brzo ko user posted image user posted image ...znaci ne smijes prestati misliti na disanje,to pojacava bolove onda ili??user posted image user posted image

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Prečesto micanje bebice sa bolovima
10.7.2013 6:55:45   
inesica
Disanje ima veeeeliku ulogu na porodu, slusaj sto se ti babice reci, a mozes i doma vjezbati sada. To je najbolja stvar koja sam izvukla sa tecaja pred porod, stedi energiju i imam osjecaj da manje boli.
Ovako ide:
Mozes disati na nos ili na usta, probaj to kod kuce da se priviknes, nekome je tesko na usta npr.
-izmedju trudova dises polako i duboko, kao da se odmaras punim plucima, onako da ti je ugodno (ne da padnes u nesvijest od udaha)
-za vrijeme truda uzmes nesto zraka u pluca, znaci normalan udah, i nakon toga dises samo na usta udah-izdah (taj zrak sto si udahnula ostaje u plucima) plitko i brzo.

Stvarno to mogu savjetovati svim trudnicama, vjerujem da mi je velikim dijelom porod bio lagan samo zbog disanja.


_____________________________

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu mariaLena)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Prečesto micanje bebice sa bolovima
11.7.2013 17:02:45   
mariaLena
hvala Inesica user posted image ....drago mi je da si imala lagan porod,da bar i moj bude...evo cekam svaki cas,i lagana mi je frka iskreno user posted image ,ali valjda ce mi proci taj strah ,jer po prirodi sam inace strasljiva user posted image ..morati cu stisnuti zube i disati,evo vjezbam upravo,hvala na korisnom savjetu user posted image

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!