|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   jaslice - da ili ne
5.2.2012 0:17:57   
AntonijaV
drage moje, pomagajte :/

imam veliku dilemu : upisati malenu u jaslice ili ne??

Sad sam zadnja godina faxa..imam jos samo diplomski napisat i to planiram do ljeta napravit..nakon toga, naravno, tražit posao..
e sad, živimo sa svekrvom i Ona mi stalno govori da ne dajem malenu u jaslice, da ce je ona cuvati..a uz to ima svoj posao i još čuva djecu od MuzevogBrata. Tesko bi i meni bilo čuvat troje živahne djece, a ne starijoj baki....moji je ne mogu čuvati jer rade... a i meni bi s jedne strane bilo lakše da je u jaslicama, nego da se nekom 'molim'' i moram bit vječno zahvalna i ponizna... što se toga tiče – malenu bi upisala u jaslice..

ali...Problem mi je to sto će moja curica u peti mjesec dvije godine i prema tome kad krene u jaslice već će dvije i pol skoro imati...kako će joj biti u jaslicama?? stalno je okružna sa starijima, i igra se sa djecom starijom od sebe... ima li ikakva mogućnost za upis takvog djeteta u normalnu vrtićku grupu??(jer kod nas su i mlađi i stariji jasličari zajedno)

mame koje imate takvu situaciju, kakva su vaša iskustva?? pozitivne – negativne strane...??

MARIJA - 08. 05. 2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: jaslice - da ili ne
5.2.2012 8:09:07   
ELENA35
ja sam svakako ZA jaslice..a što se tiče te tvoje dileme zbog starije djece,ona sve do 3.godine ulazi u jaslićku grupu,i u toj grupi su djeca od 1-3 godine...kad su moji blizanci pošli u vrtić sa 2 i pol godine,u grupi je bilo i malenih,oni su bili jedni od starije djece u grupi...i inače,djeca se slažu super i sa onim manjima :) ne brini...user posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

(Odgovor članu AntonijaV)
Neposredna veza do poruke: 2
5.2.2012 9:14:33   
berny
Upiši ju u jaslice. Vidjet ćeš kako će sve ići. Ako nešto zapne, tu je baka. Sretno.user posted image

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 3
5.2.2012 12:42:22   
krijesnica3
i ja bi radije dala dijete u vrtić nego baki koja je opterećena još i s drugim unucima. kad bude u jaslicama budeš imala možda i vremena nešto i za sebe. moja kčerkica je išla s godinu dana odmah i super se uklopila jedino je znala biti često prehlađena jer je bilo zimsko vrijeme kao sad. ispisati ju uvijek možeš. sretno

Neposredna veza do poruke: 4
5.2.2012 14:28:34   
mayathebee
Ako imaš priliku upiši ju u vrtić! Uvijek baka može uskočiti. Neka se dijete socjalizira, a i lakše će se priviknuti dok je još mala! Moj kad se vrati sa čuvanja od baka, pravi je mali monstrum! Sve mu dopuštaju, koliko god razgovaramo s njima da ga treba odgajati. Oni jednostavno ne dozvoljavaju da plaće ili da mu nešzo ne dopuste. U vrtiću ipak postoji neki red!

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu krijesnica3)
Neposredna veza do poruke: 5
5.2.2012 14:54:08   
bubaMaja
Ako ti dijete nema pelene, zna samo jesti i pitati što treba onda možeš pregovarati s vrtićem da ju prime u vrtićku grupu umjesto jaslica... ne znam kakav je običaj u tvom mjestu, ali u Rijeci je to moguće (pogotovo jer je u jaslicama manje mjesta nego u vrtiću)

ja sam isto za upis, pa koliko ti treba koristi...

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 6
5.2.2012 17:54:16   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: berny

Upiši ju u jaslice. Vidjet ćeš kako će sve ići. Ako nešto zapne, tu je baka. Sretno.user posted image

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 7
5.2.2012 18:06:13   
svrcica
Ja bih svakako dala dijete u jaslice, prije nego li baki na čuvanje. Mislim da djeci trebaju druga djeca s kojom će se igrati. Baka i deda koliko god voljeli dijete ne mogu zamjeniti pravo dječje društvo. Ja sam trenutno na porodiljnom i svoje dijete ću upisati u jaslice ako uspijem naći posao poslije porodiljnog iako baka i deda žive u prizemlju iste kuće i oboje su u mirovini.

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 8
5.2.2012 18:18:44   
mala99
IZVORNA PORUKA: svrcica

Ja bih svakako dala dijete u jaslice, prije nego li baki na čuvanje. Mislim da djeci trebaju druga djeca s kojom će se igrati. Baka i deda koliko god voljeli dijete ne mogu zamjeniti pravo dječje društvo. Ja sam trenutno na porodiljnom i svoje dijete ću upisati u jaslice ako uspijem naći posao poslije porodiljnog iako baka i deda žive u prizemlju iste kuće i oboje su u mirovini.

Ja ne! Nitko me ne može uvjeriti da je malom djetetu od godine dana bolje u jaslicama, nego kod bake. Nakon 2 godine je neka druga priča.

(Odgovor članu svrcica)
Neposredna veza do poruke: 9
5.2.2012 19:27:16   
bubaMaja

IZVORNA PORUKA: mala99

Ja ne! Nitko me ne može uvjeriti da je malom djetetu od godine dana bolje u jaslicama, nego kod bake. Nakon 2 godine je neka druga priča.

ali ovdje je riječ o djetetu od 2,5 god

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 10
5.2.2012 22:07:11   
svrcica

Mozda si i u pravu kad kazes da je dijete od godine dana premaleno za jaslice, ali svatko je slucaj za sebe... Kod mene u selu i nema bas puno djece, a ona koja i jesu tu, puno su starija od mog sina, a i ja nikako ne zelim da baka i djed odgajaju moje dijete, jer je to ipak jako puno vremena koje bi provodili zajedno, a ne bi ga odgajali kako ja zelim. Vec od njegovog 3. mjeseca mi dosadjuju sa dohranom iako je dijete na mom mlijeku i nema potrebe (odlicno napreduje), pa kad se malome spava, oni ga zabavljaju, a i sto da kazem kad sam dijete uspavljivala uspavankom, a baka je dosla i pocela pjevat nesto svoje dok sam ja pjevala pjesmicu koju mu uvijek pjevam.... Zasto da ostavim dijete nekome tko mi ocito pokazuje da smatra sve radim krivo s njim, pa da mi iza ledja radi po svom? Ali to je vec tema koja ovdje ne spada...

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 11
5.2.2012 22:16:19   
mala99

Mozda si i u pravu kad kazes da je dijete od godine dana premaleno za jaslice, ali svatko je slucaj za sebe... Kod mene u selu i nema bas puno djece, a ona koja i jesu tu, puno su starija od mog sina, a i ja nikako ne zelim da baka i djed odgajaju moje dijete, jer je to ipak jako puno vremena koje bi provodili zajedno, a ne bi ga odgajali kako ja zelim. Vec od njegovog 3. mjeseca mi dosadjuju sa dohranom iako je dijete na mom mlijeku i nema potrebe (odlicno napreduje), pa kad se malome spava, oni ga zabavljaju, a i sto da kazem kad sam dijete uspavljivala uspavankom, a baka je dosla i pocela pjevat nesto svoje dok sam ja pjevala pjesmicu koju mu uvijek pjevam.... Zasto da ostavim dijete nekome tko mi ocito pokazuje da smatra sve radim krivo s njim, pa da mi iza ledja radi po svom? Ali to je vec tema koja ovdje ne spada...

Znaš, kad sam prvi put pročitala tvoj prethodni post i činilo mi se da u pozadini stoji neki problem sa starcima.

Lijepo od tebe šta si ovo iskreno iskomentirala. I u pravu si i u potpunosti te shvaćam, i ja bi tako postupila. I tom su slučaju jaslice svakako bolji izbor.

(Odgovor članu svrcica)
Neposredna veza do poruke: 12
6.2.2012 12:33:25   
svrcica

Znaš, kad sam prvi put pročitala tvoj prethodni post i činilo mi se da u pozadini stoji neki problem sa starcima.

Lijepo od tebe šta si ovo iskreno iskomentirala. I u pravu si i u potpunosti te shvaćam, i ja bi tako postupila. I tom su slučaju jaslice svakako bolji izbor.

:) Hvala. Na žalost, često je to tako u obiteljima...

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 13
6.2.2012 15:07:26   
Ninaa
Moja curka je krenula s godinu i pol, tih pol godine smo se nekako skrpali čuvala je moja mama i baka a ponekad i šogorica. Definitivno nisam da djeca od  godinu dana idu u jaslice ako ima drugog izbora. Moja je zavoljela vrtić tek negdje s 2 godine i stvarno sad voli ići ima prijateljice i kak sam ja doma na porodiljnom neće biti doma već svaki dan veli da idemo u jaslice i puno je napredovala od kad tamo ide. Pošto tvoja curka ima više od dvije godine misilm da je bolje da je daš u jaslice ako imaš mogućnosti. Tamo postoji neki drugi red nego kod bake koje sve dopuste i bit će ti lakše jel nećeš o nikome ovisiti. Da ima godinu dana bila bi protiv toga.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu svrcica)
Neposredna veza do poruke: 14
6.2.2012 17:51:39   
mala99
IZVORNA PORUKA: Ninaa

Moja curka je krenula s godinu i pol, tih pol godine smo se nekako skrpali čuvala je moja mama i baka a ponekad i šogorica. Definitivno nisam da djeca od  godinu dana idu u jaslice ako ima drugog izbora. Moja je zavoljela vrtić tek negdje s 2 godine i stvarno sad voli ići ima prijateljice i kak sam ja doma na porodiljnom neće biti doma već svaki dan veli da idemo u jaslice i puno je napredovala od kad tamo ide. Pošto tvoja curka ima više od dvije godine misilm da je bolje da je daš u jaslice ako imaš mogućnosti. Tamo postoji neki drugi red nego kod bake koje sve dopuste i bit će ti lakše jel nećeš o nikome ovisiti. Da ima godinu dana bila bi protiv toga.

Potpisujem od riječi do riječi....

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 15
10.2.2012 23:39:36   
AntonijaV
eto...mislim da ću ipak predati papire za upis u jaslice kad bude vrijeme za to..pa kad dođe vrijeme polaska vidjet ćemo kakvo će biti stanje, što sa mojim poslom a i ostalim..

Hvala vam puno na savjetima!!
nadam se da ćemo se i mi snaći :)

MARIJA - 08. 05. 2010.

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 16
11.2.2012 15:27:37   
martina33
kad ne bi bilo tih vražjih dječjih bolesti,moj bi sutra već bio u jaslicama...uf!

Neposredna veza do poruke: 17
13.2.2012 14:53:29   
niina
za jaslice,vrtić........a bolesti koliko nam teško bilo dječica trebaju preboljeti u svakom slučaju bolje dok su manji.

Moji anđeli;

M 13.03.2000.
J 28.11.2007.

Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!