|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Liker i sok od višnje
16.6.2009 10:24:43   
Thea
Imam puno višnja pa bi radila sok i liker.već sam radila prije dvije godine ,ali sam izgubila recept pa molim pomoć....

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Liker i sok od višnje
16.6.2009 10:26:56   
FIONA
operi staklenku...tavi višnje i zasipaj sa šečerom..poklopi...kada se šečer rastopi nadoliješ rakije...menije najbolje ipak od šljive ili kruške ali domaća i to je to...količina koliko čega ja ne mjerim več odokativno...ako voliš aleđe više šečera ako voliš jako, više rakije...-nadam se da sam ti malo pomogla ako je to kaj trebaš...user posted image user posted image user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu Thea)
Neposredna veza do poruke: 2
16.6.2009 10:27:26   
FIONA
IZVORNA PORUKA: FIONA

operi staklenku...tavi višnje i zasipaj sa šečerom..poklopi...kada se šečer rastopi nadoliješ rakije...menije najbolje ipak od šljive ili kruške ali domaća i to je to...količina koliko čega ja ne mjerim več odokativno...ako voliš aleđe više šečera ako voliš jako, više rakije...-nadam se da sam ti malo pomogla ako je to kaj trebaš...user posted image user posted image user posted image
i da mora biti na suncu dok se topi šečer!

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 3
16.6.2009 10:38:22   
cokolada
Ove godine radim po novom receptu.
Slozis red visnji, red secera, u sredinu stavis vaniliju i zalijes rumom.

Prijasnjih godina sam radila na isti nacin ali s rakijom i bez vanilije.

(Odgovor članu Thea)
Neposredna veza do poruke: 4
16.6.2009 10:39:18   
Thea
Tako sam i mislila,ali ima dosta verzija da odmah i zaliješ rakijom pa tako stoji na suncu.Stavit ću samo  šećer i višnje pa kad se rastpoi rakiju...Hvala ti...Znala sam da ćeš ti odmah se javiti.user posted image user posted image user posted image user posted image   A kako sok.Čini mi se da preko noći ostavim da višnje odstoje sa šečerom,zatim ih dobro izgnječim,iscjedim i taj sok sa vodom i šečerom kuham...user posted image user posted image user posted image user posted image Da li je tako???Ja sam senilna pa zaboravljam...

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 5
16.6.2009 12:39:54   
cokolada
Za sok ti ne znam jer nisam nikada radila, ali moglo bi biti tako.

(Odgovor članu Thea)
Neposredna veza do poruke: 6
16.6.2009 12:55:03   
tikica_69
Ne znam to raditi....nikad nisam....

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 7
16.6.2009 13:20:01   
nedijeljka
3 kg očišćenog voća, samljeti na mašinu za meso, kod pogodnog voća odstraniti kožu. Prokuhati 2 l vode, ohladiti i uliti u voće na tu količinu dodati 4 dkg limunove kiseline stoji 12 h. Sutra procijediti te dodati šećer na 1 kg voća 1 kg šećera, stoji 24 h sa dodanim konzervansom povremeno promiješati. Na litru procijeđenog soka 1 kg šećera.
Kod mene se nekuha voće samo voda tako da valjda ostane nešto i kvalitetnoga u tom soku. Ja sam prošle godine imala gotovog soka 10 l. Pili smo ga ,a negdije do 4-5mj ne znam točno, znam samo da se nije kvario. Ovo je recept za sok od svakog voća s tim da višnje ne gulim i ne meljem samo očistim koštice, tako da na kraju kožu upotrijebim za đem. Voće poput breskve, šljive, marelice(kajsije) treba guliti i mljeti.

(Odgovor članu Thea)
Neposredna veza do poruke: 8
12.7.2015 22:13:46   
Ela28
Ja sam radila proslo ljeto visnjevac.Tako kao i ostale cure .U sirje staklenke stavila visnje pa secer pa rakiju i 40 dana na sunce .I dobar je malo je jaci jer sam koristila sljivovicu .A mama je isto tako ali prokuhala i njezin je bas ono fin i kremast ma odlican user posted image

(Odgovor članu nedijeljka)
Neposredna veza do poruke: 9
14.7.2015 11:18:51   
vandax
Ja radim liker ono red višanja, red šećera, ali na kraju stavim rum jer mi je finije. Jedne godine sam i Pepito stavljala. Odlični su.

(Odgovor članu Ela28)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!