Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:19:32
|
|
|
|
tikica_69
|
Možda znate, ali uvijek je dobro prenijeti takvu poruku. Čak i kad ne pržimo mnogo, to iskorišteno ulje bacamo u kuhinjski sudoper. A to je jedna najveća pogreška koju možemo učiniti!!! A zašto to činimo? Jednostavno zato, jer nema nikog tko bi nam objasnio pravilan način! Zato, najbolje što možemo učiniti je da nakon uporabe ulje iscijedimo u plastičnu bocu (vode, coca-cole...), čvrsto je zatvorimo i bacimo u kantu za smeće. Ako imate kompost - to je još bolje riješenje. A to je zato što, jedna litra ulja zagadi skoro jedan milijun litara čiste vode, a to je količina potrebna normalnom čovjeku za njegove potrebe punih 14 godina!!!! Ako se odlučiš proslijedit ovu poruku, okolina će ti biti zahvalna. Na kraju-krajeva, to je u korist svih nas!
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:23:18
|
|
|
|
Ruža
|
Redovito ga bacam ili u sudoper ili u wc školjku. Ovo nisam znala. Trudit ću se da ide u smeće.
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:24:04
|
|
|
|
koka
|
Nikad u odvod ne bacam takvo ulje radim kako si napisala ulijem u bocu pa zamotam s vrečicom i bacim u smeče..
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:24:47
|
|
|
|
tikica_69
|
ja sam isto jedna od onih koja ge uredno izlije u sudoper
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:25:53
|
|
|
|
ZVRK
|
ja ga redovito bacam-stavljam u plastićne boce ali ne radi okoliša nego zato što mi je mm rekeo da kada se ta mast nataloži na cijevi .....može sa vremenom napraviti veliku štetu, a isto vrijedi za fundač(talog)od turske kave
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 9:26:24
|
|
|
|
mariola
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 ja sam isto jedna od onih koja ge uredno izlije u sudoper i ja, lijena sam otić tri koraka van pa zalit jedan bor ali oću, obećajem da ću se popravit
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 10:21:51
|
|
|
|
Kika83
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 ja sam isto jedna od onih koja ge uredno izlije u sudoper i ja
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 11:19:51
|
|
|
|
božica
|
sudoper wc
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 11:43:06
|
|
|
|
Thea
|
IZVORNA PORUKA: božica sudoper wc I ja
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 11:54:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi ga izlijevamo u kanister i kad se napuni mm odveze na Uniju.
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 11:56:22
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: Mariachi Mi ga izlijevamo u kanister i kad se napuni mm odveze na Uniju. E to se zove prava ekoloska osvijescenost....bravo
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 12:02:25
|
|
|
|
zaba
|
uvije i samo wc,od sada ćemo štreberski
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 14:41:09
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
do sad je WC bio sakupljač, od sad boca
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 21:22:52
|
|
|
|
Marcus
|
vis nisam imal pojma da je to tak opasno i stetno
|
|
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 2.3.2009 21:28:49
|
|
|
|
njanja
|
wc
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 4.3.2009 1:09:31
|
|
|
|
Candy
|
Oduvijek ulje i "zoc" od kave bacam u wc školjku... Ali,hvala Tikice na ovim savjetima,svakako se čovjek zamisli kad takvo što pročita ...
|
|
RE: Kamo sa starim uljem od prženja i pečenja? 4.3.2009 7:53:11
|
|
|
|
dominik
|
ja ga dajem susjedu kaj se vozi na to
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!