|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Upis u školu i godine
12.11.2011 12:58:37   
Nika 24052006
Počela sam u zadnje vrijeme razmišljati o upisu N u školu.Ona sljedeću šk godinu nije obveznik,imat će tada 6 g i 4 mj.Nešto sam si mislila da ju pustim u školu,obzirom da je zaista velika(veća i od nekih sadašnjih prvašića),prepoznaje gotovo sva slova,lijepo piše riječi i kratke rečenice,zna dane u tjednu,boje,oblike,geometrijska tijela,broji do 20 i "normalno" i u nazad,strašno pamti,čak i "kilometarske" pjesmice,u zadnje vrijeme ju zanimaju matematičke operacije.Teta u maloj školi mi je rekla da nepreduje jednako kao i obveznici,i naglasila mi to za pamćenje,da je jako iznenađena koliko informacija ostane u njezinoj glavi.I da,ako bi išla u školu sa punih 7 g,bila bi jedini prvašić,nikoga nema osim nje...Nisam pametna šta da radim,ne bi ju zakinula za godinu dana bezbrižnog djetinjstva,a opet ne bi niti da joj bude dosadno u školi,jer ako nastavi ovako rapidno napredovati,dok krene u 1. razred,znat će i tablicu mn oženjauser posted image ...Ima li koja mama malih školaraca kakav savjet za mene?

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Upis u školu i godine
12.11.2011 13:19:09   
modesty blaise
Ja sam ti nekako za kasniju varijantu ,uvijek....čak i kad su curke u pitanju.
Ima vremena. Pa cijeli život bu nekaj morale učit. Ovo razdoblje do škole, im je jedino, baš skroz slobodno vrijeme njihovog djetinjstva i ja sam za to da im se taj period produlji što je god više moguće....
Ne brigaj dal bu joj dosadno u školi....

< Poruku je uredio modesty blaise -- 12.11.2011 13:20:37 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 2
12.11.2011 13:23:01   
Nika 24052006
Kod mene isto prevaguje da ju upišem kad ju i spada,ali,eto,tako sam malo razmišljala...Najviše mi je žao što će tada biti sama,a baš bi voljela da ima bar jednog prijatelja/prijateljicu iz naše okoline da idu skupa u školu...Baš sam našla kad ću ju roditiuser posted image

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 3
12.11.2011 21:28:41   
mišica 666
ja nisam za forsiranje ranijeg polaska u školu. ta godina ditetu puno znaći bez obzira kolko je ona spremna za školu.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

Neposredna veza do poruke: 4
12.11.2011 22:24:21   
maryann01
ja sam kao i modesty za kasniju varijantu tako je npr moj J krenuo u školu sa skoro sedam i pol godina i nije mi ni najmanje žao zbog toga jer im godina puno znači da emocionalno bolje sazriju, i ne brini zbog društva upoznat će nove prijatelje u razredu

moj quatro
Josip 20.04.2002. 3350gr 50cm
Viktorija 24.07.2003. 3330gr 50cm
Andrej 27.01.2011.3500gr 52cm
Fran 17.02.2015.3200gr 50cm

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 5
12.11.2011 23:08:43   
inesica
Ja sam za da krene, kao sto sam rekla i na FB-u, ona jedva ceka ici u skolu. A na godinu ce biti sama u razredu. I ja sam isla sa toliko god. u skolu, i bilo mi je super, nikad nisam pozalila.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu maryann01)
Neposredna veza do poruke: 6
12.11.2011 23:44:22   
pticica
IZVORNA PORUKA: modesty blaise

Ja sam ti nekako za kasniju varijantu ,uvijek....čak i kad su curke u pitanju.
Ima vremena. Pa cijeli život bu nekaj morale učit. Ovo razdoblje do škole, im je jedino, baš skroz slobodno vrijeme njihovog djetinjstva i ja sam za to da im se taj period produlji što je god više moguće....
Ne brigaj dal bu joj dosadno u školi....

slazem se

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 7
13.11.2011 8:34:30   
tiny
moja M. je krenula sa nepunih 6 godina,jer je to kod nas obavezno,sa 6 g,a eto nju zakacilo da ih nije ni napunila bila.i mogu ti reci da se tako djeci oduzima godina,jer su oni jos mali,bez obzira koliko su napredni,i moja je napredna i ide joj skola,ali se vidi da im bas fali ta jedna godina igre.djeca su individualna,neki u M. razredu su stariji skoro citavu godinu,pa nisu dobri kao ona,eto ona je sad napunila tek 7,a vec je drugi razred.ja sam definitivno protiv ranijeg polaska u skolu,i da sam imala izbora da je ostavim jos jednu godinu,to bih i uradila.

mjenjam potpis....

(Odgovor članu pticica)
Neposredna veza do poruke: 8
13.11.2011 10:38:35   
kanader
ne treba izjednačavati intelektualnu i emocionalnu zrelost.velika većina današnje djece je vrlo bistro i pametno i vrlo često roditelji pogriješe jer smatraju da je to znak da su zreli za školu i školske obaveze. uzmite u obzir da kad dijete jednom krene u školu do kraja fakuteta nema stajanja.dakle, ja sam pristalica da im se da mogućnost bezbrižnosti i igre još jednu godinu.user posted image user posted image naravno, sve je to individualna roditeljska procjenauser posted image

letio sam nekad, letio i ja...imao sam krila ,krila leptira

(Odgovor članu tiny)
Neposredna veza do poruke: 9
13.11.2011 15:18:14   
Nika 24052006
Hvala svima na odgovorima...Slažem se sa ovim za emocionalnu zrelost,također smatram bitnim sposobnost koncentracije i svega ostaloga što se očekuje od djeteta kad je u školi...Moram priznati da je moja N dosta zrelija od nekih svojih vršnjaka(priča mi mama da sam ja takva bila),zanimaju ju neke stvari koje pet i polgodišnjake baš i ne bi trebale zanimati,ima svoj neki stav,sva je kao velika...Ne znam,imamo još skoro godinu dana,pa ćemo vidjeti...

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu kanader)
Neposredna veza do poruke: 10
2.1.2012 16:38:13   
berny
Nika, ona je spremna. no, nek se dijete igra. godina dana u kojoj će se igrati puno će joj značiti i ne može se kasnije nikako nadoknaditi. učit će cijeli život i biti u nekim režimima.
no, svaka majka najbolje pozna svoje dijete i sama će odlučiti ono što je za nju najbolje. sretno!

Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!