Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Sareni kokteli za djecu 1.3.2011 14:52:30
|
|
|
|
pticica
|
[/align ]Kremasti smoothie od višnje Sastojci: 2 šolje zamrznutih višanja (bez koščica) 1 šolja jogurta sa ukusom vanile 1 litar soka od pomorandže Kockice leda Stavite višnje, jogurt i sok u blender zajedno sa par kockica leda i miksujte dok se masa ne ujednači. Sipajte u čaše ili šolje. Ukrasite po želji. Savet: dodajte neko voće koje imate u kući za poseban ukus. Savet za velike sladokusce: probajte da vrh čaše umočite u sok dubine 1cm a zatim u šećer u prahu. Pink Lady Sastojci: 1½ šolje mleka 2 kašike ceđenog limuna 1 kašiku Grenadinea (od šipka, za dodavanje boje) 1 kašika kristal šećera 6 kockica leda Priprema: sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne nestane led. Poslužite odmah. Dečija Sangria Sastojci: 1½ litara soka od grejpfruta 1 litar kisele vode (ili limunade) ½ ananasa (iseckanog na sitne komadiće) 1 pomorandža (iseckana) 10 kockica leda (smanjite ili dodajte po potrebi) Prprema: pomešajte sok i kiselu vodu u velikoj činiji. Dodajte voće i kockice leda. Izmešajte i služite. Mojito od jabuke Sastojci: 75ml soka od jabuke 75ml kisele vode 1 lime (zeleni limun) 1 list nane 1 kašičica vanil šećera Priprema:Iseckajte lime, dodajte vanil šećer i nanu i sve to izmeljite avanom. Stavite u čašu, dodajte par kockica leda i sipajte sok od jabuke do 2/3 čaše. Dodajte kiselu vodu po ukusu i promešajte. Ukrasite komadom jabuke i zelenog limuna. Mesečina Sastojci: 3 šolje (750 ml) ohlađenog soka od ananasa bez šećera 3 kašičice sladoleda od jagode 1 banana 4 višnje (za ukras) Priprema: izmiksajte sladoled i iseckanu bananu sa sokom (dovoljno je 30 sekundi). Ukrasite višnjama i poslužite. Prosta pina colada Sastojci: sok od ananasa, sladoled od kokosa i zdrobljeni led Priprema: Izmiksajte sok od ananasa i par kockica leda u blenderu, stavite u čaše i lagano dodajte sladoled. Orange koktel Sastojci: sok od pomorandže, isceđeni sok od limuna i zdrobljeni led Priprema: Izmiksajte sok od pomorandže sa ledom u blenderu i sipajte u čaše. Nakon ponoći (After midnight) Sastojci: mleko, kakao u prahu i malo šlaga Priprema: Dovoljno je da u jednu šolju mleka dodate dve kašičice kakao praha (ili po uputstvu sa pakovanja), odozgo stavite malo šlaga (dobar je i kupljeni šlag u spreju) i ukrasite ga raznobojnim mrvicama. Mleko možete služiti hladno ili ga malo zagrejati. Savet: umesto kakao praha možete da koristite i svima nam dobro poznati “Čokolino” ali će vam možda biti potrebno veće pakovanje jer njega vole i “stariji” gosti. Baby koktel Sastojci: sok od ananasa i malo šlaga Slatko ime za sladak koktel. Ako mislite da se deci ime neće dopasti, jer ih asocira na to da su još mali, uvek mu možete promeniti naziv u Beli tropic. Bananita Sastojci: banana, zdrobljeni led i mleko Priprema: Očistite i iseckajte dve banane, stavite ih u blender i dodajte dve kockice leda i čašu mleka (koje možete da dodate ako je napitak previše gust). Zavisno od ukusa možete dodati i malo meda ili šećera u prahu za slađu varijantu. Savet: za promenu ukusa dovoljno je da dodate dva pakovanja voćnog jogurta i obojite ovaj koktelčić drugom bojom.
< Poruku je uredio pticica -- 1.3.2011 14:53:43 >
|
|
|
|
RE: Sareni kokteli za djecu 3.3.2011 15:32:35
|
|
|
|
Njofra
|
Hvala ako ikad zatreba neka se nađe. Zgodna dekoracija.
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!