Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 6.9.2011 21:35:24
|
|
|
|
Ira_
|
Obzirom na navedeno, pretpostavljam da si joj uvela i kravlje mijeko. Ako jesi, onda za doručak klinci jako vole kruha i krem sira ( abc, ili neki drugi ), pašteta na kruhu?
|
|
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 6.9.2011 21:46:13
|
|
|
|
mamacita
|
Ja svojima tako rano nisam davala salame i pastete, od toga nema apsolutno nikakve hranjive vrijednosti. Jaja su zdrava, moji su ih jeli kao kajganu najcesce, s malo soli, ponekad bi u to naribala malo sira. Kuhala sam im zobene pahuljice sa mlijekom pa u njih stavila zgnjecenu bananu, malo vanilin secera (za okus). Psenicni griz s mlijekom, i s mrvicu secera za okus.
|
|
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 6.9.2011 22:00:27
|
|
|
|
mayathebee
|
Nisam ni ja za paštete baš. Niti ja ih ne jedem. Salame tu i tamo, neku dječju poli i sl. A svježi kravlji sir sa keksičima i bananom? Moj to manđa ko lud, sad ima 8 mj. Pa cornflakes, palenta na 100 načina, neke žitarice, ako ne daješ sa kravljim, možeš i sa rižinim mlijekom, ono je slatko pa ga klinci vole.
< Poruku je uredio mayathebee -- 6.9.2011 22:01:55 >
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 6.9.2011 22:03:02
|
|
|
|
kanader
|
apsolutno ne paštetu i salamu, hrenovke isto tako...žene su lijepe prijedloge dale,sviđa mi se ovaj sir s bananom u paštetama i hrenovkama kao i salamama je jako puno konzervansa i na žalost ništa kvalitetnog
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 0:42:28
|
|
|
|
lilia
|
IZVORNA PORUKA: uplašena mama Uvela sam hrenovke,dukatino,marmeladu (ali malo na žlicu).jaja baš ne voli ,salamu joj dam tu i tam .Šta bi joj još mogla dati? Nemoj davati paštetu ni hrenovke. To stvarno nije zdravo. Imaš vremena jer to će uvijek htjeti jesti. Davaj mu što zdraviju hranu dok je maleni jer sad mu možeš svašta uvaliti a pola od toga poslije neće htjeti ni pogledati. Evo ja svom dajem otprilike ovako pa ,možda ti šta pomogne: Ujutro dajem mlijeko doručak: voće i milupine žitarice prije spavanja (oko 13) hipp good night papica koja se radi sa vodom (neće uvijek) poslije spavanja: meso i povrće, neki put sa rižom, fažol i ječam sa palentom, možeš bilo što... oko 19 jogurt ili svježi sir sa voćem, neki put griz sa naribanom jabukom prije spavanja neka fina kašica ili mlijeko sa malo frutolina, keksolina... Za sada sve prihvaća i uglavnom smo zadovoljni.
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 9:51:30
|
|
|
|
modesty blaise
|
Hrenovke, salame , jaja(djeci do godine dana pažljivo s jajima) i ostalebezvezarije IZBACI prontno iz prehrane .... niš od toga ne valja.... ima tek 9 mj i bilo bi dobro da se bar donekle držiš zdrave prehrane...ima vremena za ove ostale stvari, na žalost, jest će ih ionako ubrzo... daj joj neku mlječnu kašicu od nekog lina ili neš slično ...može i kruh s namazom samo ne znam kak se od toga najede i kolko toga uspije prožvakat tak mala
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|
|
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 10:05:47
|
|
|
|
mariola
|
Slažem se s modesty.Moj je najviše volio namazati neki sir na kruh ili nešto od lina. I sad mu je najdraže pojest čokolino za doručak.
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 11:12:32
|
|
|
|
Marija majka
|
tako je dobro su ti sve napisale Nikako hrenovke, jaja i slične stvari tako rano . Jaja su opasna do godine. A ostalo je lose kvalitete za tako malu bebu. Radije daj sviježe kravlje nesto bilo šta. Pokušaj sa piletinom, teletinom i sličnim boljim mesom. I hrpom povrca i voca. Sretno.
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 12:11:29
|
|
|
|
beba24
|
Mi imamo 11 mjeseci i hrenovke i salame nisam ni pomislila da joj dajem. Jede lino za doručak-čoko, rižo, grizo, fruto...šta hoćeš... skuhaj joj griz, abc sir, jogurt...cornflakes... Mi još nismo ni kravlje mljijeko uveli-još ju držim na adaptiranom i planiram tako još neko vrijeme a onda ću joj kupit kozje. Kravlje mlijeko je za TELE namjenjeno...navodno nije dobro za malu djecu (za bubrege) ali otom-potom. Svi smo mi odrasli na kravljem mlijeku iako je u naše vrijeme to bilo ipak malo drugačije.... Jaja mi je pedijatrica rekla BJELANJAK NE do godine dana. Neznam kako ti je tvoja savjetovala al sa 9 sam ja svojoj tek tvrdo kuhani žutanjak počela davat. Nemoj brzat sa tim lošim stvarima.
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 12:12:53
|
|
|
|
lavica81
|
potpisujemIZVORNA PORUKA: beba24 Mi imamo 11 mjeseci i hrenovke i salame nisam ni pomislila da joj dajem. Jede lino za doručak-čoko, rižo, grizo, fruto...šta hoćeš... skuhaj joj griz, abc sir, jogurt...cornflakes... Mi još nismo ni kravlje mljijeko uveli-još ju držim na adaptiranom i planiram tako još neko vrijeme a onda ću joj kupit kozje. Kravlje mlijeko je za TELE namjenjeno...navodno nije dobro za malu djecu (za bubrege) ali otom-potom. Svi smo mi odrasli na kravljem mlijeku iako je u naše vrijeme to bilo ipak malo drugačije.... Jaja mi je pedijatrica rekla BJELANJAK NE do godine dana. Neznam kako ti je tvoja savjetovala al sa 9 sam ja svojoj tek tvrdo kuhani žutanjak počela davat. Nemoj brzat sa tim lošim stvarima.
|
|
[Obrisani korisnik] 7.9.2011 12:14:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 14:24:38
|
|
|
|
Ninjago
|
Hrenovke i pastete nisu za djecu te dobi a zutanjak moze nakon 9.mjeseca,po preporuci pedijatra sam dala i malome i maloj,to mi je super zamjena za meso jer nisu ni jedan ni drugi ljubitelji mesa.
|
|
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 14:25:50
|
|
|
|
pincirotvajler
|
d doručkuje lino od 8mj pa i dan danas,,oko 8h neko pecivo oko 10h i voće oko 12h
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 7.9.2011 14:31:30
|
|
|
|
beba24
|
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler d doručkuje lino od 8mj pa i dan danas,,oko 8h neko pecivo oko 10h i voće oko 12h -II- ...ručak oko 2-3, sirni namazi i sl oko 5 pa čokolino prije spavanja oko 9.
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 8.9.2011 7:17:13
|
|
|
|
uplašena mama
|
Paštetu joj nisam davala još ,hrenovku i salamu jela možda 2-3 puta do sad.Frutolino,keksolino,čokolino idr. sam joj dala ali nekako mi je to preslatko za doručak.Jaje je samo jednom probala i više ga nije htijel kao i palentu.mi nismo još prešli na kravlje mlijeko još smo na aptamilu2
|
|
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 8.9.2011 9:14:19
|
|
|
|
beba24
|
Nemoj ni žurit. A imaš raznoraznih pahuljica od mulupa i sl pa ako ti lino ne paše probaj s tim. A i griz skuhaš na tom mlijeku.. ja joj dodam i malo kakaa unutra-meni je finije tako.
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 8.9.2011 9:19:00
|
|
|
|
mamino zlateko
|
mi imamo 8 mjeseci,za dorucak,ili neki lino,ili abc svjezi sir ili jogurt s vocem...ima tolko kombinacija,samo treba malo maste..
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 8.9.2011 12:48:17
|
|
|
|
mayathebee
|
IZVORNA PORUKA: uplašena mama Paštetu joj nisam davala još ,hrenovku i salamu jela možda 2-3 puta do sad.Frutolino,keksolino,čokolino idr. sam joj dala ali nekako mi je to preslatko za doručak.Jaje je samo jednom probala i više ga nije htijel kao i palentu.mi nismo još prešli na kravlje mlijeko još smo na aptamilu2 Ja ti znam napraviti 100 ml Aptamila, unutra stavim dvije mjerice rižinih pahuljica da se zgusne, i dodam neko voče ili vočnu kašicu. Obožava to! I Milupine kašice što se rade s vodom su super, imaš za kupiti u Mulleru i sa manje šečera. Za kravlje mlijeko je rano, ali slobodno možeš kravlji sir ili jogurt pomiješati s vočem, i dodati malo keksa, rižinih pahuljica ili cornflakesa!
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 8.9.2011 19:35:41
|
|
|
|
uplašena mama
|
ti znam napraviti 100 ml Aptamila, unutra stavim dvije mjerice rižinih pahuljica da se zgusne, i dodam neko voče ili vočnu kašicu. Obožava to! I Milupine kašice što se rade s vodom su super, imaš za kupiti u Mulleru i sa manje šečera. Za kravlje mlijeko je rano, ali slobodno možeš kravlji sir ili jogurt pomiješati s vočem, i dodati malo keksa, rižinih pahuljica ili cornflakesa! _____________________________ hvala
|
|
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 8.9.2011 20:07:24
|
|
|
|
zg_cinik
|
IZVORNA PORUKA: beba24 Mi još nismo ni kravlje mljijeko uveli-još ju držim na adaptiranom i planiram tako još neko vrijeme a onda ću joj kupit kozje. Kravlje mlijeko je za TELE namjenjeno...navodno nije dobro za malu djecu (za bubrege) ali otom-potom. Svi smo mi odrasli na kravljem mlijeku iako je u naše vrijeme to bilo ipak malo drugačije.... Jaja mi je pedijatrica rekla BJELANJAK NE do godine dana. Neznam kako ti je tvoja savjetovala al sa 9 sam ja svojoj tek tvrdo kuhani žutanjak počela davat. Nemoj brzat sa tim lošim stvarima. baš si me nasmijala... kravlje mlijeko je za tele... a kozje za... i baš me interesira kaj je bilo drukčije u "naše vrijeme"... krave... mlijeko...il kaj...
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 8.9.2011 23:06:01
|
|
|
|
beba24
|
Dakle... Kravlje mlijeko se ne preporučuje bebama do prve godine života već se ono adaptira i na taj način se po sastavu maksimalno približava majčinom. Mi imamo 11 mjeseci i tu ide ono "još ju držim na adaptiranom i planiram tako još neko vrijeme a onda ću joj kupit kozje" A kozje mlijeko...neka istraživanja potvrđuju da kozje mlijeko ima antikancerogena svojstva, ono se probavi za oko 40 minuta, a kravlje za otprilike dva i pol sata, sadrži manje kolesterola i da ne nabrajam dalje ZAŠTO. A što se tiće "u naše vrijeme", ja neznam dali ti misliš da je kvaliteta mlijeka prije 30-40god bila ista kao danas? A ni krave nisu što su nekad bile...
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 9.9.2011 7:53:22
|
|
|
|
pincirotvajler
|
mislim ko i beba makar nisam protiv nikakvog mlijeka,u svem se da nać nekaj kaj nevalja i mi smo na kozjem,zato kaj d smeta kravlje
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 9.9.2011 9:04:07
|
|
|
|
beba24
|
"U modernoj proizvodnji mlijeka danas, kravama se daje goveđi hormon rasta. Njegova svrha je veće istiskivanje vimena kako bi se dobila veća produkcija mlijeka za 10-15%" Otišla tema u krivom smjeru...
|
|
RE: pomozite mi oko doručka za bebu 9.9.2011 21:22:56
|
|
|
|
zg_cinik
|
IZVORNA PORUKA: beba24 A što se tiće "u naše vrijeme", ja neznam dali ti misliš da je kvaliteta mlijeka prije 30-40god bila ista kao danas? A ni krave nisu što su nekad bile... beba 24... pretpostavljam da je "24" u nicku broj godina... kak možeš znat ikaj o mlijeku od prije 30-40 godina... da na spominjem čime su u to vrijeme hranili krave... slažem se da neka istraživanja vele da je kozje mlijeko puno zdravije...i ja tak mislim... al s druge strane...nedaju mi se nabrajat primjeri...ono kaj su istraživanja danas rekli da je super...sutra dojdeju nova istraživanja i vele da je jako štetno...
|
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!