|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Okretanje glave
24.7.2011 9:03:24   
ana85
Moja beba stalno drži glavu na desnoj strani. Ne znam jel to normalno za dijete od 3 tjedna. Pokušavam potaknuti da okrene glavicu na lijevu stranu, ali ne uspijeva. Kad ju sama okrenem na lijevu stranu ona opet vrati na desno.

< Poruku je uredio Zvonki -- 1.8.2011 8:17:37 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: okretanje glave
24.7.2011 9:06:36   
mišica 666
moraš ju malo forsirati na tu drugu stranu. nije to ništa strašno tako je i moja Luna ali nakon što smo je malo tjerali na drugustranu sve se vratilo kako treba bit. kad beba malo ojača i sama će to radit.  zakaći joj nešto šareno na tu drugu stranu možda pomogne.user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 2
24.7.2011 9:06:41   
Puli
vjerojatno je u tom položaju bila u maternici pa joj na desno bolje odgovarauser posted image

polegni ju na lijevu stranu,pa nek vježba vraćanje na desnouser posted image pa će s vremenom doći i do okretanja glavice u obratnom smijeruuser posted image

mamin najljepši Cvijet stigao je 6.1.2008.

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 3
24.7.2011 9:22:57   
lidac0605
Moras to napomenut doktoru jer postoji mogućnost da ima tortikolis-kod poroda pukne ovaj sternokleidomastoideus mišić na vratu i isto je simptom da drži beba glavu stalno na toj strani,al ak se ne liječi i ne vježba kod fizijatra,taj mišić sraste tak kak je i ostane skraćen pa za cijeli život i ko posljedica nemogućnost ravnog držanja glave...to se ne skuži odma po porodu.

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Puli)
Neposredna veza do poruke: 4
24.7.2011 9:26:13   
cuba
I moj R je isto u početku držao glavicu na desnoj strani pa nam je pedijatrica savjetovala da ga malo okrećemo i na lijevu stranu, kod nošenja i kod spavanja. Brzo se oni na to naviknu samo trebaš napomenuti pedijatrici.

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 5
24.7.2011 10:29:57   
mare00
Moja L voli vise gledati na lijevo al nam je ped to napomenula da je nocu stavljam na desni bok da spava i iza glave podvuci smotuljak napravljen od rucnika tak da nemoze zabacivati glavu, ojacat ce mu i druga strana samo ti bebu stavljaj na drugi bok da spava...user posted image user posted image
Nama sad  ped nije nista govorila, vjerovatno se popravilo, mislim nije to bilo nista strasno...al opet treba na vrijeme reagiratiuser posted image

Djeca znaju poslije koristiti samo jednu stranu npr lijevu pa dodje do odumiranja refleksa desne strane....

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 6
24.7.2011 10:59:17   
BruMa
Ovisi i o tome s koje strane ležiš sa bebom na krevetu.ako s desne beba je automatski okrenuta prema tebi.probaj leći s lijeve bebine strane pa ćeš vidjeti da li okreće glavu na lijevo.Tako su i moji oboje držali na desno jer sam ja uvijek ležala s njima s desne strane.Nisam nikad pomišljala da bi to mogla biti neka bolest,i hvala Bogu nije.

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

(Odgovor članu mare00)
Neposredna veza do poruke: 7
24.7.2011 13:23:59   
adryosijek
ja kad sam isla svoju malu kod fizioterapeuta na istezanje,vidila sam dosta djece tj beba kojima su vrat morale istezati,moras to obavezno reci doktoru pa cete ici na vjezbice,bolje sprijeciti nego lijeciti moraju se vjezbice raditi u korjenu,kasnije ce samo teze biti.moras obavezno to doktoru ili kome vodis bebu napomenuti..

< Poruku je uredio adryosijek -- 24.7.2011 13:29:43 >

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu BruMa)
Neposredna veza do poruke: 8
24.7.2011 13:28:34   
adryosijek
odi da te salju na vjezbice,istezanja ako je problem u tome,nema to veze s nicim drugim nego je ulezan vrat na jednu stranu,to nije za igru.jer sam isla na vjezbe i vidjela bebe s tvojim problemom.sad dok je mala ces to brze uspjeti,nemoj da zapustis to,kreni dok se moze lakse ispraviti,sretno i javi kako je bilo i sta ti je dok reko.

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 9
24.7.2011 14:35:07   
nancy
i moj mali je od pocetka bio stalno na jednoj strani.nema sanse da se okrene na drugu.ja bi ga postavila na desni bok i srolala nesto iza ledja al on bi glavicu okretao prema gore tj ulijevo i koprcao bi se dok ne bi zavrsio na ledjima i opet glava ulijevo.
skroz mu je glavica bila plosnata  na toj strani,a i uho mu se deformiralo,uopce nije lijepo kao ono drugo.
na prvoj kontroli nas pedica poslala na vjezbice i evo sad sa 6 mjeseci super spava i na lijevoj i desnoj strani.
glavica se malo izravnala ali jos je dosta "zalezana".obavezno na vjezbice jer kako je lidac gore rekla skratit ce mu se taj vratni misic i ostat ce posljedice.mi smo mu zamijenile i polozaj spavanja.
nista nije smjelo bit na lijevoj strani.bas nista.

Karlo.03.2009 mamin vragolan
Renato nam stigao-26.01.2011

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!