|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kada ste se počele otvarati?
11.11.2011 11:27:18   
fiola23
bila sam u ponedeljak na pregledu i dr je rekao da je vansko ušće otvoreno za 1 prst.sad mi se okrenuo 34 tj,a ovo mi je druga trudnoća.prva je nesretno završila u 28 tjednu jer sam dobila trudovei otvorila se skroz u 2 h.mirujem inaće,tu i tamo nesto sitno napravim kod kuće,nikakva naprezanja...čak sam možda malo i previše mirovala jer mi je dijagnosticiran dijabetes u trunoći i sad sam na inzulinu.nije mi spominjao ležanje u bolnici,tlak mi je ok,beba je po veličini i težini točno kak treba biti za ovo doba...al ja se svejedno bojim...nemam bolove,ništa jako i posebno,mislim da me sve boli čak i od tolkog ležanja..rekao dr nek još mirujem ko do sad 2 tjedna kad idem opet na kontrolu...zanima me kad ste se počele otvarati i vaša iskustva?veli dr da je to ni plus ni minus...mogu tak ostat otvorena do kraja bez obzira na kretanje,amogu se postupno otvarati i time skratiti porod...svjesna sam da se sve može promjeniti u sekudi,jer takomi je bilo prvi put..user posted image

< Poruku je uredio anaxx -- 11.11.2011 12:23:19 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kada ste se počele otvarati?
11.11.2011 12:02:31   
jelena j.
meni su trodovi poceli u 1 po noci u 6 sam dosla u rodiliste i nisam ni malo bila otvorena,tek oko 9 kad su me opet pregledali bila sam 4 prsta otvorena,inace sam se sporo otvarala tek u 15 do 6 sam rodila

< Poruku je uredio anaxx -- 11.11.2011 12:23:29 >

(Odgovor članu fiola23)
Neposredna veza do poruke: 2
11.11.2011 12:59:03   
fiola23
mislila sam u kojem tjednu?

(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 3
11.11.2011 13:09:41   
ruwenzor
počela sam se otvarati u 39 tjednu, na kraju prenijela 6 dana user posted image
izguraj još koji tjedan, ne žuri ti se, nek bebica uživa u bušici još malo
mislim da ne trebaš ležat 24 sata dnevno, ali se ne napreži, lagano šetkaj, miruj, odmaraj, noge na povišeno i tak to...
sretno user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu fiola23)
Neposredna veza do poruke: 4
11.11.2011 22:54:48   
cuba
Baš na samom kraju trudnoće, već sam bila 40tjedan.
Dobro ti je gin i rekao, možeš tako ostati i do kraja trudnoće a možeš se već i ranije početi otvarati. Nastavi polaganim tempom kao i do sada, bez nekog većeg naprezanja. Brzo će ti proći još ovih 6 tjedana i eto bebiceuser posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 5
12.11.2011 8:56:15   
fiola23
rekao jeon meni da ću najvjerovatnije roditi nešto prije,da nek tak računam radi preprema za bebu...al da svakak doguram do 36 tj,pa da ipak bude i bebica malo veća...nek samo dođe do 3 kilice,tak sam si ja nekak zamislila pa ću onda bit mirnija

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 6
13.11.2011 12:39:22   
MIHAELLA
TRUDNA SAM 29 TJEDANA OD 20-TOG TJEDNA SAM OTVORENA DVA PRSTA ALI DOK TOR JE REKAO DA NIJE NIŠTA OPASNO...ALI IMAM UŽASAN PRITISAK NA DONJI DIO TRBUHA..

(Odgovor članu fiola23)
Neposredna veza do poruke: 7
13.11.2011 13:11:52   
stars777
to sve ovisi o trudnoći kod mene je bilo ovako;u prvoj trudnoći sam se počela otvarati tjedan prije poroda,u drugoj sam bila od 8tj otvorena 2prsta dok u trećoj otvaranje je počelo tri tjedna prije poroda

Matija 28.09.1994.
Ivona 12.06.1999.
Lana 22.08.2010.

(Odgovor članu MIHAELLA)
Neposredna veza do poruke: 8
15.11.2011 11:18:22   
hehehe
s 39 tjedana, a prenijela 9 dana...

(Odgovor članu stars777)
Neposredna veza do poruke: 9
15.11.2011 11:26:05   
zara13
u 39-om tjednu jedan prst rodila u 42-om tjednu na drip

(Odgovor članu hehehe)
Neposredna veza do poruke: 10
15.11.2011 12:25:02   
Vjeverica ST
sad sam u 34 tjednu, otvorena sam 1 prst, od 28.og tjedna.
I ja osijećam pritisak.
U prvoj trudnoći se otvorila u 29 tjednu u roku 10ak sati.

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 11
15.11.2011 12:26:00   
Vjeverica ST
pardon, u 39. tjednu! rodila za 1 sat

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 12
15.11.2011 12:30:49   
Bebys
moze jedno pitanje

pomoc i misljenje mi ustvari treba

neznam sta znaci to OTVORENA...
ja sam sada u 29 tjedan usla ili sutra ulazim tako nekako bi trebalo biti tocno

i  osjecam samo dolje u vagini ili ti na otvoru tamo onih kostiju nemam pojma kako to da opisem pritisak i laganu ne ugodnu bol dali je to to malo sam se pipala sam dolje NE KUZIM DA SAM OTVORENA ISTA ali samo to osjetim

ps pitam vas jer mene ovdje VAGINALNO apsolutno nitko ne pregledava...nikada...user posted image

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 13
15.11.2011 12:32:15   
Bebys
inace sam rodila svoju R. prije dvije i pol godine bez ijednog truda i nista dolje nisam osjetila niti bila otvorena koliko ja znam

rodila na carski pa zato nemam pojma o nicemu prirodnom

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 14
15.11.2011 14:17:22   
pticica
ja sam bila jedan prst otvorena od sredine 7 mjeseca, dr mi je savjetovao mirovanje, cega se i nisam ba pridrzavala, ponasala sam se sasvim prirodno, tj kao i obicno

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 15
21.11.2011 17:45:00   
Marnie13
Jos od 21. tjedna skraćen rodnični dio ušća. U 25. tjednu prilično skraćen- stavljena na mirovanje. Sada u 35. tjednu, ušće i dalje kratko, mekano, ali čvrsto zatvoreno.
A ja potpuno bez kondicije!
Uh.

"It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities."

(Odgovor članu pticica)
Neposredna veza do poruke: 16
21.11.2011 18:06:24   
ribica1
prva trudnoća mi je završila u 24.tj. zbog naglog skraćivanja cerviksa, pa sam u ovoj trudnoći na mirovanju i evo dogurali do 36+1 tj.t. i danas na pregledu veli dr. da cerviksa još ima i da je ok, da se još ne otvaram!al vidim da piše u trudničkoj uloživo al dalje ne kužim šta piše!nadam se da je to okuser posted image

marnie kad ti je termin, vidim da smo ja i ti tu negdije, a i vidim da si iz Rijeke možda se i sretnemouser posted image

Moja dva anđela......
Luka i Eni - 02.01.2011.

Čuda se događaju...

I moje malo čudo je tu - 10.12.2011. Dora

(Odgovor članu Marnie13)
Neposredna veza do poruke: 17
21.11.2011 19:09:33   
adryosijek

IZVORNA PORUKA: Bebys

moze jedno pitanje

pomoc i misljenje mi ustvari treba

neznam sta znaci to OTVORENA...
ja sam sada u 29 tjedan usla ili sutra ulazim tako nekako bi trebalo biti tocno

i  osjecam samo dolje u vagini ili ti na otvoru tamo onih kostiju nemam pojma kako to da opisem pritisak i laganu ne ugodnu bol dali je to to malo sam se pipala sam dolje NE KUZIM DA SAM OTVORENA ISTA ali samo to osjetim

ps pitam vas jer mene ovdje VAGINALNO apsolutno nitko ne pregledava...nikada...user posted image

tak sam i ja mislila ali ta bol je samo tezina bebe koja tiska kosti,moguce da se kosti sire zato i bole,ali samo ginic moze kad pogleda da vidi kolko si otvorena,tak sam i ja mislila da mogu sama viditi ali ne..
rodila sam sasvim prirodno na termin sa INFUZIJOM kako je ona bestija sestra rekla (drip),bila sam otvorena samo 1 prst a drip me rasirio ko burence user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 18
22.11.2011 8:58:46   
fiola23
evo me nakon 2 tj...krenuo 36 tj,a ja ostala isto otvorenauser posted image ...a jako sam se brinula i skoro strogo mirovala..rekao dr da nek sad slobodno šećem i sve ostalo,naravno,ne štihati vrtuser posted image ...sve normalo dokle ide,kad mi je dosta stati...nemam neke velikebolove,beba se namjestila izgleda do kraja,veli dr da je sve ok i ak krenu trudovi da je to to...idem za 2 tj na prvi ctg da vidimo dal ima čega...sad ovaj tj si idem pripremit sve za bebu,još završni šoping...bojala sam se prije kad mi je prva trudnoća isto završila u 26 tj...sad sam pozitivnija i mislimuser posted image  da bude mi porod prošel samo tak...al sam optimističnauser posted image

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 19
1.12.2011 6:45:38   
Cmelica
Hi, bila sam na pregledu, 34 sam tjedan, i doc veli da sam se počela otvarati prst do 2, dao mi Parsisten tbl. protiv trudova i strogo mirovanje 3 tjedna. :((

(Odgovor članu fiola23)
Neposredna veza do poruke: 20
1.12.2011 7:48:23   
mirna
Sada s 39. tjedana jos niti za prst, u prvoj user posted image sam sa 39. tjedana u rodilistu (nakon sto mi je ispao cep i poceli trudovi) bila otvorena samo za prst... Rodila sam sljedeci dan 6 sati poslije dripa.

< Poruku je uredio mirna -- 1.12.2011 8:00:49 >

(Odgovor članu Cmelica)
Neposredna veza do poruke: 21
22.1.2012 10:49:44   
Tena2011
počela sam se otvarati još sa 2o tj i završila na serklaži, nakon skidanja šava, šetata cca 3 tj otvorena 3 prsta, i rodial dan prije termina :)

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 22
22.1.2012 13:09:54   
sarah_zg
u 42. tjednu nakon 3 gela, bušenja vodenjaka, 2 boce dripa i epiduralneuser posted image user posted image user posted image

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu Tena2011)
Neposredna veza do poruke: 23
13.2.2012 16:17:29   
vesle

IZVORNA PORUKA: pticica

ja sam bila jedan prst otvorena od sredine 7 mjeseca, dr mi je savjetovao mirovanje, cega se i nisam ba pridrzavala, ponasala sam se sasvim prirodno, tj kao i obicno

Ja sam bila također otvorena tri prsta već krajem 6 miseca trudnoće...prije nego šta sam ušla u 9 misec ginekolog mi je da uputnicu za rodilište jer je bia uvjeren da ću rodit,još sam uz sve to cilu trudnoću nosila nisko...
Nisam mirovaa ni malo,sve sam radila kao i inaće i puno se kretala...i na kraju rodila 3dana prije temina

(Odgovor članu pticica)
Neposredna veza do poruke: 24
12.3.2012 15:18:50   
bella 1
ja sam od 14 tjedna , 2mm, sad sam u 19 tjednu, na mirovanju sam, zadnji pregled mi je doktor rekao da je stanje isto tj. ne otvaram se dalje ali i dalje moram mirovati. Da li netko zna što točno utječe na prerano otvaranje, jer brisevi uredni, osim Candide ali koliko znam ona nema veze s otvaranje. Pa ako netko zna......? hvala unaprijed

(Odgovor članu vesle)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

posao
malizia

mislite li da je teško naći posao koji podrazumjva rad od 8 sati dnevno i da se subotom i nedjeljom ne radi :-(

da, teško je naći takav posao (86%)

lako (3%)

ne znam (11%)

Broj svih glasova: 103

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!