|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Jasličke grupe??? problemi
16.9.2010 19:07:13   
plavka
Zanima me dali ima više jasličkih grupa, kod nas u jasličkoj grupi su djeca od godine dana pa mislim do 3 gog. to mi se na početku činilo o.k.
Privikavanje nam je dobro prošlo do duše trajalo je 5 dana od početka po sat pa do spavanja pa cijeli dan, prvih dana vidjela sam kako moju D jedan mali davi te sam mu ja rekla da to nesmije raditi, drugi dan je ponovio, te treči dan kad je to opet napravio skrenula sam pozornost teti i dobila ogovor kako se on voli grlit i mazit ( čudan način grljenja) bilo pa prošlo... Od ponedjeljka sam počela radit te ju ja ujutro vodim u vrtić i počinje negodovanje i vrištanje, mm ju podiže kad ono porezotina preko cijelog obraza, naravno nitko nije vidio šta se i kako se desilo, počela se buditi noću svaka 2h i traži k nama u krevet, nemremo se naspavat ali pripisujemo to jaslicama i promjenama pa neka bude s nama danas mm dolazi po D. kad ono porezotina s druge strane lica, dolazim i ja doma da me nije odnjelo kad sam ju ugledala... Dijete mi izgleda kao mali ratnik, da nepovjeruješ... Mm je dobio danas odgovor da ju je jedna mala koja je veća izgrebla da je kao malo temperamentnija onak hellou, i ja sam temperamentna kad si vidim dijete, to nisu ogrebotine za mene već bih rekla posjekotine jer su veličine cca 3-4 cm i rekla mu je da joj je žao da nemre ona na kraj sa njih 17..... Glava me boli od svega, navodno je sastanak u ponedjeljak i ja bum rekla da nemrem tolerirat takvo ponašanje, mala mi više nespava po noći.. Želim da teta skrene pozornost tim roditeljima i nek joj odrežu nokte.... Oprostite mi na ovom dugom postu  ali nisam pametna kaj da radim.... Kad vidim mrvicu izgremanu sa obje strane lica duša me boli, ipak je razlika ona ima 1 god. i skoro 3 mj. a ovi veći oko 2.5 g valjda bi trebali razumjeniti nešto!!!

< Poruku je uredio plavka -- 16.9.2010 19:10:11 >


_____________________________

26.06.2009. naša ljepotica
stigla nam još jedna curka13.07.2013
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Jasličke grupe??? problemi
16.9.2010 19:18:25   
danery
o draga moja...tek je krenula ribica u jaslice...
a vjeruj mi da kad je teta sama,i da na glavi dubi a njih 17,ne može stići reagirati na sve,a gleda situaciju i nemoćna je...
trebala je svakako reći čim ste došli što je bilo pa da znate...
a ima i baš tako malih kikača koji se ne znaju kontrolrirati u snazi i pokazivanju naklonosti...nama je u grupi jedna curica tatu grizla od dragosti i umiljavanja,a drugu djecu je tako jako grlila da nisu htjeli blizu nje...
probaj porazgovarati s tetom nasamo i saznaj radi li to ta mala i drugima...a vjerojatno radi...a sastanak će ti mislim biti čisto informativnog tipa...pa bolje neki individualni razgovor...
sretno user posted image


_____________________________

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Brisano sporočilo]
16.9.2010 19:20:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu plavka)
  Neposredna veza do poruke: 3
   [Obrisani korisnik]
16.9.2010 19:24:48   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Jasličke grupe??? problemi
16.9.2010 19:30:33   
Anoniman
Sve me strah ovo čitati. Moj će bit najmlađi u grupi i krećemo uskoro. Dvije tete na 18 djece mi se činilo ok, a što više čitam vaše postove, više sam zabrinuta. Mi smo se počeli intenzivnije družit s djecom. Njih je četvero i tu su si negdje po godinama, tj. mjesecima i uopće nisu zainteresirani jedan za drugoga. Ovaj moj voli čupati za kosu svu djecu koja imaju kosu jer ih on kao tako ljubi i kaj ja znam. Morat ću ga od toga odučiti da ne bi bilo da nekoga tamo zaguti. Valjda će se ovi veći znati nekako obraniti.

Plavka, razgovaraj s tetama, ali se i strpi. Kažu da s vremenom postaje lakše i za nas i za dječicu.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Jasličke grupe??? problemi
16.9.2010 19:36:19   
niina
Prvi puta čujem da su u grupi djeca od 1-3god.Kod mojih su u grupi svi godišnjaci i uvijek je tako bilo i sa starijim sinom i inače.......razgovaraj svakako sa tetom......user posted image user posted image

_____________________________

Moji anđeli;

M 13.03.2000.
J 28.11.2007.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Jasličke grupe??? problemi
16.9.2010 19:37:32   
plavka
M sve je to meni jasno, navodno i mi imamo 2 tete ali je jedna na bolovanju i nisam je uopče vidjela te ovoj uskaču kolegice ali nek onda uzmu nekog za zamjenu dok se ova ne vrati.... Znam da bude i ugriza i svega ali ovo je lice unakaženo s jedne i druge strane!!!

_____________________________

26.06.2009. naša ljepotica
stigla nam još jedna curka13.07.2013

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Jasličke grupe??? problemi
16.9.2010 19:39:50   
pincirotvajler
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Jasličke grupe??? problemi
16.9.2010 20:11:25   
Ruža
Mi od sutra krećemo opet i jaslice, oslobodilo se mjesto u starijoj grupi. Moji su strahovi opet drugačiji, Đurac je pravi mali hahar koji voli i jače zagrliti i ugristi i udariti. user posted image  Sve moje metode od razgovora, ljutnje, kazne, po guzi, do toga da sam ja njega ugrizla, nisu urodili baš nikakvim plodom.
Glupo za reći ali voljela bih da naiđe neki veći hahar od njega koji će mu vratiti, možda onda shvati.user posted image
Žao mi je tvoje malecke, ali vjeru da ni nama roditeljima malih hahara ni malo nije lako. I nisam pametna što bi ti rekla. Trauma su im i same jaslice, Đurac je danima nakon prvog pokušaja imao more od njih, stalno govorio kako je plakao u vrtiću i da neće više ići.

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Jasličke grupe??? problemi
16.9.2010 22:51:06   
dikac
morate odmah reagirati i reći teti da ste dijete doveli bez ogrebotine, a pokupili je sa ogrebotinom. može se desiti, ali ne smije biti pravilo da ju takvu predaju, koliko sam skužila, nisu se ni ispričale.
primjetila sam ako mi malecki slučajno ima neku masnicu ili ogrebotinu, tete obavezno ujutro to naglase da ne bi ispalo da se to dogodilo u jaslicama. jednom mi se desilo da ga je netko tresnuo, ali su se ispričale pa mi je to bilo ok. napomenule su mi kada je ivan drugu djecu grizao da mu obavezno zabranim takvo ponašanje kući jer je skroz neprihvatljivo.
pretpostavljam da se nisu još uhodale jer su prilagodbe u tijeku i 1 teta je bolesna. obavezno se požalite i sigurna sam da će reagirati i da će pripaziti da se ne ponavljaju takve stvari.

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Jasličke grupe??? problemi
17.9.2010 10:11:24   
njanja
IZVORNA PORUKA: Kejt

Plavka, razgovaraj s tetama, ali se i strpi. Kažu da s vremenom postaje lakše i za nas i za dječicu.

 Ovo je potpuna istina. Razgovaraj sa tetama i reci da možeš tolerirati da se desilo 1 ili 2 x, ali da ćeš na 3. x sazvat sastanak sa ravnateljicom.Naravno da tete ne mogu imati 16 para očiju koliko je djece, ali mogu znati tko je ratoborniji, a tko se ne zna braniti pa malo više njih gledati....Između tvoje male i Ružinog Đurca ima paleta djece koja ne stvaraju probleme, pa prema tome se na tvoje dijete i "đurca" može obratiti posebna pažnja. Za 6 mj će i tvoja cura i Đurac biti super, vjeruj!!!Jan je u 12 mj došao sa šljivomk ispod oka, cura Lejla ga ugrizla, njena mama mi se ispričala.Opet ga je za nos ugrizla u 5 mjesecu, mama se opet ispričala.Ali šta sam ja jedno jutro vidjela u cca 6 mj....Ja dolazim u vrtić i dovodim Jana, a Lejla odmah skače na njega i grli ga...on trpi, trpi pa ga ona pusti...Onda ga ona pusti, a on ju povuče za majicu u stilu: ajde me i dalje grli....Znači nakon svega Jan se izborio i zna kako sa Lejlom....Bilo ih je stvarno slatko vidjeti, možda mi to ne razumijemo, ali oni imaju neki svoj način koji oni shvaćaju i na koji oni funkcioniraju.Probaj i razgovarati sa tim roditeljima čija mala čupa i neka joj svaki dan 100 x kažu da ne smije čupati....Moraš vjerovati da će sve doći na svoje, zaista je to istina..... A to što se noću budi je normalno, ona sada prolazi proces odvajanja od roditelja, puno ju mazi, čim dođe iz jaslica, ostavi kuću i prašinu i ručak i posveti se samo njoj....Tako će ona vrlo brzo shvatiti da kada dođe iz jalsica da ju čeka sretna mama za igru i maženje.... SRETNO

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Jasličke grupe??? problemi
17.9.2010 10:19:33   
Bubu
Vidim ja isti problemi na par topica ..user posted image
Ak ništ drugo lakše mi je da nas ima više, pa nekako shvaćam da je to sve normalno...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!