|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Hodalica..da ili ne?

Da
  16% (6)
Ne
  54% (20)
Povremeno i kratko
  29% (11)

Ukupno glasova: 37

(Posljednji glas : 12.7.2015 10:12:02)
(Glasovanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hodalica..da ili ne?
25.2.2012 9:12:10   
Tanjica Tanja
Ja nemam hodalicu, niti ću ju nabaviti, a nisam nigdje niti vidjela da se prodaju...Htjela sam vas pitati što mislite o hodalicama, jel ste stavljali bebe u njih? Znam puno mama čije su bebe "vježbači" uključujući i moju šogicu i svima fizijatri i ina struka kažu ni slučajno u hodalicu! Navodno dijete hoda u njoj na prstima, što nije ispravno i još koje kakvi razlozi. Ja svoje dijete nisam nikada mislila stavljati u hodalicu, nekako mi se čini da kad ona spontano krene sa ustajanjem na noge će onda tek biti spremna za hod, a hodalica mi se čini kao isforsirano tjeranje na hodanje. Šta vi mislite?user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 28.2.2012 15:17:32 >

Helena 11.05.2011. Mamina ljuba zuba!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Hodalica..da ili ne?
25.2.2012 9:18:14   
bubaMaja
nemamo hodalicu i protiv nje sam .. mi imamo razne vrste guralica za koje se dijete može držati i gurati kad već hoda ili kao naša, puže i gura ju...

mislim da se hodalice ako ih netko već ima mogu iskoristiti kad dijete stabilno sjedi da ih se stavi unutra da gledaju dok mama nešto radi i malo da mu se pokaže kretanje guranjem, kao neka zanimljiva vožnja, ali s tim da nogice ne dodiruju tlo.... to mi nije razlog za kupiti, ali ako netko ima može iskoristiti a da ne šteti djetetu...

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu Tanjica Tanja)
Neposredna veza do poruke: 2
25.2.2012 9:23:42   
adryosijek
ova tema postoji i vjerujem i vise njih...
naravno odgovori su 50:50 neke su za neke su protiv
meni svejedno ,ali nismo ju koristili zbog zglobova nogu user posted image
da je bila zdrava bi,sto neuser posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 3
25.2.2012 9:30:52   
mišica 666
nisam je kupovala ali sam dobila i koristila sam je da obavim šta po kući a djeca su za to vrijeme bila mirna. nijedno cura nije imala problema s hodanjem. da ju nisam dobila sigurno je nebi kupila ali kad sam je već imla iskoristila sam je.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 4
25.2.2012 9:33:00   
ana85
Ja imam hodalicu i može se namjestiti visina, tako da kad malu stavim unutra, punim stopalima je na podu. unutra ju stavim kad hoću nešto napraviti i nije dugo unutra. A i brzo joj dosadi, više joj se sviđa biti u vrtiću ili puzati po tepihu i dizati se uz krevet i tako..

Ema- 5.7.2011.

Neposredna veza do poruke: 5
25.2.2012 9:36:03   
lidac0605
Od mojih četvero,troje je bilo u hodalici i to ko Schumaheri,haha,nisu nikad puzali,prohodali sa 12-13 mj.Četvrti je bil priča za sebe,on je puzal i nije htel ni blizu hodalici,prohodal isto sa 12 mj.Nisam protiv,ne vidim nikakvih posljedica il razlike u motoričkom razvoju među svima njima.

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

Neposredna veza do poruke: 6
25.2.2012 9:58:22   
mayathebee
Isto kao i bubaMaja guralice da, a za hodalicu nikad nisam osjetila potrebu, i osobno mi se ne sviđaju! Ivano mi je puzao sa nepunih 6 mj. i prohodao sa 10,5 mj. pomoću guralice. Nismo ga ni za ruku nahodavali!

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 7
25.2.2012 10:17:10   
Anoniman
Moja je jednom pala s hodalicom, htjela je postanično nešto dosegnuti s poda, a posto curice imaju duze noge nego djecaci, hodalica joj je uvijek bila ispod struka, tako da se preokrenula i udarila. Na ravnom. Nikad je vise nisam stavljala u to čudo. Ali inače je bila sretna kada bi bila u tome...

(Odgovor članu mayathebee)
  Neposredna veza do poruke: 8
25.2.2012 10:27:53   
Nika 24052006
Ja sam za hodalicu.Moje su obadvije bile u njoj,i evo,hvala Bogu,posljedica nema nikakvih...Nisu bile po čitav dan,nego tako,kad moram obaviti nešto po kući,kad kuham,pa da ih ne landram po rukama.Nika je bila više u njoj,jer nije nikada puzala,tako da smo kombinirali,malo na ruke,malo u vrtić,malo u hodalicu.A Ines nije puno,jer je bila puzalica od nekih 6 mj,i to ju je više zabavljalo od hodalice.Ne znam,ja mislim da je cijela ta saga o hodalicama obično pomodarstvo,kao i mnoge druge stvari.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
25.2.2012 11:13:43   
pincirotvajler
heh jedna tema za posvaditi se user posted image t
hb u stanu nema mjesta za hodalicu pa nisam morala razm dal je ok il ne..

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 10
25.2.2012 11:51:23   
leilany
..da..

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 11
25.2.2012 12:01:03   
mala pcelica
koristila sam ju ,al tek od 7 mjeseci pa nadalje ...ja sam za,ali ne da se preteruje sa njom ,kad se koristi u nekim razumnim granicama mislim da ne moze sa steti

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 12
25.2.2012 12:37:16   
Bebys
ja sam hodala u hodaljci i prohodala sa vjerovali ili ne 9 mj. super neka beba sam bila...

seka je koristila hodalicu isto moja obje nemam nikakvih problema...

moja jedna je u hodalici bila R i nema problema sa hodanjem a i ovu malu cu stavljati cim bude za to sposobna...neka ona samo hoda...user posted image naravno nitko nestavlja djete cijeli dan u nju nego povremeno svako malo pa pauza...tako sam ja...malo igre malo hodalica malo vrtic...i tako u krug....

cak sam je i kupila i uopce nisam protiv nje nikada ni bila...

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 13
25.2.2012 13:07:20   
Ruža
U razdoblju dok je Đurac bio u toj dobi intenzivno sam tražila sva moguća istraživanja i informacije vezane uz tu temu. Nigdje nisam pronašla niti jedno znanstveno dokazano istraživanje o štetnosti hodalice na zdravlje djeteta. One zemlje koje su je povukle iz prodaje napravile su to iz sigurnosnih, a ne zdravstvenih razloga jer se bilježi puno opasnih padova uz upotrebu hodalice. Najviše onih niz stepenice, što me ušokiralo?user posted image
Đurac je bio u hodalici i uživao u njoj, naravno vremenski ograničeno.

Samo luda mama...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 14
25.2.2012 16:11:44   
sandras
Hodalice se načelno ne preporučaju iz više razloga. Prvi je pitanje neprirodnog postavljanja djeteta u uspravni položaj u kojem oči ne kontroliraju rad nogu, trup ne prati na prirodan način kretnje nogu a drugi je razlog što je zabiježen veći broj nesreća zbog neodgovarajuće izvedbe hodalica.

Ovo je napisao pedijatar M. Jovančević i potpuno se slažem s njim.

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 15
25.2.2012 18:26:12   
BUMBI
Ja ću samo napisati da smo ju koristili

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu sandras)
Neposredna veza do poruke: 16
25.2.2012 19:06:06   
magdalenaa
mi smo dobili hodalicu ali ja malu nestavljam u nju ,,još rano je počela sama stojati i hodati uz namještaj i dosta puže,,,,,,ja sam protiv hodalice,,jer ne stoje mi bebe u njoj nego sjede i odguruju se prstićima nekako mi nije privlačno,,,,,,

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 17
25.2.2012 20:56:17   
inesica
Tanjica Tanja, mislim kao i ti, da je to jednostavno nepotrebno, a k tome i stetno.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu magdalenaa)
Neposredna veza do poruke: 18
25.2.2012 22:02:53   
cuba
Nisam je koristila za R, nije mi ni palo na pamet da je kupujem.
On je dosta rano propuzao i već se sa 8-9 mjeseci penjao uz namještaj i polagano hodao držeći se uz njega a prohodao sa 10,5 mjeseci. Nekako mi je bila nepotrebna a i na sistematskom pregledu ga je pedijatrica pohvalila kako je jako stabilan na nogicama  (dok još nije prohodao samostalno) i na moje pitanje što misli o hodalici mi je rekla da bi ga bilo šteta stavljati u nju jer da u njoj djeca ne koriste pravilno mišiće nogu.
Tako da nisam za nju, ne namjeravam je kupovati niti za buduću djecu.

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 19
25.2.2012 22:28:07   
ivonina mama
moje cure su bile u hodalice,od šestog mj.,ali su obadvije bile dosta čvrste,rano su počele i sjedit i sve..a i ortoped mi je rekao da hodalica ne može utjecat negativno ako ne pretjerujemo,naravno nisu mi bile satima u njoj..a što se tiče sigurnosti,padova niz stepenice i sl.,pa pazimo svoju djecu..obadvije su mi prohodale s 11.mj.i nijedna ne hoda na prstima..meni je hodalica stvarno dobro došla..

IVONA,08.07.2009.
MATEA,14.03.2011.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 20
26.2.2012 7:21:10   
berny
Počeli smo ga stavljati kad se jako dobro oslanjao na noge i hodao uz prstiće ili uz namještaj. Hodalica mu je bila izvrsna zabava. Smijao se i uživao u vožnji. Iako izvrsno hoda, i sad ga, nedjeljom kod bake i dede malo stavimo u hodalicu. Sjedne i stišće gumbiće na hodalici. Kad završi s tom igrom, da nam do znanja da je gotov.

Hodalica je za njega oduvijek bila još jedna igračka.user posted image

(Odgovor članu ivonina mama)
Neposredna veza do poruke: 21
26.2.2012 11:42:15   
Indy
IZVORNA PORUKA: mala pcelica

koristila sam ju ,al tek od 7 mjeseci pa nadalje ...ja sam za,ali ne da se preteruje sa njom ,kad se koristi u nekim razumnim granicama mislim da ne moze sa steti
isto mislim. ja sam patrika stavljala u hodalicu, po malo. tako da je on lijepo i puzao i prohodao.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 22
26.2.2012 15:12:45   
stars777
Ja nikad nisam svoju djecu stavljala u hodalicu niti sam je imala i svi su super prohodali,sin i starija kćer sa 10mj, a najmlađa sa 12mj,a sad po mom mišljenju to je izbor roditelja dali stavljati djecu ili ne u hodalicu,osobno niti sam za niti protivuser posted image

Matija 28.09.1994.
Ivona 12.06.1999.
Lana 22.08.2010.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 23
26.2.2012 21:49:15   
lavica81
nismo je koristili jer mi je M od rođenja bila hipotonična zbog nedostatka kisika na porodu pa su nam je fizijatri zabranili.

sestra je koristila sa svoje dvoje i sve ok.

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

(Odgovor članu stars777)
Neposredna veza do poruke: 24
28.2.2012 9:52:34   
lilia
Nismo je koristili jer nam niti jedni prijatelji koji imaju djecu nisu koristili tako da mi je nitko nije nudio i čula sam da nije dobra. Možda da mi ju je baš netko "gurao u ruke" kao super stvar bi i prihvatila ali ovako...
Prošli smo bez nje bez problema.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!