Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: DRIP ILI EPIDURALNA,JE LI OPASNO? 15.7.2008 10:04:33
|
|
|
|
BUMBIKA
|
Ja nisam dobila drip na svu sreću jer sam čula da je to jako bolno(meni je i ovako bilo bolno dosta,ko zna kako bi mi bilo onda s dripom ).A za epiduralnu ja neznam kako je?
|
|
RE: DRIP ILI EPIDURALNA,JE LI OPASNO? 15.7.2008 10:19:04
|
|
|
|
koka
|
Za epiduralnu neznam al po onome što sa čitala vidim da ima za i protiv. Sve više cura se odlučuje za . Opasno? Pa nevjerujem. Dok drip sam oba puta dobila, ubrza da i pauze su kraće. Neznam kakvi su prirodni , al znam dok mi nisu dali drip oni moji su bili neredoviti i nimalo jaki kao s dripom .
|
|
|
|
RE: DRIP ILI EPIDURALNA,JE LI OPASNO? 15.7.2008 10:26:36
|
|
|
|
MILLA
|
znači sa dripom je bolnije ali brže,a epiduralnu ni nude za ublažavanje trudova,navodno si nakon toga iduča 3 dana oduzeta
|
|
RE: DRIP ILI EPIDURALNA,JE LI OPASNO? 15.7.2008 10:34:57
|
|
|
|
koka
|
Samnom u sobi su bile dvije cure koje su rodile uz epiduralnu. Oba dvije su imale glavobolju i bile su rasturene. To je zato što tokom poroda nisu ništa osiječale i od jednom kad popusti normalno da si rasturen. Oba dvije su šivane(al to nije zbog epid.) a jedna je imala malo problema tokom tiskanja jer nije tiskala kako treba. Kod normalnog poroda kad imaš trud tiskanje je drugačije, dok kod epiduralne ništa te ne boli a moraš tiskati i nekako nisi usklađen.Ova cura je rekla da je tiskala bolje da bi prije rodila. To je ona rekla. Sad neznam.
|
|
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 15.7.2008 10:35:22
|
|
|
|
mirna
|
Milla da je toliko opasno, ne bi toga provodili u bolnicama... Dripp ti daju u slučaju da nemaš vlasitith trudova ili ako nisu dovoljno jaki. Trudovi bole, ali ti pospješe porod. Epiduralna ti smanji bol.. ima ponekad i nuspojave, ali ako teško podnosiš bol ili se jako bojiš, može biti samo pozitivna.
|
|
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 15.7.2008 10:38:28
|
|
|
|
koka
|
Al ako misliš rodit u vodi epiduralna mi se čini da se ne primjenjuje.
|
|
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 16.7.2008 0:39:04
|
|
|
|
Elena
|
milla moja seka je rodila s epiduralnu i prezadovoljna je,mislim da je najbolje ti sama odluciti i resiti se na koi nacin ces doneti tvoje sunce na svjet jer vjeruj koliko zene ces upitati za savjet oko toga svaka zena dat ce tebi drugi odgovor,zato sreco odluka je tvoja (ja sam rodila s carskom jer sam morala,inace mozda bi odluka pala bas na epiduralnoj,ali ko bi to znao)
|
|
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 16.7.2008 6:54:41
|
|
|
|
božica
|
draga Milla ja sam prvi puta rodila uz pomoć DRIPA-bolovi su bili odvratno jaki-i pauze kraće-al sam i ležala na krevetu u toj svojoj muci a sada drugi puta nisu mi dali ništa-samo sam prohodavala trudove i disala pravilno--bilo je izdržljivije nego sa dripom i dok ležiš- oni znaju kada i koliko doze dripa treba dati trudnici
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 16.7.2008 8:07:53
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
heh, imam samo jedno iskustvo, ali za me vrijedno...prirodni trudovi su me šibali tak jako da nisam mogla hodati, a onda su mi na to uključili drip koji me rasturao još jače i da u kraćim pauzama (1-2 min). I ne bi to vjerojatno bilo tako strašno da sam znala pravilno disati i da sam mogla hodati...no sad 100% znam da ću za sljedeći porod otići na nekakav tečaj disanja, jer vjerujem da jako pomaže. Posljedice uzrokovane dripom, a koje osjećam i nakon poroda, su povremena (nesonsna) bol u križima (sada sve manje). Eto, to ti je to, ugl. treba razgovarati sa dr. da ti ne daju drip ako nije prijeko potrebno!
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 16.7.2008 14:07:19
|
|
|
|
njanja
|
Ja sam čula da drip stvarno ubrzava porod i pomaže...Dobila sam ga, ali su mi ga zbog stava bebe zadkom davali postepeno, ali mogu reći da me rasturao trud...Dok su bili moji, bilo je onako kao jači menstrualni bolovi, a s dripom mi je bol bila katastrofa, a sva sreća da su mi trudovi trajali 30 sekundi....(ostatak prič znate-carski rez...) Iako mi je puno žena reklo da bi se mučilo još satima da na kraju nisu povečali drip...Što se epiduralne tiče, mislim da sam negdje to čak pisala, babica mi je rekla da se za epi ne zna kakv su nuspojave jer se ne prate žene nakon toga.....kaže da bi bilo dbro kada bi žene koje su dobile epi, dolazile svakih godinu dana na kontrolu i to godinama...da bi se tek onda znalo koliko je epidurlan dobra, koliko nije....S druge strane, čula sam iz neke , ruke, da je jedan doktor rekoa da bi on zakonski uveo epiduralnu na porod Prijateljica mi je rodila sa epi i nije imala ikakvih posljedica.....I da, čula sam da u fazi izgona, oni smanje dozu epi kako bi žena surađivala i tiskala....Zbog toga žene ne osjećaju trudove, ali osjećaju izgo djeteta.....
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 17.7.2008 13:42:11
|
|
|
|
MILLA
|
Najbolji položaji za rađanje su stajanje, sjedenje, čučanje i klečanje, dakle uspravni položaji. Kod uspravnog tijela dobiva se nepohodna pomoć sile teže i omogućava se trtičnoj kosti prirodni odmak 2-3cm unatrag što povećava prostor zdjelice i olakšava prolazak glavice. Ovi položaji također potpuno rasterećuju međicu i mogućnost razdora je minimalna. Horizontalni položaji, pogotovo kad se leži ravno na leđima, su najgori mogući položaji za rađanje. Horizontalni položaji, uključujući polusjedeći položaj, jako opterećuju trtičnu kost koja zbog toga ostaje nepomična, pritišću bebinu glavicu uz majčinu aortu i tako smanjuju dovod krvi djetetu te prisiljavaju majku da rodi uzbrdo. U ovom je položaju pritisak na međicu vrlo snažan i neprirodan i često je potrebno učiniti epiziotomiju _________________________________________________________________ ako se varam,molim da me ispravite,ovo sam skinula na portalu...zar ne rađamo mi upravo tako,na leđima....za što piše da je najgori način. epiziotomija je vjerujem kad te režu dole i zbog tog položaja večinom ne prođeš bez šavova? http://www.ringeraja.com.hr/primalje-o-porodu_349.html
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 18.7.2008 19:28:32
|
|
|
|
alea
|
ja sam baš bila na pregledu u bolnici kada je doktor naručio jednu trudnicu za razgovor o epiduralnoj, da joj objasni prednosti i nedostatke jer je rekao da inače bez dogovora nikome ne daju epiduralnu ako se ne savjetuju s anesteziologom. rekao je da dosta žena zahtijeva epi od siline bolova i da ne razmišljaju o posljedicama, a kada im se prije objasni, da ih se dosta predomisli. sve mi je to izgledalo preozbiljno da bi sad uopće razmišljala o tome , a ja sam inače bila veliki pobornik epi. sada mogu reći da sam se predomislila i da ću probati izdržati! a što se tiče dripa....mislim da stručnjaci u bolnici bolje znaju od mene da li će mi trebati ili ne. ja se samo mogu nadati najboljem.
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 19.7.2008 12:10:57
|
|
|
|
tonkica
|
Moje iskustvo poroda je bilo stvarno OK! Primila sam drip, bolovi mi nisu bili tako strašni. Jedino mi je bila koma to što sam morala ležati na poluboku, priključena na CTG i sa dripom u drugoj ruci. Pa sam kad bi me ulovili trudovi ležala više bočno, što je uzrokovalo da mi se pomakne CTG i da se ne čuje bebino srce. Pa sam stalno bila u fazi trud, bok, kad bok popusti vraćam se na polubok i tražim otkucaje srca. Drago mi je što sam primila drip, ubrzao je stvar, nije me previše boljelo i brzo je brzo gotovo.
|
|
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 19.7.2008 12:12:57
|
|
|
|
Ruža
|
Bravo Tonkica! Nam koje smo još uvijek lijepo je pročitati takvo iskustvo!
|
|
|
|
RE: drip ili epiduralna, je li opasno? 9.10.2008 7:54:40
|
|
|
|
Mrvna
|
IZVORNA PORUKA: alea ja sam baš bila na pregledu u bolnici kada je doktor naručio jednu trudnicu za razgovor o epiduralnoj, da joj objasni prednosti i nedostatke jer je rekao da inače bez dogovora nikome ne daju epiduralnu ako se ne savjetuju s anesteziologom. rekao je da dosta žena zahtijeva epi od siline bolova i da ne razmišljaju o posljedicama, a kada im se prije objasni, da ih se dosta predomisli. sve mi je to izgledalo preozbiljno da bi sad uopće razmišljala o tome , a ja sam inače bila veliki pobornik epi. sada mogu reći da sam se predomislila i da ću probati izdržati! Je li tebi objasnio koje su moguće posljedice? IZVORNA PORUKA: božica draga Milla ja sam prvi puta rodila uz pomoć DRIPA-bolovi su bili odvratno jaki-i pauze kraće-al sam i ležala na krevetu u toj svojoj muci a sada drugi puta nisu mi dali ništa-samo sam prohodavala trudove i disala pravilno--bilo je izdržljivije nego sa dripom i dok ležiš- Ja planiram roditi u Vinogradskoj a tamo inzistiraju na krevetu (bar prema svim pričama koje sam do sad čula, daj Bože da griješim). Tako da se mogu osloniti samo na disanje, od hodanja ništa . Što je sa tens aparatićem kao sredstvom ublažavanja bolova? Koriste li to kod nas u bolnicama?
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
kucni ljubimacmarionetajeli potrebno rijesiti se kucnog ljubimca ako ocekujete ili imate bebu? da (
31%)

ne (
69%)
Broj svih glasova: 150Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!