njanja -> RE: drip ili epiduralna, je li opasno? (16.7.2008 14:07:19)
|
Ja sam čula da drip stvarno ubrzava porod i pomaže...Dobila sam ga, ali su mi ga zbog stava bebe zadkom davali postepeno, ali mogu reći da me rasturao trud...Dok su bili moji, bilo je onako kao jači menstrualni bolovi, a s dripom mi je bol bila katastrofa, a sva sreća da su mi trudovi trajali 30 sekundi....(ostatak prič znate-carski rez...) Iako mi je puno žena reklo da bi se mučilo još satima da na kraju nisu povečali drip...Što se epiduralne tiče, mislim da sam negdje to čak pisala, babica mi je rekla da se za epi ne zna kakv su nuspojave jer se ne prate žene nakon toga.....kaže da bi bilo dbro kada bi žene koje su dobile epi, dolazile svakih godinu dana na kontrolu i to godinama...da bi se tek onda znalo koliko je epidurlan dobra, koliko nije....S druge strane, čula sam iz neke , ruke, da je jedan doktor rekoa da bi on zakonski uveo epiduralnu na porod [image]http://www.ringeraja.com.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] Prijateljica mi je rodila sa epi i nije imala ikakvih posljedica.....I da, čula sam da u fazi izgona, oni smanje dozu epi kako bi žena surađivala i tiskala....Zbog toga žene ne osjećaju trudove, ali osjećaju izgo djeteta.....
|
|
|
|