|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Blitva
7.5.2012 10:29:41   
zlata2
Nije mi jasno kako namirnice poput graška, kupusa mogu ić ranije u dohrani nego blitva i špinat!
imam u vrtu domaće blitve i sad bih mu rado dala... Jel smijem?

< Poruku je uredio Zvonki -- 7.5.2012 13:01:57 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: blitva
7.5.2012 10:34:30   
pincirotvajler
meni je baš jasnouser posted image jer grahorice napuhuju,a kupus mom d i sad još smeta
iz vrta špinat i blitva zakonuser posted image ,,neznam kolko je beba ali ak je iznad 5mj bez beda

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu zlata2)
Neposredna veza do poruke: 2
7.5.2012 10:36:03   
anaxx
nama je blitva iz vrta bila prva za dohranu... kupus, grašak, ...  punooooo kasnije

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 3
7.5.2012 10:39:53   
mala pcelica
zlato ne znam gdje si pročitala da kupus i grah idu ranije od blitve i spinata,al mislim da svakako to nebi trebalo prvo uvrstiti u prehranu nego tamo teko od 10-11 mjeseci pa na dalje ... blitvu i špinat mu slobodno daj ako je,kako pinci kaze;iznad 5 mjeseci beba,pogodovo sto je iz tvog vrta user posted image

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 4
7.5.2012 10:59:46   
zlata2
Ma u skoro svakoj tablici koju sam našla tako piše.
Bebač ima 7 i pol mjeseci pa ću mu onda dati. Od povrća za sad uveli smo samo mrkvu, a pošto ima problema sa kakanjem, ne dajem mu je više pa sam htjela uvest još neko povrće, a domaće nemam ništa osim blitve.
Hvala vam ženske!

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 5
7.5.2012 11:57:31   
mala pcelica
ako ima tvrdu stolicu onda mu nebi trebala ni spinat davati,jer i on stvrdnjava,a za blitvu ne znam ...

(Odgovor članu zlata2)
Neposredna veza do poruke: 6
7.5.2012 12:09:32   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: zlata2

Ma u skoro svakoj tablici koju sam našla tako piše.
Bebač ima 7 i pol mjeseci pa ću mu onda dati. Od povrća za sad uveli smo samo mrkvu, a pošto ima problema sa kakanjem, ne dajem mu je više pa sam htjela uvest još neko povrće, a domaće nemam ništa osim blitve.
Hvala vam ženske!

to je vec veliki bebac daj mu za stolicu sljive i kasicu hipovu sa zitaricama a ja sam svom davala (nedavno napunio9mj) krompir mrkvu piletinu spinat s purom blitvu nekad s krompirom nekad s purom pa i malo sira onog mladog pusti ti tabele cak nisu sve ni iste daj djetetu sta mu pase i u cem uziva

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu zlata2)
Neposredna veza do poruke: 7
7.5.2012 12:43:08   
zlata2
mala pcelica, najveći je problem šta on nema tvrdu stolicu, nego ne zna kako opustiti mišić i kakati. Stolica se je stvrdnula od kad je počeo s dohranom, ali je onak kao glina, poprimi oblik guze. Mislim da je to dobro jer mu nije tvrda i u bobicama. Ak sam u krivu, ispravi me!

ucitelj, šopala sam ga sa šljivama, ali nije baš pomoglo. Čak mislim da ću doktoru...

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 8
7.5.2012 12:48:12   
ucitelj

mala pcelica, najveći je problem šta on nema tvrdu stolicu, nego ne zna kako opustiti mišić i kakati. Stolica se je stvrdnula od kad je počeo s dohranom, ali je onak kao glina, poprimi oblik guze. Mislim da je to dobro jer mu nije tvrda i u bobicama. Ak sam u krivu, ispravi me!

ucitelj, šopala sam ga sa šljivama, ali nije baš pomoglo. Čak mislim da ću doktoru...

pa kod mog je bilo isto tak ja nisam obracala paznju bilo mi je vazno da ima bar 1 u danu to mu je od dohrne jer treba se naviknut da jede nesto novo
sta si mu uvela sve od povrca mislim da si voce sve do sad davala

(Odgovor članu zlata2)
Neposredna veza do poruke: 9
7.5.2012 12:58:30   
zlata2
Al to navikavanje nama traje već mjesec i pol i sve je gore. Kod svakog cicanja ima nagon za kakanje i onda vrišti i plače dok kaka.
Jeli smo mrkvu, jabuku, bananu, šljivu, proso, rižine pahuljice, žgance, piletinu od nedavno...

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 10
7.5.2012 13:10:48   
betta
U tablicama špinat i blitva mogu ranije ako su svježi tj. ako se daju unutar 2 sata od branja, što sada bez problema možeš kad imaš u svom vrtu.

(Odgovor članu zlata2)
Neposredna veza do poruke: 11
7.5.2012 13:13:39   
ucitelj

Al to navikavanje nama traje već mjesec i pol i sve je gore. Kod svakog cicanja ima nagon za kakanje i onda vrišti i plače dok kaka.
Jeli smo mrkvu, jabuku, bananu, šljivu, proso, rižine pahuljice, žgance, piletinu od nedavno...

pusti ga treba mu vremena da se navikne na novi osjecaj kakanja al pokusaj banane sto manje jer je teska i slatka a od povrca mozes slobodno blitvu ona je lagana tj blaga i ubaci mu malo spinata pokusaj pa vidi ja osobno ne bi isla bas odmah dr sacekala bi kontrolni pregled pa vidla kakonapreduje a ti odluci draga

(Odgovor članu zlata2)
Neposredna veza do poruke: 12
7.5.2012 14:25:46   
ruwenzor
zlata, stolica koju si opisala je ok, ali ako beba plače svaki put kad tiska možda da ipak pitaš pedicu, da nije nešt s probavnim traktom? I N se zacrveni kad tiska u pelenu (puno joj je lakše u tutu), baš se vidi da jadna tiska iz petnih žila, al nikad nije plakala
za blitvu sam isto čula da je ok do 2 sata nakon branja za malene do 10-11 mj, za veće ne treba biti tak friška

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Blitva
7.5.2012 17:54:04   
krijesnica3
pozdrav, i moj bebeč već mj.dana jede povrće:krumpir, mrkva i cvjetača i sve to kupujem jer nemamo još iz vrta. tako mu kombiniram obroke onda po danu sa voćem pa mliječnom kašicom, uskoro ću početi davati i piletinu. sad smo 7mj. stari

(Odgovor članu zlata2)
Neposredna veza do poruke: 14
7.5.2012 19:10:32   
ribica1
U čemu je štos to sa špinatom i blitvom da se moraju spremat u roku od 2 sata nakon branja?!
To fakat znači ako nemaš vrta kraj kuće ne bu beba ni jela to jer di da sad nabavim špinat nego da ga kupim?

Moja dva anđela......
Luka i Eni - 02.01.2011.

Čuda se događaju...

I moje malo čudo je tu - 10.12.2011. Dora

(Odgovor članu krijesnica3)
Neposredna veza do poruke: 15
7.5.2012 20:01:13   
mala pcelica
ma ribice moze djete da jede i spinat i blitvu ako je ubrano npr. juče .. odes na trznicu i zamolis tete koje prodaju da kazu kad je ubran i da ti treba za bebu svaka ce ti reci istinu,nebi trebalo da jede špinat koji je ubran nekoliko dana prije (ni ja ja prva nebi jela) a i nemoze da stoji toliko dugo sasusi se...ja se bavim prodajom povrca i mi dan prije pijačnog dana sve pripremamo svjeze,nema sanse da bi iznosili na trznicu nesto sto stoji nekoliko dana ubrano ,tako da nemozes fulati sa spinatom i blitvom da je stara jer skroz uvene ako je dugo ubrana...najbolje ceć to viditi ako je list jako tvrd onda znaci da je npr. ubrana juče ...eto ako sam malo pomogla svojim komentarom user posted image

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 16
7.5.2012 20:39:27   
ribica1
Ma jasno mi je to imam ja u vrtu i špinata i blitve al ne sad u ovo doba, tek ga sijemo ipak je to Gorski kotaruser posted image
Al mislim smiješna su mi ta pravila, mislim u roku dva sata, bez veze, pa jasno da joj neću dat staro povrće!

Moja dva anđela......
Luka i Eni - 02.01.2011.

Čuda se događaju...

I moje malo čudo je tu - 10.12.2011. Dora

Neposredna veza do poruke: 17
7.5.2012 21:39:21   
mala pcelica
pa vjerovatno u ta dva sata bi bilo najoptimalnije da se napravi jer poslje toga počinje da gubi vitamine i mirale koje ima u sebi, tj. količina im opada ...tako bar ja mislim user posted image drugog objašnjenja nemam...

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 18
7.5.2012 22:00:03   
bubaMaja
ovako, možete dati djetetu blitvu i špinat bez problema nakon 5-6 mjeseca života samo očistite korijen tj. ono u sredini lista... bebi se daje isključivo zeleno od lista (valjda ste me razumjele)
mene je isto zanimalo kako to da te namirnice idu kasnije nego po "nekoj logici" pa sam razgovarala s nekoliko pedica i nutricionista i to su mi rekli.. može im smetati jedino ta vlakna iz korijena lista i to je to, drugo im pomaže... čak štoviše od blitvice i špinata će lijepo kakat (zeleno da se ne prepadnete)

moja ima 15 mjeseci sad, blitvu i špinat jede od početka dohrane, sad ih jede i sirove u sokiću (smiksane) i nikad nije bila niti bolesna niti imala ikakvih problema... (Bogu hvala)
grahorice još izbjegavamo jer napuhnjuju tu i tamo pojede mrvicu nakon što je napunila 1.god.

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

Neposredna veza do poruke: 19
8.5.2012 11:55:55   
zlata2
Dat ću mu danas blitvu iako ju je mama jučer ubrala i sad je u hladnjaku, nadam se da će sve bit ok.
Zvala sam pedicu i rekla je da ga jako boli dok kaka jer se nije još naviknuo na čvrstu stolicu. Slobodno mu dam kamilicu, biogaiu ili lineks baby, a oboje (s obzirom da dojim) neka jedemo krušku i šljivu!

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Smatrate li da je istina; kad žena što duže doji, dijete ima bolji imunitet?

Oznake

Sve najbolje!