Blitva (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

zlata2 -> Blitva (7.5.2012 10:29:41)

Nije mi jasno kako namirnice poput graška, kupusa mogu ić ranije u dohrani nego blitva i špinat!
imam u vrtu domaće blitve i sad bih mu rado dala... Jel smijem?

pincirotvajler -> RE: blitva (7.5.2012 10:34:30)

meni je baš jasno[sm=smiley1.gif] jer grahorice napuhuju,a kupus mom d i sad još smeta
iz vrta špinat i blitva zakon[sm=bravo.gif],,neznam kolko je beba ali ak je iznad 5mj bez beda

anaxx -> RE: blitva (7.5.2012 10:36:03)

nama je blitva iz vrta bila prva za dohranu... kupus, grašak, ...  punooooo kasnije

mala pcelica -> RE: blitva (7.5.2012 10:39:53)

zlato ne znam gdje si pročitala da kupus i grah idu ranije od blitve i spinata,al mislim da svakako to nebi trebalo prvo uvrstiti u prehranu nego tamo teko od 10-11 mjeseci pa na dalje ... blitvu i špinat mu slobodno daj ako je,kako pinci kaze;iznad 5 mjeseci beba,pogodovo sto je iz tvog vrta [sm=smiley1.gif]

zlata2 -> RE: blitva (7.5.2012 10:59:46)

Ma u skoro svakoj tablici koju sam našla tako piše.
Bebač ima 7 i pol mjeseci pa ću mu onda dati. Od povrća za sad uveli smo samo mrkvu, a pošto ima problema sa kakanjem, ne dajem mu je više pa sam htjela uvest još neko povrće, a domaće nemam ništa osim blitve.
Hvala vam ženske!

mala pcelica -> RE: blitva (7.5.2012 11:57:31)

ako ima tvrdu stolicu onda mu nebi trebala ni spinat davati,jer i on stvrdnjava,a za blitvu ne znam ...

ucitelj -> RE: blitva (7.5.2012 12:09:32)

IZVORNA PORUKA: zlata2

Ma u skoro svakoj tablici koju sam našla tako piše.
Bebač ima 7 i pol mjeseci pa ću mu onda dati. Od povrća za sad uveli smo samo mrkvu, a pošto ima problema sa kakanjem, ne dajem mu je više pa sam htjela uvest još neko povrće, a domaće nemam ništa osim blitve.
Hvala vam ženske!

to je vec veliki bebac daj mu za stolicu sljive i kasicu hipovu sa zitaricama a ja sam svom davala (nedavno napunio9mj) krompir mrkvu piletinu spinat s purom blitvu nekad s krompirom nekad s purom pa i malo sira onog mladog pusti ti tabele cak nisu sve ni iste daj djetetu sta mu pase i u cem uziva

zlata2 -> RE: blitva (7.5.2012 12:43:08)

mala pcelica, najveći je problem šta on nema tvrdu stolicu, nego ne zna kako opustiti mišić i kakati. Stolica se je stvrdnula od kad je počeo s dohranom, ali je onak kao glina, poprimi oblik guze. Mislim da je to dobro jer mu nije tvrda i u bobicama. Ak sam u krivu, ispravi me!

ucitelj, šopala sam ga sa šljivama, ali nije baš pomoglo. Čak mislim da ću doktoru...

ucitelj -> RE: blitva (7.5.2012 12:48:12)

mala pcelica, najveći je problem šta on nema tvrdu stolicu, nego ne zna kako opustiti mišić i kakati. Stolica se je stvrdnula od kad je počeo s dohranom, ali je onak kao glina, poprimi oblik guze. Mislim da je to dobro jer mu nije tvrda i u bobicama. Ak sam u krivu, ispravi me!

ucitelj, šopala sam ga sa šljivama, ali nije baš pomoglo. Čak mislim da ću doktoru...

pa kod mog je bilo isto tak ja nisam obracala paznju bilo mi je vazno da ima bar 1 u danu to mu je od dohrne jer treba se naviknut da jede nesto novo
sta si mu uvela sve od povrca mislim da si voce sve do sad davala

zlata2 -> RE: blitva (7.5.2012 12:58:30)

Al to navikavanje nama traje već mjesec i pol i sve je gore. Kod svakog cicanja ima nagon za kakanje i onda vrišti i plače dok kaka.
Jeli smo mrkvu, jabuku, bananu, šljivu, proso, rižine pahuljice, žgance, piletinu od nedavno...

betta -> RE: blitva (7.5.2012 13:10:48)

U tablicama špinat i blitva mogu ranije ako su svježi tj. ako se daju unutar 2 sata od branja, što sada bez problema možeš kad imaš u svom vrtu.

ucitelj -> RE: blitva (7.5.2012 13:13:39)

Al to navikavanje nama traje već mjesec i pol i sve je gore. Kod svakog cicanja ima nagon za kakanje i onda vrišti i plače dok kaka.
Jeli smo mrkvu, jabuku, bananu, šljivu, proso, rižine pahuljice, žgance, piletinu od nedavno...

pusti ga treba mu vremena da se navikne na novi osjecaj kakanja al pokusaj banane sto manje jer je teska i slatka a od povrca mozes slobodno blitvu ona je lagana tj blaga i ubaci mu malo spinata pokusaj pa vidi ja osobno ne bi isla bas odmah dr sacekala bi kontrolni pregled pa vidla kakonapreduje a ti odluci draga

ruwenzor -> RE: blitva (7.5.2012 14:25:46)

zlata, stolica koju si opisala je ok, ali ako beba plače svaki put kad tiska možda da ipak pitaš pedicu, da nije nešt s probavnim traktom? I N se zacrveni kad tiska u pelenu (puno joj je lakše u tutu), baš se vidi da jadna tiska iz petnih žila, al nikad nije plakala
za blitvu sam isto čula da je ok do 2 sata nakon branja za malene do 10-11 mj, za veće ne treba biti tak friška

krijesnica3 -> RE: Blitva (7.5.2012 17:54:04)

pozdrav, i moj bebeč već mj.dana jede povrće:krumpir, mrkva i cvjetača i sve to kupujem jer nemamo još iz vrta. tako mu kombiniram obroke onda po danu sa voćem pa mliječnom kašicom, uskoro ću početi davati i piletinu. sad smo 7mj. stari

ribica1 -> RE: Blitva (7.5.2012 19:10:32)

U čemu je štos to sa špinatom i blitvom da se moraju spremat u roku od 2 sata nakon branja?!
To fakat znači ako nemaš vrta kraj kuće ne bu beba ni jela to jer di da sad nabavim špinat nego da ga kupim?

mala pcelica -> RE: Blitva (7.5.2012 20:01:13)

ma ribice moze djete da jede i spinat i blitvu ako je ubrano npr. juče .. odes na trznicu i zamolis tete koje prodaju da kazu kad je ubran i da ti treba za bebu svaka ce ti reci istinu,nebi trebalo da jede špinat koji je ubran nekoliko dana prije (ni ja ja prva nebi jela) a i nemoze da stoji toliko dugo sasusi se...ja se bavim prodajom povrca i mi dan prije pijačnog dana sve pripremamo svjeze,nema sanse da bi iznosili na trznicu nesto sto stoji nekoliko dana ubrano ,tako da nemozes fulati sa spinatom i blitvom da je stara jer skroz uvene ako je dugo ubrana...najbolje ceć to viditi ako je list jako tvrd onda znaci da je npr. ubrana juče ...eto ako sam malo pomogla svojim komentarom [sm=smiley36.gif]

ribica1 -> RE: Blitva (7.5.2012 20:39:27)

Ma jasno mi je to imam ja u vrtu i špinata i blitve al ne sad u ovo doba, tek ga sijemo ipak je to Gorski kotar[sm=smiley36.gif]
Al mislim smiješna su mi ta pravila, mislim u roku dva sata, bez veze, pa jasno da joj neću dat staro povrće!

mala pcelica -> RE: Blitva (7.5.2012 21:39:21)

pa vjerovatno u ta dva sata bi bilo najoptimalnije da se napravi jer poslje toga počinje da gubi vitamine i mirale koje ima u sebi, tj. količina im opada ...tako bar ja mislim [sm=smiley36.gif] drugog objašnjenja nemam...

bubaMaja -> RE: Blitva (7.5.2012 22:00:03)

ovako, možete dati djetetu blitvu i špinat bez problema nakon 5-6 mjeseca života samo očistite korijen tj. ono u sredini lista... bebi se daje isključivo zeleno od lista (valjda ste me razumjele)
mene je isto zanimalo kako to da te namirnice idu kasnije nego po "nekoj logici" pa sam razgovarala s nekoliko pedica i nutricionista i to su mi rekli.. može im smetati jedino ta vlakna iz korijena lista i to je to, drugo im pomaže... čak štoviše od blitvice i špinata će lijepo kakat (zeleno da se ne prepadnete)

moja ima 15 mjeseci sad, blitvu i špinat jede od početka dohrane, sad ih jede i sirove u sokiću (smiksane) i nikad nije bila niti bolesna niti imala ikakvih problema... (Bogu hvala)
grahorice još izbjegavamo jer napuhnjuju tu i tamo pojede mrvicu nakon što je napunila 1.god.

zlata2 -> RE: Blitva (8.5.2012 11:55:55)

Dat ću mu danas blitvu iako ju je mama jučer ubrala i sad je u hladnjaku, nadam se da će sve bit ok.
Zvala sam pedicu i rekla je da ga jako boli dok kaka jer se nije još naviknuo na čvrstu stolicu. Slobodno mu dam kamilicu, biogaiu ili lineks baby, a oboje (s obzirom da dojim) neka jedemo krušku i šljivu!

Stranica: [1]