|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Štedna žarulja
18.2.2013 11:10:59   
LorVer
Žarulje sa žarnom niti u EU su već neko vrijeme povućene iz prodaje.
Kupuju se od tada fluo žarulje ili tzv štedne žarulje. Kolko nam te žarulje pomažu u štednji energije, tolko nam i odmažu.
Nisam sigurna kolk je tko upoznat sa time kako pravilno postupiti prilikom loma takve žarulje, pa evo dolje par naputaka.

Što poduzeti kada se kompakt-na fluo (štedljiva) sijalica razbije u stanu* (a što nije istaknuto na tvorničkoj ambalaži!)

-Otvoriti prozor i napustiti prostoriju. Provjetravati 15 minuta

-Sakupiti staklene ostatke sijalice korištenjem krutog papira ili kartona (nikako golim rukama obzirom da živa prodire kroz kožu)

-Lepljivom trakom sakupiti male fragmente stakla

-Pod obrisati vlažnim papirom ili krpom

-Ukoliko se preostali ostaci usisavaju, vrečicu iz usisivača nakon čišćenja treba izvaditi

-Sve predmete upotrebljene za čišćenje, kao i vrečicu iz usisivača, treba odložiti u plastičnu vrečicu, i dobro je zatvoriti

-Odjeću ili posteljinu na koje su pali dijelovi sijalice ne treba više upotrebljavati, već ih treba baciti

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Štedna žarulja
18.2.2013 20:30:20   
inesica
Dodatak: kupiti velike zalihe zarulja sa zarnom niti i uopce ne kupovati stedne otrovne zarulje! Tako i radimo.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 2
11.3.2013 14:09:16   
monstrum
U pola soba imamo štedne žarulje, dok je druga polovica kuće na starim klasičnim žaruljama... :)

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 3
11.3.2013 14:17:12   
LUNA000
Ovo uopče nisam znala, hvala na info, mi kući imamo pola-pola

A:31.10.2005.
N:27.12.2006.
L A 30.05.2011.

(Odgovor članu monstrum)
Neposredna veza do poruke: 4
11.3.2013 14:23:28   
niky88
mi imamo jednu štednu u kuhinji..i svaki put navečer palim nju i još jednu na napi..je mi je ova preslaba...

David 2008.
Lena 2010.

(Odgovor članu LUNA000)
Neposredna veza do poruke: 5
6.11.2013 18:57:26   
Ljubs
Hvala na informacijama. user posted image

(Odgovor članu niky88)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!