|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto djecu uključiti u sportske programe?

Uredništvo Ringeraje, 6.3.2016
Djeci je potrebno kretanje! Djeci je potrebna igra! Djeci je potrebna zabava!

image
Djeca i kretanje
/11


Djeci je potrebno kretanje! Kretanje je jedna od osnovnih potreba koje dijete mora zadovoljiti da bi se pravilno razvijalo.


Djeci je potrebna igra! Jer igrom djeca najbolje i najprirodnije uče.


Djeci je potrebna zabava! Jer zabavom obnavljaju svoju energiju i oslobađaju prostor za nova znanja.

 

Tjelesna aktivnost osnovna je čovjekova potreba od njegova rođenja do kasne starosti. Suvremeni uvjeti života i rada zaokupljaju čovjeka, ograničavajući optimalnu razinu tjelesne aktivnosti, zbog čega se mijenjaju i prehrambene navike. Upravo su to dva glavna razloga sve većeg broja pretile djece u društvu. Pretilost je jedna od najrasprostranjenijih bolesti suvremenog čovjeka, čiji su uzroci nedovoljna razina aktivnosti, nepravilna prehrana, genetski čimbenici, stil života, stres itd. Na žalost, pretilost je sve prisutnija u dječjoj dobi, što potvrđuje podatak da je ugroženo gotovo svako šesto dijete. Broj pretile djece od 80-ih godina naovamo u stalnom je porastu i danas je udvostručen. Istraživanja su pokazala da je konzumacija slatkih pića i voćnih sokova glavni krivac pretilosti u djece i mladih. Uz to, na negativne utjecaje televizije i ostalih medija koji reklamiraju takve proizvode posebno su osjetljiva upravo djeca. Djeca sve više slobodnog vremena provode mirujući u zatvorenim prostorima, uz računala, na kojima se igraju, gledajući televiziju. Istraživanja govore da djeca više vremena potroše na gledanje televizije nego na bilo koju drugu aktivnost, osim spavanja. Istodobno je utvrđeno da gledanje televizije proporcionalno utječe na količinu unesene nezdrave fast-food hrane, a smanjuje se unos zdravog voća i povrća.


Ako se kod djece već od najranijih koraka ne stvori navika sustavna tjelesnog vježbanja, postaju neaktivna i podložna svim negativnim utjecajima suvremenog života i rada u kasnijim fazama života. Zato je preporuka da se djeca predškolskog uzrasta najprije uključuju u organizirane programe u sklopu dječjih sportskih igraonica, što im omogućuje samostalno razvijanje intelektualnih i fizičkih sposobnosti putem igre i druženja. Pritom moramo voditi računa da se rad odvija pod stručnim vodstvom stručnih trenera i kineziologa, koji će odabrati najprikladnije kineziološke sadržaje primjerene dobnom uzrastu. Ako kod djece predškolske dobi na vrijeme razvijemo navike da budu tjelesno aktivni, možemo očekivati da će ih nastojati zadržati u nastavku života. Istraživanje znanstvenika s Northwestern Universityja utvrdilo je da će osobe koje su u mladosti bile fit u srednjoj dobi imati znatno manje teškoća sa zdravljem i prekomjernom tjelesnom težinom. Također je utvrđeno da dobra forma može reducirati posljedice prekomjerne težine, kao što su pojava visokoga krvnog tlaka i bolesti krvožilnog sustava, te smanjiti rizik od pojave moždanog udara i šećerne bolesti (dijabetesa), i to za trećinu.


Programi male škole sporta i gimnastike te baby-gym u organizaciji Sportskog društva OLYMPIC upravo potiču razvoj koordinacije i motoričkih sposobnosti djeteta te bude zelju u djetetu za gibanjem i kretanjem!


Sportsko društvo (akademija) OLYMPIC je prvenstveno centar specijaliziran za djecu predškolske dobi. Osnovano je sa ciljem planiranja i izrade sportskih programa te provođenja istih sa djecom. Svi naši programi koji se provode unutar vrtića verificirani su te odobreni od strane Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta te agencije za odgoj i obrazovanje kao i gradskog ureda za sport te se gotovo svi odravaju u sportskim dvoranama.


Sigurnost je prioritet te ukoliko organiziramo školu samo za određenii vrtić u istom terminu NEMA drugih polaznika. Za sve van-vrtićke aktivnosti organiziran je prijevoz. 


Svi naši djelatnici su sportski treneri za pojedini sport sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom i odraslima, a svi treneri koji rade sportske programe unutar vrtića su profesori kineziologije.


Za sve informacije i pitanja slobodno nam se obratite na mail: olympic@net.hr


Osim dječjih sportskih programa u mogućnosti smo Vam ponuditi i školu tenisa za odrasleizradu kondiciskih programa te provođenje istih (osobni trener), kao i sportske programe za žene (zumba, aerobik...)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Neposlušno dijete!?
U našoj je kulturi pojam poslušnosti usko vezan uz djetinjstvo i djecu. Biti dobar i poslušan krilatica je pod kojom su ...
6
Uzrok lošeg dječjeg sna
Ovo može biti vaš podsjetnik što treba izbjegavati kako bi vaše dijete imalo bolji san.
4
Kreativnim igrama do pisanja
Ako vaš prvašić muku muči s pisanjem, znajte da nije jedini, a i da to nije kraj svijeta. Razne vježbe i igre će mu pomo...
4
Dozvolite djetetu da bude dijete!
Normalno je da roditelji žele svojoj djeci sve najbolje i da se trude da ih odgoje što bolje mogu. Međutim, ponekad rodi...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!