|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Što se događa u tijelu majke tijekom porođaja?

Uredništvo Ringeraje, 20.9.2021
Grlić maternice mora se otvoriti 10 cm kako bi beba mogla proći. Tijekom završne faze dilatacije kontrakcije su najjače. Trajanje dilatacije razlikuje se od žene do žene u zavisnosti od položaja bebe i broja porođaja ukoliko ih je ranije imala.

/11


 

Ovaj VIDEO pokazuje što se točno događa u tijelu majke tijekom prirodnog porođaja. Opisan je cijeli proces: od prvih kontrakcija do trenutaka nakon porođaja.

 

Prije nego što se beba rodi, ona prolazi kroz membranu grlića materice, grlić materice i porođajni kanal. Porođaj uglavnom počinje s otvaranjem i proširenjem grlića materice.

 

Sve se događa zajedno s kontrakcijama koje čine da tkiva oko grlića budu mekša i tanja. Vodenjak može puknuti već tada, ali se to može desiti i u kasnijoj fazi porođaja.

 

Kontrakcije su obično nepravilne na početku i još ne toliko bolne. Kako vrijeme prolazi kontrakcije postaju češće i jače.

 

Grlić materice se mora otvoriti 10 cm kako bi beba mogla proći. Tijekom završne faze dilatacije kontrakcije su najjače. Trajanje dilatacije razlikuje se od žene do žene u zavisnosti od položaja bebe i broja porođaja ukoliko ih je ranije imala.

Kada je grlić materice u potpunosti otvoren, faza guranja počinje. Ovo je trenutak kada se beba izgurava kroz porođajni kanal.

 

PROČITAJ JOŠ: Beba spava u vodenjaku, doktori je bude

 

Beba obično prvo izlazi glavom i licem na dole. Ako pak kreće zadnjicom, prezentacija je zdjelična. Nakon glave, sljedeća izlaze ramena.

 

Ako pogledate k najširem dijelu glave on je pod pravim kutem u odnosu na bebina ramena. Beba se mora okrenuti kako bi i ramena izašla. Doktor ili medicinska sestra pomažu kod okretanja djeteta.

 

Nakon što se beba rodi, mora izaći i placenta i membrana. Majku će zatražiti da potiska još nekoliko puta kako bi i placenta izašla. Kada više nema opipljivog srčanog otkucaja u pupčanoj vrpci, ona se može prerezati.

 

Izvor: www.pregnancyvideo.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
6
Znakovi trudnoće
Neke žene odmah primjete znakove koji ukazuju na trudnoću, dok druge ne osjećaju niti jedan od tipičnih znakova, a opet ...
4
Drugi mjesec trudnoće
Što se događa u vašem tijelu u drugom mjesecu trudnoće? (engleski video)
4
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
4





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!