|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Recepti za romantični menu

Uredništvo Ringeraje, 14.2.2014
Provesti Valentinovo u ugodnoj domaćoj atmosferi, uz delicije koje ste samo pripremili, i nije tako loša ideja.
Ključne riječi:

image
/71


Romantičnu atmosferu možete stvoriti i u vlastitom domu. A uz nekoliko recepata za ukusni menu, ugođaj će biti potpun.

 

Uz malo truda, priredite sami, ili zajednički, za sebe i dragog delicije koja će rasplamsati strasti za ostatak večeri. Međutim, ovi recepti odlični su za bilo koje doba godine, a izmamiti će osmijeh na lice svakog muškarca. I žene, naravno :)

 

PREDJELO

Zapečeno povrće sa sirom i tjesteninom

Sastojci:

1 velika rajčica
6 većih brokula
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice maslaca
3 žlice bijelog brašna
4 šalice toplog mlijeka
1/3 šalice ribanog sira (po izboru)
2 žlice senfa
1/2 žličice soli
2 žličice crnog papra
2 žličice nasjeckanog svježeg timijana
2 šalice tjestenine po želji

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Narežite rajčice na kriške i stavite ih zajedno s brokulom u tavu na malo ulja i prepecite. Umutite maslac i brašno u lonac srednje veličine i stavite na vatru toliko dugo dok ne postane pjenušavo. Dodajte mlijeko. Miješajte dok se ne zgusne i nastanu mjehurići – cca. 3 minute. Maknite s vatre. U tu smjesu dodajte sir, senf, sol, papar i timijan. Umiješajte unutra napola kuhanu tjesteninu i brokulu i stavite u dublji protvan. Na vrh stavite rajčice i pecite oko 30 minuta.

 

GLAVNO JELO

Zapečena pileća prsa alla Milanese

Sastojci:

1 češanj češnjaka
1/2 šalice peršina
1/2 šalice krušnih mrvica
korica limuna
sol i papar
2 komada pilećih prsa
4 žlice maslinovog ulja
kriška limuna

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nasjeckani peršin s češnjakom stavite u malu zdjelu. Dodajte krušne mrvice, koricu limuna, sol i papar. Dodajte 2 žlice ulja i sve izmiješajte. Stavite pileća prsa u protvan s preostalim maslinovim uljem i po svemu dobro pospite smjesu. Pecite 25 minuta ili dok ne porumeni. Poslužite s kriškom limuna.

 


PRILOG


Kremasti špinat

Sastojci:


1 veća šalica špinata
malo soli i papra
2 žlice maslaca
1 žlica brašna
3/4 šalice mlijeka
1 glavica luka


Stavite špinat u veću posudu na srednje jaku vatru i posolite. Pokrijte i kuhajte 4-5 minuta. Prebacite u cjedilo i isperite pod hladnom vodom dok se potpuno ne ohladi. U tavi rastopite maslac, dodajte narezani luk i začinite solju i paprom. Miješajte dok ne omekša i porumeni, 3-5 minuta. Tome dodajte brašno te 3/4 mlijeka i miješajte minutu. Kuhajte lagano na srednjoj temperaturi, povremeno miješajući dok se ne zgusne. Možete dodati još mlijeka ako zatreba. Uklonite s vatre i pospite po skuhanom špinatu. Poslužite.

 


Pire krumpir sa sirom (ricottom)

par većih krumpira
2 žličice soli
1 1/2 šalice ricotte
1/2 šalice punomasnog mlijeka
3 žlice maslaca
1/2 žličice mljevenog crnog papra

Narežite krumpir na manje komadiće i stavite kuhati. Skuhanog ocijedite i usitnite. Umiješajte u njega ricottu, mlijeko, maslac, sol i papar. Promiješajte i posložite u posude koje je dozvoljeno staviti u pećnicu. U pećnicu ih stavite na kratko, tek toliko da porumene. Poslužite vruće.

 

 

SALATA

Salata od rajčice, kukuruza i avokada

Sastojci:


1 kukuruz
1 prepolovljen avokado, bez koštica, oguljen
1 manji luk, tanko narezani
2 žličice svježeg soka od limete
1 žlica biljnog ulja
malo soli i papra

Stavite kukuruz u zdjelu. Dodajte rajčicu, avokado, luk, sok od limete i ulje. Začinite soljom i paprom te lagano promiješajte.

 

 

DESERT


Mousse od čokolade

Sastojci:


4 rebra poluslatke čokolade, sjeckane
2 rebra gorke čokolade, sjeckane
2 velika žumanjka
1 1/2 žličice kakaa u prahu
5 žličica šećera
1 1/2 slatkog vrhnja

Rastopite čokoladu na pari. U posebnoj posudi umiješajte žumanjke, kakao u prahu, 4 žličice šećera i 1/2 šalice vrhnja. To prokuhajte na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, 2-3 minute. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi. Izmiksajte preostali dio vrhnja i žličicu šećera dok ne bude smjesa srednje tvrda. Zatim tu smjesu izmiješajte lagano s čokoladnom smjesom. Rasporedite u male čašice i držite u hladnjaku barem 20 minuta prije posluživanja. Po tome pospite kockice čokolade, po želji.

 

izvor: www.delish.com
www.marthastewart.com

 

 

U Rijeci otvoreno prvo izdanje Plesnog zbi...
U Rijeci je protekle nedjelje otvoreno prvo izdanje Plesnog zbirkusa - festivala suvremenog plesa i novog cirkusa koji s...
6
Ljekovite biljke za bebe i djecu
Bolesti djece uvelike se razlikuju od onih kod odraslih, čak i ako se radi o istim bolestima. Mnoge ljekovite biljke nis...
3
Kako pomoći djetetu da nauči engleski jezik?
Dijete najbolje uči kroz igru, pjevanje i pokret. Jedna od omiljenih igara svakako jest memory s kojom možete učiti bilo...
3
Igra
Glavna svrha igre je razvoj djeteta. Pošto se javlja u svim kulturama svijeta jedna je od temeljnih djetetovih potreba.
3


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:




Anketa

Zanemarujete li svoju obitelj zbog foruma?
bomboncic02



Da (16%)

Ne (52%)

Ponekad (33%)


Broj svih glasova: 116

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!