|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Prehranom protiv neplodnosti

Udruga Beta, 30.9.2011
Potrebno je promijeniti ishranu. Jedite što raznovrsniju hranu s mnogo sirovog povrća, svježe salate i voća.

image
/11


Jedite što više peršina, jer on potiče menstrualni ciklus a kapula i luk odnosno česnjak potiču seksualnu aktivost.


Iz svoje ishrane trebate isključiti sve sto dovodi do bazne reakcije mokraće. Sa pšenićnog kruha i druge pšenićne hrane (izaziva umor i slabost i slabašno potomstvo) prijeći na kukuruzne ili ječmene pahuljice i kukuruzni ili raženi kruh. Općenito, za svakoga je dobro da se što više drzi kukuruzne hrane. Umjesto bijelog šećera upotrebljavati med. A kako naranča, limun i grejpfrut, kao i njihovi sokovi, dovode do neželjene bazne reakcije mokraće, od voća ne koristiti tropsko voće nego voće i sokove našeg podneblja: jabuke, grožđe i borovnice. Uz svaki objed, pijući između zalogaja, uzimati po času mlake vode sa po 2 čajne žlićice meda i jabučnog octa. Isto učinite i svakog jutra, odmah nakon ustajanja i prije dorućka.



Izbjegavajte hladna pića, u korist toplih. Jesti manje mesa, a više ribe i druge hrane morskog porijekla. Hrana koju daje more smirujuće djeluje na nervozno tijelo.



Primjetit cete sami kako dobro spavate poslije večere od morskih rakova ili ribe. Narodna medicina kaže da bračni parovi, koji su inaće potpuno zdravi, pa ipak ne mogu godinama dobiti dijete, pate u ishrani od pomanjkanja kalija i drugih mineralnih sastojaka. Pogrešno je koristiti mineralne dodatke u obliku tableta. Nivo kalcija reguliramo unošenjem potrebne kolićine kalija u organizam.



NOVO:

Voćem i povrćem protiv neplodnosti (zdravlje)      

Istraživači iz Sveindijskog instituta medicinskih znanosti u New Delhiju otkrili su da likopen, koji se može naći u lubenici, grozđu, rajčici i nekim vrstama mekušaca pojačava koncentraciju sperme kod neplodnih muškaraca.
Autori provedene studije kažu: "Otkrili smo da je poboljšanje u koncentraciji i pokretljivosti sperme značajno. Čini se da oralna terapija ima pozitivan učinak."

Studija je uključivala 30 inače neplodnih muškaraca u dobi između 23 do 45 godina koji su likopen uzimali dva puta na dan. A eksperiment je rezultirao sa šest uspješnih trudnoća.

Nakon tromjesečne terapije kod 73 posto pacijenata uočena je bolja pokretljivost spermija, a kod 67 posto pacijenata poboljšanje u kvaliteti i koncentraciji sperme.

Znanstvenici objašnjavaju: "Likopen je jedan od 650 karotenoida koji se nalaze u visokim koncentracijama u testisima zdravih muškaraca, male koncentracije zabilježene su uglavnom kod onih koji pate od neplodnosti."

Iz Sveindijskog instituta upozoravaju da je za konačne zaključke, tj. prije propisivanja određenih terapeutskih savjeta potrebno još puno rada i veča kontrolna grupa.


Udruga Beta

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Neobična priča o problemima sa začećem
Samo oni koji su to doživjeli znaju kako je to kad ti kažu "ne možeš imati djecu". Ova mama je to doživjela, a onda iz...
3
Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2
Kako pravilno očitati kućni test za trudnoću
Najranije što možete dobiti pozitivan rezultat na najosjetljivijim testovima na trudnoću jest 7 dana nakon ovulacije.
2
Korijen mace prirodna je viagra
Jeste li znali da maca pozitivno utječe na funkcioniranje endokrinih žlijezda, uspješno regulira oslobađanje hormona i i...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!